Polisten "dolandırıcılık" Uyarısı
Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, vatandaşları, telefonlar aracılığıyla yapılan kontör ve para dolandırıcılığı olaylarına karşı uyardı.
Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde çok sayıda mağduru bulunan ve "kontör-para dolandırıcılığı" diye bilinen dolandırıcılık olaylarında, şüphelilerin çeşitli unvanlar kullanarak veya bazı firmaların promosyon amaçlı kampanyalarını konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde kontör ya da para talebinde bulunarak vatandaşları dolandırdığı hatırlatıldı.
"Kontör-para dolandırıcılığı"nda, başkasına ait kimlik veya sahte kimlik bilgileri beyan edilerek alınan faturasız-kontörlü GSM numaraları ve faturasız-kaçak cep telefonlarının kullanıldığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
"Emniyet Genel Müdürlüğü'nün GSM şirketleri ve Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri ile yaptığı çalışmalar sonucu internet aracılığıyla vatandaşın kendi üzerine kaç tane hat açıldığını öğrenme imkanı sağlayan bir uygulamanın yürürlüğe girmesi kararlaştırılmış ve BTK tarafından 'Mobil Hat Sorgulama Sistemi' oluşturulmuştur. 2 Ocak'tan itibaren bu sisteme 'http://hat-sorgulama.btk.gov.tr' web adresinden ulaşılabilmektedir. Vatandaşlarımız bu sistem sayesinde bilgileri dışında adlarına açılan hatları öğrenerek, bu hatları kapattırmak için GSM operatörlerine başvurabilir."
Açıklamada, bilgisi dışında hat açılarak mağdur edilen vatandaşların, mahkemelerde dava açma hakları bulunduğu duyuruldu.
Editör: Haber Merkezi