SAHTE DİPLOMAYLA ÖRGÜT ELEMANLARINI KAMU KURUMLARINA YERLEŞTİRMEK FETÖ İÇİN SIRADAN BİR İŞ HALİNE GELMİŞTİR
 
Özel kurumlar için özel hassasiyet
Örgütün kendisine kazandırmak istediği öğrenciler sadece ortaokul, lise ya da üniversite öğrencileri olmayıp, devletin stratejik kurumlarına (EGM, TSK, Adalet Akademisi) personel yetiştiren Polis/Askeri okulları ve akademileri de örgütün üzerinde hassasiyetle durduğu alanlardır. Buralarda da diğer eğitim kurumlarında olduğu gibi örgüt mensubu öğrencileri yönlendiren ve yeni adam kazandırmaya çalışan abiler ve ablalar olmakla birlikte, bağlı olunan kurumların hassasiyeti nedeniyle, bu tür özel eğitim kurumlarındaki çalışmalar çok daha hassas ve gizli bir şekilde yürütülmektedir.
Kamu Personelinin Örgüte Kazandırılması
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması, kamu personelini sonradan da örgüte kazandırabilmektedir. Örgüt genellikle öğrencilik yıllarından başlayarak eğitim verdiği has kadrolarına yardımcı olacak ve onlar tarafından kullanılacak kamu personelini sonradan örgüte kazandırmaktadır. Öğrencilik yıllarında örgüte kazandırılanlar hariç olmak üzere, örgüt mensubu olmayan kamu personeli;
  •  Allah katında daha iyi bir Müslüman olacağı, ülkesine ve milletine daha iyi hizmet edeceği, örgüte yardım ederek sevap kazanacağı şeklinde örgüt mensuplarınca kendisine yapılan yönlendirmeler,
  • Örgüt vasıtasıyla daha üst görevlere yükselebilmek, mevcut görev yerini ve çalışma şartlarını kaybetmemek,
  • Çalıştığı kurumda ezilmemek ve istediği maddî imkânlara kavuşabilmek şeklinde özetlenebilecek çeşitli gerekçelerle, sonradan örgüte katılmaktadırlar.
Ancak bunların yapılabilmesi için örgüt mensuplarının söz konusu kamu kurum/kuruluşlarına yerleşerek (Söz konusu yerleşme, öğrencilik yıllarında devşirilen şahısların kurumda çalışmaya başlamaları) belli bir güç kazanmaları, kurumun belirli noktalarında hâkimiyet sağlamaları gerekmektedir.
GEREKTİĞİNDE SAHTE DİPLOMA BİLE YAPTILAR
Örgüt, Emniyet, TSK, Yargı, Milli Eğitim, ÖSYM, TİB, TÜBİTAK ve bazı Bakanlıklar başta olmak üzere birçok kamu kuruluşunda yapılanma faaliyeti yürütmektedir. Kurumlar içerisindeki uzantıları sayesinde personel alımları ve atamalarda etkin rol oynamaktadır. Kriterlere uymayan örgüt mensuplarını işe yerleştirebilmek için sahte diploma, sahte sağlık raporu, sahte sertifika düzenleme gibi her türlü sahtecilik faaliyetine başvurmaktadırlar.
Kamu kurum ve kuruluşlarındaki bazı şahıslar ise birtakım zaaflarının örgüt mensuplarınca tespit edilmesi-usulsüz dinleme ve izlemeden- nedeniyle, zorunlu oldukları için örgüt lehine hareket etmektedirler. Örgüt çoğu zaman aslında kendileriyle bağı olmayan bu kişileri suçta fark ettirmeden kullanmaktadır.
Özel Sektördeki Şahısların Örgüte Kazandırılması
Öğrencilik yıllarında örgüte kazandırılanlar hariç olmak üzere, özel sektörde kendi işini yapan, bir yerde çalışan ya da emekli olan şahıslar, örgüt mensubu abilerin ablaların yönlendirmesiyle;
  • Allah katında daha iyi bir Müslüman olabilmek, örgüte yardım ederek sevap kazanmak,
  • İş hayatında başarılı olup daha fazla para kazanabilmek, örgüt mensuplarının sağlamayı vaat ettiği dayanışmadan ve korumadan istifade etmek,
  • Örgüt bünyesine girmemesi halinde iş hayatında dışlanacağı ve baskıya maruz kalacağı düşüncesiyle örgüte katılmaktadırlar.
Örgüt, şahısların örgüte kazandırılması sürecinde Fetullah Gülen’in dediği gibi sadece şefkati değil, gerektiğinde “şefkat tokadı” olarak da tabir edilebilecek her türlü baskı ve şantaj yöntemlerini kullanmakta, gerekli hallerde şahsın eşi kanalıyla söz konusu hedef şahıs üzerinde baskı kurup istediklerini yaptırabilmektedir.
