Zafer Haftasına Katılan Protokol Üyelerinden Vali Güner'e Ziyaret.
Zafer Haftası kutlama programı için ilimizde bulunan misafir generallerimiz ve ilimiz protokolü Valimiz Hakan Yusuf Güner’i makamında ziyaret ettiler.
Ziyarete Milletvekili Halil Ürün, İkmal Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez, M.S.B.LIĞI Tem. Tuğg. Nuri Cankıymaz, DNZ.K.K.LIĞI Tem. Tuğa. Muhittin Elgin, HV.K.K.LIĞI Tem. Hv.Tuğg. Recep Ünal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, İGM Başkanı Salih Sel, Askeralma Bölge Başkanı Per. Alb. Murat Diker, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı katıldılar.
Ziyaret sırasında konuşan Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Zafer Haftası ilimiz açısından son derece önemli bir haftadır. Afyonkarahisar, büyük mücadelenin yapılarak büyük zaferin kazanıldığı bir noktadır. Dolayısıyla her ne kadar Ankara başkent olsa da, Milli Mücadelenin Başkenti diyebiliriz Afyonkarahisar’ı. Bu anlamda buradaki insanların vatan duygusu, iman duygusu, inancı, fedekarlığı, halkın desteği, halkımıza odak bir nokta olmuştur. Bu anlamda böyle bir ilde valilik yapmaktan da son derce mutlu olduğumu ifade ediyorum. Mehmetçiklerimize, aziz milletimize cenab-ı Allah bir daha böyle savaşlar göstermesin, bir daha böyle mücadeleler yapmayı ihtiyaç duymasın diyoruz. Tabii ki ordusuz bir devlet ordusu olmayan bir millet olmaz, bizler ordumuzla da gurur duyuyoruz. Ordu bizim gözbebeğimizdir. Her zaman için ve emniyet sibobumuz olan silahlı kuvvetlerimize bundan sonra ki yapacakları vatan görevinde sınır görevinde de başarılar diliyorum. Şüphesiz ki Allah duygusu olmayan, peygamber duygusu olmayan bir ordu Türk milletinin ordusu olamaz. Türk milletinin ordusu olarak bu ruhla, bu duyguyla subayımız, askerimiz bu başarıyı elde etmiş. Milletimiz de bu duyguyla mücadeleye omuz vermiş.Bu ruhla bu duyguyla inşallah geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz.Ben Cenabı Allah’a devletimize, milletimize, hükümetimize zeval vermesin diyorum.Cenabı Allah devletimizi, şanlı ordumuzu ve hükümetimizi daima güçlü kılsın diyorum.Bugün çevre ülkelere, komşularımıza Müslüman kardeşlerimize baktığımız zaman   hükümetimizin, devletimizin gücünü, ordumuzun gücünü ve önemini bir kez daha anlamış oluyoruz. Zafer Haftasını ve Zafer Bayramının hayırlı olmasını diliyorum. Başta Valiliğimiz personeli olmak üzere, Garnizon Komutanlığımız, Belediye Başkanlığımızın tüm emeği geçen çalışanlara teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum.”dedi.
Ziyaretin sonunda misafir komutanlarımız tarafından Valimiz Hakan Yusuf Güner’e günün anısına plaket takdiminde bulunuldu
Editör: Haber Merkezi