Restore edilen bina Vali Yıldırım’ın Katılımı ile Hizmete Sunuldu.

Bedesten Çarşısı karşı aralığında bulunan Osmanlı Bankasının Afyonkarahisar şubesi olarak kullandığı hizmet binası aslına uygun olarak restore edilerek Valimiz Aziz Yıldırım’ın katılımı ile hizmete sunuldu.
 
Bir buçuk yılda restore edilen Osmanlı Bankasının hizmet binasının açılışına Valimiz Aziz Yıldırım’ın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile kültür ve sanatseverler katıldı. Valimiz Yıldırım açılış­ta, çok sayıda binanın eski hallerini gösteren 47 ayrı fotoğ­rafı inceledi.
 
Bina restarasyonu hakkında bilgi veren Yüksek Mimar Mahmut Ülker, '‘Osmanlı Bankasının kullandığı bu hizmet binası, 1892 yılında inşa edilmiş, Afyonun sayılı kültürel değerlerinden olan bir yapıdır. 2004 yı­lında çıkan bir yangın sonucu buradaki her şey yanmış. Geçen sene Haziran ayında res­torasyona başladık. Şimdi de bitirdik. Burası Afyon'un sosyal, kültürel hayatına etki edebilecek farklı bir yapıdır. Ben isterim ki burayı çok fazla insan kullansın. Turizm alanında hizmet ederse sevinirim.” dedi.
 
Valimiz Yıldırım restore edilerek hizmete sunulan binada incelemelerde bulundu
 
Editör: Haber Merkezi