Sabah namazında buluşan gençlerden 28 Şubat protestosu

İmaret Camisi'nde sabah namazını kılan gençler, Türkiye ve İslam dünyası için dua edip, "28 Şubat süreci"ndeki olumsuzlukları, bunun başlangıcı sayılan tarihin 18'inci yılında protesto etti.

Namaz çıkışında cami bahçesinde toplanan vatandaşlar adına konuşan Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu sözcüsü Emrah Altunkaya, 28 Şubat'ın, Müslüman halkın inancına yönelik faşist bir darbe olduğunu söyledi.

28 Şubat'ın tıpkı diğer darbeler gibi bir toplum mühendisliği denemesi, bir hizaya sokma girişimi olduğunu savunan Altunkaya, şunları kaydetti:

"28 Şubat, İstiklal Mahkemelerinde, 27 Mayıslarda, 12 Eylüllerde kendini gösteren faşist geleneğin fırsat bulduğunda tekrar nasıl ortaya çıktığının bir göstergesidir. 28 Şubat, 100 yıldır bu ülkede kendini bir şekilde var eden diktatör, baskıcı zihinlerle Müslüman halkımızın yeni bir hesaplaşma arenasıdır. Biz de gençlik olarak bugün burada, yeni 28 Şubatlar yaşanmasın, kimse artık bu ülkede darbeleri, baskı dönemlerini aklından bile geçirmesin diye toplandık. 28 Şubat'tan kalan bütün izlerle, zulümlerle tamamen hesaplaşılsın, 28 Şubat'ta başta cezaevleri olmak üzere birçok yerde devam eden mağduriyetlerin giderilmesi talebimizi seslendirmek için bir araya geldik. Yetkililere, ülkemizi yönetenlere bu sesi duymaları, 28 Şubat nedeniyle devam eden mağduriyetleri gidermeleri çağrısı yapıyoruz."

Basın açıklamasının ardından vatandaşlara Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ikramda bulunuldu.

BASIN AÇIKLAMASI:

Bismillahirrahmanirrahim

28 Şubat darbesi Müslüman halkımızın inancına yönelik faşist bir darbedir. Dönemin halk düşmanı paşaları, 28 Şubat darbesi vasıtasıyla bu toprakların ruh kökü olan İslam’a ve halkımıza ait ne varsa hepsine topyekün savaş ilan etmişlerdir. Bu çerçevede Müslüman halkımızın açtığı İmam Hatip okullarının kapılarına zincir vurulmuş, halkın oylarıyla gelen bir parti eften püften bahanelerle kapatılmış, başörtüsü başta üniversiteler olmak üzere tüm kamu kurumlarında yasaklanmış, binlerce Müslüman irtica adı altında zindanlara atılmış, insanlara sırf inançları nedeniyle işkence yapılmıştır.

Bir tarafında paşaların, diğer tarafında medya ve iş çevrelerinin olduğu bu faşist saldırıya karşı kimileri teslim bayrağı çekerek darbecilerle iş birliği yaparken, onur ve izzet sahibi insanlar ise direnişi seçmişlerdir. Bu asil direniş, ödenen bedeller dönemin paşalarının tanklarından, tüfeklerinden daha güçlü çıkmış ve bin yıl sürecek denilen saldırı; mücadele ve direnişin bereketiyle geri püskürtülmüştür. Böylece tarih bir kez daha mazlumların, halkların direniş iradesinin zalimlerin tank ve tüfeklerinden daha etkili olduğuna şahitlik etmiştir.

28 Şubat da tıpkı diğer darbeler gibi bir toplum mühendisliği denemesi, bir hizaya sokma girişimidir. 28 Şubat; İstiklal Mahkemelerinde, 27 Mayıslarda, 12 Eylüllerde kendini gösteren faşist geleneğin fırsat bulduğunda tekrar nasıl ortaya çıktığının bir göstergesidir. 28 Şubat 100 yıldır bu ülkede kendini bir şekilde var eden diktatör, baskıcı zihinlerle Müslüman halkımızın yeni bir hesaplaşma arenasıdır.

Rahmetli Aliya İzzetbegoviç bir konuşmasında “Soykırımı asla unutmayın. Çünkü unutulan soykırım yine tekrarlanır” diyordu. Biz de gençlik olarak bugün burada yeni 28 Şubatlar yaşanmasın, kimse artık bu ülkede darbeleri, baskı dönemlerini aklından bile geçirmesin diye toplandık. Bugün burada 28 Şubat’tan kalan bütün izlerle, zulümlerle tamamen hesaplaşılsın, 28 Şubat nedeniyle başta cezaevleri olmak üzere bir çok yerde devam eden mağduriyetler giderilsin talebimizi seslendirmek için bir araya geldik. Yetkililere, ülkemizi yönetenlere bu sesi duymaları, 28 Şubat nedeniyle devam eden mağduriyetleri gidermeleri çağrısı yapıyoruz.

Son olarak her biri tarihe geçen 28 Şubat direnişçilerini selamlarken, gençlik olarak bu ülkede bir daha dinimizi ve halkımızı hedef alan 28 Şubatlara izin vermeyeceğimizi, bu zihniyete sahip çevrelerle, faşist ve diktatör anlayışlarla mücadelemizi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz.

Türkiye’nin 40 ilinde aynı anda sabah namazı sonrası düzenlediğimiz etkinliğimize katılımlarınız nedeniyle her birinize teşekkür ediyor, bir daha ki sabah namazı buluşmasına kadar sizleri Allah’a emanet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi