Rektör Solak “Nükleer Tıp Merkezi Hazır”

 Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mustafa Solak ‘ Nükleer Tıp Merkezinin ruhsat çalışmaları bitti.Pazartesi veya Salı günü hizmete başlayacağımızı umuyorum’ dedi.

 AKÜ Rektörü Prof Dr.Mustafa Solak Gün FM de Gündem Özel programında Gazeteci İsmail Akar’ın  önemli açıklamalarda bulundu.

AKÜ nün sağlam ve emin adımlarla çalışmalarına devam ettiğini anlatan Rektör Solak’ 1992 de kurulan AKÜ 15 fakülte,15 MYO,5 enstitü,3 bölüm Başkanlığı 45 bin öğrenci 1100 aşan öğretim görevlimiz var. Ayrıca İki Hastanemizde,günde 2 bin poliklinik hizmeti veriyoruz.100 ameliyat gerçekleştiriyoruz’ dedi.

 Termal suyun Allah’ın lütfettiği bir nimet olduğunun altını çizen Rektör Solak’ Afyonumuzda termal enerjiden maksimum yararlanmaya başladık. Fiziki tedavide kullandık termal enerjiyi sonra AKÜ nün tüm binaları artık termal enerji ile ısıtılıyor.Gece gündüz,cumartesi Pazar 276 bin m2 alan kesintisiz ısınıyor.Afjet’in en büyük müşterisiyiz.Bu konuda Valimiz ve Afjet Genel Müdürüne katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.Çünkü hem milli bir enerji hem de paramız Afyon da kalıyor’ dedi.

Sağlık sektöründe önemli adımlar atıldığının altını çizen Rektör Mustafa Solak’ Fizik, tedavi Rehabilitasyon Merkezinde 260 yatak var.Günde 10 ameliyat oluyor.Eylül ayına kadar doluyuz.3 kadın üç erkek 6 havuzumuz mevcut.Bir GATA birde ilimizde olan bu merkez tüm bölgeye hizmet veriyor.12 Mayıs 2015 tarihinde temeli atılan Onkoloji Merkezi 6.5 ayda bitti.Bugün kanser günü ve ruhsatlandırma çalışmasını ne tesadüf ki bugün tamamladık.İlk kez bu müjdeyi sizde açıklıyorum.Ruhsatımız pazartesi Salı elimizde olacak.6.5 ayda inşası biten ve tüm malzemeler hazır olan ünde 70-140 hasta radyo terapi alacak.Tanesi 2.5 milyon dolar olan iki cihazımızda hazır. Kanser Erken Tanı ve Tedavi Merkezi önemli bir boşluğu giderecek.Tanı ve tedavi aynı yerde olması büyük avantaj.’dedi.

Teknopark çalışmaları ile işletme sahiplerine katkı sağlayacaklarını da anlatan Rektör Solak’ İşletmeler ve üniversite işbirliğini önemsiyoruz. İl ekonomisine önemli katkı sağlayacak bu proje yakında yaşama geçecek.Öte yandan ilçelerde dahil Aromatik Bitkiler yetiştirilmesine katkımız sürüyor.Bu konu bakanımızın çok önemsediği bir çalışmaydı.Şu anda lavanta yetiştirilmesinde önemli adımlar attık.Tüm projelerimizde bizleri her zaman destekleyen ve ufkumuzu açan Sayın Bakanımız Prof Dr. Veysel Eroğlu’na bu vesile ile teşekkür ediyoruz.’dedi.

AKÜ nün genel anlamda başarılı olduğunu söyleyen Rektör Mustafa Solak:’ AKÜ olarak sağlık ve termal odaklıyız.Bu alanlarda çok atılımlar yaptık.Verdiğimiz hizmetler ve çalışmalarımız belli.Bazı üniversiteler gibi belli alanımız yok mesela ODTÜ gibi.Fakülteler yanında çok fazla Meslek Yüksek Okulumuz var.En ücra köşede dahi MYO olunca bizim genel başarı çıtamız düşüyor.Ayrıca Afyonu öğrenci kenti yapmaya devam edeceğiz.Çünkü yolların kesiştiği yer.Asayiş yönünden sakin.Fiziki,teknik donanımı çok iyi bir üniversiteyiz.Bu nedenle gün geçtikçe AKÜ alım puanları yükseliyor’ diye konuştu.

Yeni fakülteler kurulması konusundaki sorularına yanıt veren Solak ‘50 yıllık planlar ile hareket ediyoruz. 4-5 konuya el atıp yarım bırakmak yerine, bir alana odaklanıp ondan sonuç aldıktan sonra diğer adıma geçiyoruz.Bu nedenle Diş Hekimliği Fakültesinden verimi alıyoruz.Sırada Eczacılık Fakültesi olacak.Yani yere sağlam basıyoruz.Öte yandan biz fakülteleri de belli bir konsepte sokuyoruz.Sağlık hizmeti verenler İzmir yolunda.İlahiyat olanlar Şuhut yolunda ve Mühendislik olanlar ise ana kampüste hizmet veriyor.Bu şekilde daha iyi ve daha verimli hizmet sunuyoruz’ dedi.

Program sonrası AKÜ Rektörü Mustafa Solak, AGC İkinci Başkanı ve Gün FM Sahibi İsmail Akar ve Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile uzun süre sohbet ederek,üniversite hakkında değerlendirmede bulundular.

 

Editör: Haber Merkezi