Sandıklı’da Öğretmenlere Seminer
 
Sandıklı İlçesinde bulunan anaokulu, anasınıfı İlkokul ve ortaokul öğretmenlerine yönelik “Kaynaştırma Eğitimi Uygulamalarında Öğrenme Güçlüğü Olan (disleksi) Öğrencilere Yaklaşımlar” konulu seminer düzenlendi.
 
 13 Aralık 2012 Perşembe günü Sandıklı Termal Park Otelde düzenlenen seminere Kaymakamımız Sayın Ali CANDAN,İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin KARAOSMAN,şube müdürleri ile okul müdürleri katıldı.
 
Programın açılışında bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin KARAOSMAN,Sandıklı’da 2012 yılında yapılan SBS sınavlarında ilde ilçe olarak ikinci
olduklarını,bunda katkısı olan öğretmenlerimize teşekkürlerini bildirdi.Bu seminerin
düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.
Konuşmacılar Anıl BEYABAĞA ve Mine GÜR öğrenme güçlüğünün
tanımı,özellikleri,bu tür öğrencilerle nasıl ilgilenilmesi gerektiğini anlattı.Öğrenme güçlüğü
olan öğrencilerin asla zeka kusuru olan bireyler olarak algılanmaması gerektiğini zeka düzeyi
normal,hatta zeka düzeyi yüksek öğrencilerde de öğrenme güçlüğü olabileceğini anlattı.
İkinci oturum soru ve cevap şeklinde gerçekleşti.Katılımcılardan okullarında bulunan
bu tarz öğrencilerle ilgili neler yapılabileceği sorusuna cevap buldular. Program sonunda Kaymakamımız Ali CANDAN tarafından,işadamı Hakan Kozan’a seminerin gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı plaket verildi. Sandıklı Kaymakamı Ali CANDAN bu seminerin çok faydalı olduğunu bir farkındalık oluşturduğunu belirtti.
 
Bu tarz bilgilerin öğretmenlerimiz tarafından bilinmesine rağmen bir hatırlama ve bilgiyi tazeleme olduğunu söyledi.Bu seminere sponsor olan başta iş adamı Hakan KOZAN’a Termal Park Otel yönetimine teşekkür etti.
 
Daha sonra seminer veren Anıl BEYABAĞA ve Mine GÜR çiçek takdim edildi..Kaymakam Ali CANDAN, iş Adamı Hakan KOZAN’a Katkılarından dolayı plaket takdim etti.
 
Editör: Haber Merkezi