Menfaati Nedeniyle Örgüte Hizmet Edenler
Örgüt ile organik hiçbir bağı olmamasına rağmen onunla birlikte hareket ederek yarar sağlayacağını düşünen siyasi parti, şirket, kurum ve kişiler de bulunmaktadır. Örgütün de hedef aldığı devleti, siyasal iktidarı ve kişileri beğenmeyen düşman gören savaşan bu kesimler müşterek amaç için güç birliğine gitmektedir. Cumhuriyet Gazetesinin manşetten TIR haberi vermesi ve görüntülerini internette yayınlaması bu tür bir işbirliğinden kaynaklanmıştır.
Örgütün mağdur ettiği kişi veya örgütlerde bazen anlaşılmaz şekilde bu grup içinde yer almaktadır
//
Örgütsel Bağlılık ve Eğitimi
Bütün terör örgütleri eleman bulma, buldukları elemanları örgüt amacına göre eğitme, örgütsel olarak onlara nasıl davranması gerektiklerini öğretip uygulatma üzerine kuruludur. Bütün terör örgütlerinde beyin yıkama, sır tutmayı öğrenme, kendisinden olmayana karşı dikkatli ve tedbirli davranma metotları uygulanır.
PERİYODİK OLARAK ÖRGÜTSEL EĞİTİMLER VERİLDİ
Türkiye'deki örgütlenmeler içinde örgütsel teknikleri en ileri boyutlara götüren örgüt üyeleridir. Örgüt mensubu adaya, aylık, haftalık ve günlük plana uyarak örgütsel eğitim verilir. Talimatlar ve kişinin neler yapacağı bu planda anlatılır. Toplantılarda haftalık olarak talebenin seviyesi ölçülür ve örgüt literatürüne uygun olarak seviyesi çıkartılır. Eğitim süreci sonunda Fetullah Gülen'i kutsal gören, örgütün İslam'ın tek temsilcisi olduğuna inanan örgüt üyesi haline getirilir. Talebelerin seviyesi beş beşlik seviyeye çıkarılana kadar çalışılır.
BAZILARINI EVLİLİKLER İLE ÖRGÜTE BAĞLADILAR
Örgütteki davasına adanmışlık ruhu, dinin manevi desteği, cennet vaadi, sevap kazanma beklentisi, ideolojik yapının benimsetilmesi, evlilik ve iş ile örgüte bağlama, sadakat testi, korkutma ve tehdit örgütsel bağlılık için kullanılan metotlardır. Örgüt içinde herkes bir diğerinin dedektifi gibi çalışmaktadır. Örgüte bir kez bağlanan ömür boyu imamlar vasıtasıyla güdülmeye ve verilen emri yapmaya katlanmak zorundadır.
ONLARA GÖRE GÜLEN YANLIŞ YAPMAZ
Örgütte her iş talimatla yapılır. Evlilik bile talimatla ve talimattaki kişiyle yapılmalıdır. Örgüt üyeleri talimatla iş yapmaya alıştırıldığından başlarındaki şüpheli Fetullah Gülen bütün talimatları veren işleri organize eden kişidir. Çünkü onlara göre şüpheli Fetullah Gülen yanlış yapmaz bir nevi Rab konumundadır, muhteremdir.
ABİLERİN VERDİĞİ HİÇ BİR GÖREV SORGULANMAZ
Görevlendirme ve sorumluluk örgüte alınan kişiye verilir. Gazete veya dergi abonesi yapmak ile başlatılan kişi, Allah rızası, vatan millet için hizmet ettiğine inandırılarak sorumluluk yüklenir. Abinin verdiği hiçbir görev sorgulanamaz, mutlaka yapılır. Sorgulama yapan örgütten tart edilebilir, örgütün maddî manevî imkânından yararlanamaz, Allah'a hizmete karşı gelmiş sayılır, manevi mesuliyetinden korkar ve korkutulur.
ÖRGÜT MENSUPLARINA İLK ÖĞRETİLEN NEDİR?
Örgüt, mensuplarına ilk önce "sır tutmayı” öğretir. İkinci olarak ise "saklanma usullerini" tatbik ettirir. Sonra örgüt üyelerinin kendilerini muhataplarına kabul ettirmek için başvurabileceği kurnazlıkları öğretilir. Örgüt üyesi aldatmayı, rakipleri kurnazlık içinde alt etmeyi öğrenir. Örgütün verdiği en önemli eğitim hileye başvurmaktır. Önlerine çıkan engeli aşma konusunda dayanıklı, ihtiyatlı ve tedbirli olan örgüt üyeleri kaybetmeye başladıklarında dedikodu, gürültü, patırtı ve yaygara çıkarmakta maharetlidirler. Örgüt, diğer yandan ise mutlak sadakat duygusu geliştirilmesine çalışır. Gizlilik ve tedbire sıkı bağlılık mutlak itaati gerektirir. Sonuç olarak mensup “adanmış ruh” olarak örgüte bağlanır.
