REYHANLI’DA GÖNÜLLER BİRLEŞTİ
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı ile STK platformu tarafından Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunuldu. İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in de katıldığı Reyhanlı gezisinde yetim evleri başta olmak üzere Boynuyoğun mülteci kampı ziyaret edildi.
 
AK Parti Afyonkarahisar Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı ile Sivil Toplum Kuruluşları (STK) platformu ‘Yetimlerle Engelleri Aşalım’ projesi kapsamında Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundular. AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Afyonkarahisar İHH Derneği Başkanı Ahmet Ertürk başta olmak üzere birçok STK temsilcisi ve yöneticisinin katıldığı ziyaretin ilk durağı Reyhanlı ilçesinde bulunan İHH Koordinasyon merkezi oldu. Merkezin koordinatörü Erhan Yemelek ve yetkililer tarafından karşılanan heyet, buradaki çalışmaları da yerinde gördü. Koordinasyon merkezinin işleyişi ve Suriye’de yaşanan savaşla ilgili heyete bilgiler veren Koordinatör Yemelek, savaş ahlakının Suriye’de olmadığını vurgulayarak, okulların, hastanelerin ve yurtların bombalandığını ifade etti. Slayt eşliğinde Suriye’de yaşananlara değinen Yemelek, savaşın 6 yıldır sürdüğünü söyledi.
 
EĞİTİM MERKEZLERİNDE YETİM ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELİNDİ
IHH Koordinasyon merkezinin ardından savaşta yaralanarak uzuvlarını kaybetmiş çocukların kaldığı ve eğitim gördüğü merkezide ziyaret eden İl Başkanı Yurdunuseven beraberindeki heyet, burada çocuklara tekerlekli sandalye ve çeşitli hediyeler takdim etti. Tercüman aracılığı ile çocuklarla sohbet eden İl Başkanı Yurdunuseven ve beraberindeki heyet, çocuklarla bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdi. Daha sonra yetim çocukların eğitim gördüğü SAFA Eğitim merkezini de ziyaret eden heyet, merkezde bulunan çocuklar tarafından ilahilerle karşılandılar. Heyet, çocuklarla yakından ilgilenerek onlara çeşitli hediyeler takdim etti. Yetimlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen heyet, zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı.
 
YETİM KÖYÜNÜN DÜNYADA BENZERİ YOK
Reyhanlı ilçesinde yapımı devam eden ‘Yetim Köyünü’ de ziyaret eden İl Başkanı Yurdunuseven ve beraberindeki heyet bin yetim çocuğun kalacağı ve içerisinde cami, okul ve oyun parklarının olduğu inşaatı inceledi. Yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler alan heyet, yetimler için kurulan köyün bir an önce tamamlanarak faaliyete geçeceğini ifade ettiler. Bin çocuğun barınacağı ‘Yetim Köyü’nün dünyada benzerinin bulunmadığını söyleyen yetkililer, köy içerisinde çocuklar için her şeyin düşünüldüğünü söyledi.
 
BOYNUYOĞUN KAMPI ZİYARET EDİLDİ
Reyhanlı ilçesindeki ziyaretlerine Boynuyoğun mülteci kampı ile devam eden heyet, kamp içerisinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler. Mültecilerin yaşadıkları yerleri yakından görme fırsatı bulan heyet, daha sonra Suriyeliler vatandaşlarla tercüman aracılığı ile sohbet ettiler. Devletin kendilerine en iyi şekilde baktığını söyleyen Suriyeli vatandaşlar, Türk halkına her zaman minnettar olduklarını ifade ettiler. Kampta bulunan çocuklarla yakından ilgilenen heyet, daha sonra kamp yetkililerinden bilgiler aldılar. Hatay’ın Reyhanlı ilçesine yapılan ziyaretlere İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Başkan Yardımcıları Ziya Coşkun Karadeniz ve Süleyman Karakuş, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Abdil Tıkır ve Musa Dikmen ile STK platformu üyeleri katıldı.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi