PROF.DR.BAŞTÜRK: “DİNAR ÖRNEK BİR BÖLGE HALİNE GELECEK”

28 Nisan 2015 tarihinde yazmış olduğum “Dinar Bölgesinin Kaderi Değişecek” adlı yazım üzerine, Dinar’lı olan Pamukkale Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü, Prof. Dr. Ramazan Baştürk ile bir görüşme yaptım. Görüşmeyi olduğu gibi aşağıda paylaşıyorum:

------------------------------------

Prof. Dr. Ramazan Baştürk: Kemal bey, merhaba, nasılsınız?

K. Horzum:Çok teşekkür ederim hocam iyiyim, siz nasılsınız?

Prof. Dr. Ramazan Baştürk: Ben de iyiyim, teşekkür ederim.

Bugünkü yazınızdan sonra çok daha iyi oldum. Kemal bey, öncelikle bugünkü samimi yazınız için çok teşekkür ediyorum. Adalet duygunuzu ve hakkaniyetinizi bir kez daha göstermiş oldunuz.

K. Horzum: Sağ olun hocam, ne demek.

Prof. Dr. Ramazan Baştürk: Bildiğiniz gibi süreç içerisinde ben aday adayı olmadım. Sayın Mustafa Tarlacı ve Sayın Ali Özkaya’nın bölgemizi en iyi şekilde temsil edecek bir donanıma sahip olduklarını biliyorum. Bu bir kişisel dava değil. O günlerde sizinle görüştüğümde de söylemiştim. İsim önemli değil, kim olursa olsun, bölgemizin bir milletvekiline ihtiyacı var demiştim. Hatta yazınızda da belirttiğiniz gibi bir bakana ihtiyacı var. Hiçbirimizin bu işten kişisel bir menfaati yok. Bu bir bölge davası, aş – ekmek davası. Bölgemizin gelişmesi, daha ileriye gitmesi davası.

K. Horzum: Evet hocam.

Prof. Dr. Ramazan Baştürk: Ak Parti, bölgemize önemli yatırımlar yaptı. Bu inkâr edilemez. Cezaevi, Orman işletme müdürlüğü, hastane gibi.

K. Horzum: Evet hocam.

Prof. Dr. Ramazan Baştürk: Fakat Ali Özkaya ile beraber bu hizmetler katlanarak artacaktır.

Kemal Bey, 5,000 yıllık Dinar tarihinde çok önemli dönemler olmuştur. Aslında bugünlerde de tekrar tarihin yazıldığı günleri yaşıyoruz. Yıllar sonra Dinar iyi bir fırsat yakalamıştır. Dinar, tarihi olarak bir dönemece daha girmiştir. İnşallah bu tarihi dönemeci, başarı ile atlatırız ve Dinarımız hak ettiği yeri bir an önce alır.

Bu tarihi dönemeçte, yazınızda da belirttiğiniz gibi, hepimiz Ali Özkaya’nın etrafında toplanmalıyız. Bir ve bütün olmalıyız. Yüzde 70, Yüzde 80’lerle Ali Özkaya’nın elini güçlendirmeliyiz. Sadece Türkiye’de değil, bütün Dünyadaki Dinarlılar Ali Özkaya’nın sıralama yerinden dolayı heyecan duydu. Bu heyecanı hayal kırıklığına uğratmayalım. Tam desteğimizi Ali Özkaya yanında hissetmeli.

K. Horzum: Kesinlikle Hocam.

Prof. Dr. Ramazan Baştürk: Adaylar kesinleştikten sonra başta İl Başkanımızİbrahim Yurdunuseven olmak üzere, Dinar ilçe başkanımız Burhanettin Yüksel’i, Dazkırı ilçe başkanımız İsmail Şenoğul’u, Başmakçı ilçe başkanımız Ramazan Bozbaş’ı ve Evciler ilçe başkanımız Şevki Karataş’ıtek tek arayarak hayırlı olsun dedim ve başarılar diledim. O gün de söylediğim gibi, gün birlik – beraberlik günüdür. Burada isim önemli değil. Hepimiz şahsi menfaat gözetmeksizin bölgemiz için çalışmalıyız.

K. Horzum: Tamamen katılıyorum hocam.

Prof. Dr. Ramazan Baştürk: Bildiğiniz gibi, 1996 depremi bizi 50 yıl geriye götürdü. Daha yeni yeni toparlanıyoruz. Ali Özkaya’ya vereceğimiz destek ile süreci daha da hızlandırıp, bölgemizi Türkiye’ye örnek bir bölge haline inşallah hep beraber getiririz.

K. Horzum: İnşallah hocam.

Prof. Dr. Ramazan Baştürk:Bir kez daha AK Parti yönetimine bölgemizden bir arkadaşımızı sıralamada önemli bir yere koyduğu için çok teşekkür ediyorum.

Size de saygılar sunuyor, başarılar diliyorum.

K. Horzum: Ben de yakın ilginiz için çok teşekkür ediyorum hocam. Görüşmek üzere.

 

Editör: Haber Merkezi