Kod Adı Kullanmak
Örgüt üyeleri ve yöneticilerinin büyük bir kısmı kod adı kullanır. Asıl isimlerini kullanmazlar. Kod adı kullanmak terör örgütlerinin genel özelliğidir. Devlet ile mücadelede deşifre olmamak gizli olan gayenin elde edilmesinde kişilerin güvenliğini sağlamak için kod ad uygulamasına gidilmektedir. Kod adı kullanmak örgütün illegal mantığını ve maksadını gizlemeye yöneliktir.
Gizlilik ve Tedbir Uygulaması
Örgüt büyük bir gizlilik içinde işlemlerini yürütmektedir. Bu da terör örgütlerinin bir özelliğidir. Fetullahçı Terör Örgütünün saklanma şeklidir. Bu örgüt hiç bir zaman tedbir uygulamasından vazgeçmemiştir. Her zaman tedbirli davranmak, örgüt üyelerini yalana, iftiraya alıştırmış ve başkalarına zarar vermeye yöneltmiştir. Gizlilik ve tedbir uygulaması örgütün bir arada tutulması ve bağlılığın ispatı için gerekli görülmüştür.
İstihbarat
Kişiler hakkında istihbarat toplamak, özel bilgi edinmek, toplanan bilgileri terörizm amaçlarına yönelik kullanmak örgütün temel silâhıdır. Açık veya gizli olarak istihbarî bilgileri kullanmaktadır. Örgüte bağlılık için toplanan bilgiler hayati önem taşımaktadır. Örgüt bütün mensuplarının aciz, zayıf ve güçlü yönlerini istihbarat sayesinde edindiği bilgilerden bilmektedir.
Emir ve Rapor Zinciri
Örgütün kendine mahsus adetleri ve kast sistemi vardır. Kastlar üsttekinden emir alır. Bütün kastlar neticede Fetullah Gülen Kâinat İmamına bağlıdır. Her örgüt mensubu bağlı olduğu abi-abla veya üst imama her gün ne yaptığını ve neleri yapamadığını rapor olarak vermek zorundadır. Her gün aynı şekilde üstten yeni emirler alıp onları canla başla uygulamaya çalışmalıdır. Örgütte çok iyi işleyen bir emir rapor zinciri vardır. Her birim kendi içinde organizedir, diğerine karışmaz ve emir vermez.
HER HÜCRE SADECE KENDİ GRUBUNU BİLİR
Bu örgütte hiç kimse bilmesi gerektiğinin ötesinde bir şey bilemez. Hücre tipi yapılanma nedeniyle her örgüt mensubu yalnızca örgütün o hücresini bilir. Aynı işyerinde çalışıp değişik sohbet ders grubuna dâhil olanlar birbirinin Fetullahçı olduğunu bilemez.
Hizmet hareketine giren hiç kimse boşta bırakılmaz, mutlaka bir görev verilir. Onlara göre alınan sevap ortaktır. Geçmişte yaşanan olaylar, sokağın çirkefi, dindar insanları sığınacak barınaklar aramaya itmiş, örgüt ve benzeri oluşumlar bu sosyal ağını doldurmuştur. Okulların açılması, yurt dışı hizmetlerin başlaması, örgüt mensuplarına devletin bile yapamadığı işleri-hizmetleri biz yapıyoruz havasını verdirmiştir.
Örgüt Aidiyeti
Örgüt hiyerarşisine dâhil herkes kendisini devletin bir kamu görevlisi olarak değil bu örgütün bir fedaisi olarak kabul etmektedir. Örgüte aidiyet her zaman devlet aidiyetten önce gelmektedir. Örgüt abi veya ablasının emri devletin her türlü hukuk kuralının üzerinde kabul edilir. Üsten gelen her emir neticede Fetullah Gülen’e ve ondan da tanrıya izafe edildiğinden her örgüt mensubu devletin koyduğu kuraldan çok örgütün verdiği emre uymaktadır. Örgüte bulaşan kamu görevlileri, üstten gelen emri hukuka uydurup yapmanın gayreti içerisindedirler.
Hiyerarşi
Devletin hiyerarşisinde daha üstte olsa bile örgüt hiyerarşisi asıl olduğundan daha ast birinden emir alınması örgütte doğaldır. Bu terör örgütlerinde uygulanan bir yöntemdir. Örgüt içinde imam kim ise emri de o kişi vermektedir. Devlet hiyerarşisinde üstte olmak veya o kişinin amiri durumunda bulunmak örgüt hiyerarşisinde önemli değildir.
Hizmet Kardeşliği
Örgüt, üyelerini hizmet kardeşliği esasında inandırıp birleştirir. Hizmet kardeşliği denen şey aslında Fetullah Gülen’in iradesinden başka bir şey değildir. Örgütte yapılan her şey hizmet içindir. Bir örgüt üyesi asla verilen emri sorgulayamaz ve neden bunu yaptığını düşünemez. Abi veya ablanın verdiği emir hizmet için gerekli ve yapılması mecburidir. Hizmet kardeşliği ve örgüt içi dayanışma nedeniyle "emir" sorgulanamadığından kişiler neye alet edildiklerini bilemezler.
LİYAKAT YERİNE ABİNİN VERDİĞİ İSİM GEÇERLİDİR
Örgüt yoldaşlığı için bütün sınavlarda önceden sorular alınıp ele geçirilebilir, liyakat yerine terfide abinin verdiği isim öne alınır, insanlar fişlenir, gerçekler gizlenir, gizli dinleme yapılır, dinleme kayıtları ifşa edilir, bütün bunlar cennet kazanma, sevap, Allah rızası için yapılır. Eş bile abi, abla vasıtasıyla seçilir. İradesi, düşünme yeteneği, aklı ve cesareti elinden alınan asker, polis, hâkim-savcı gibi bir mesleği icra eden kişi, kullanılan bir örgütün kör militanı haline getirilir.
KAMUDA BİRBİRLERİNİ KORUYUP, KOLLARLAR
Örgüt mensupları kamu idarelerinde birbirini kollayıp yanlışlarını ve birbirlerinin hatalarını görmeyip kapatmaktadır. Çok ağır hukuka aykırılıkları önemsiz gösterip kapatırken kendilerinden olmayan grupların basit hataları ve davranışlarını abartarak ve katlayarak cezalandırmaktadırlar. Kamu idareleri içerisindeki örgütlü yapı birbirini kolladığından toplumun diğer kesimlerini bu yapıya karşı direnme şansları yoktur. Kamu idareleri içerisindeki istedikleri grubu yapı hedef alıp tasfiye edebilmektedir.
Psikolojik Tehdit
Örgütün dar, sıkı ve sert metodu ile yetişen, aklı ve mantığı ortadan kaldıran, itaat şuuru içinde kendi istek ve arzularını yapamayan, cenneti kazanmayı örgüt içerisinde hareket etmeye, cehenneme girmeyi de örgüte karşı gelmede gören zihniyet, özgür iradeyi kaybettirmektedir.
Fetullah Gülen ve örgütün üst yönetimi, akıllarını gasp ettikleri mensuplarını dua ve rüya ile motive etmektedirler. Rüya, örgütün üzerinde rahatlıkla oynadığı ve bel bağladığı temel mittir. Fetullah. Gülen başta olmak üzere örgüt mensupları, rüya ile kutsiyet ve meşruluk sağlamaya çalışmaktadır.
YURT DIŞI GEZİLERİN AMACI?
Örgüt, güç ve çevre edinmek için yurt dışı gezileri, açılımlar, olimpiyatlar gibi organizasyonlar yapıp bu sayede hem güç gösterisi yapmış örgüte destek verenlerin gururları okşanmış, örgüte karşı olan kesimlere ise bu güç gösterileri ile korku salmıştır.
Örgüt üyeleri kamu kurum ve kuruluşlarında hem kurumu yıpratmak hem de kritik noktalardaki görevleri ile kontrol altında tutmak isterler.
İNSAN ZAAFLARINI İYİ KULLANIRLAR
Örgütün insanın zaaflarını kullanmada olağanüstü bir mahareti vardır. Her türlü insan zaafını örgütün kullanması sıradan bir iştir.
Örgüte göre paranın açamadığı hiçbir kilit yoktur. Bu yöntemi örgüt eskiden beri sık kullanmıştır. Şantaj, karalama veya soruşturmalar, disiplin işlemleri, sicil bozma ile etkisiz hale getirme, istifa etmeyi sağlama, görevden almayı temin etme gibi yöntemlerde kullanılmaktadır.
Türkiye devlet tarihinin en güçlü organize sinsi ve sistemli örgütü gücünü, çarpık din düşüncesinden kaynaklı verilen emri ölümüne uygulayabilen, üye sayısının çokluğu ve etkililiği ile bu örgütlemenin arkasındaki ülke ve istihbarat desteğinin sağladığı kusursuz ölümcül etkiden almaktadır.
 
Editör: Haber Merkezi