PMYO'da Yeni Eğitim-Öğretim Dönemi Başladı.
Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu'nda, 2014-2015 eğitim öğretim yılı Valimiz Hakan Yusuf Güner’in katılımıyla düzenlenen törenle başladı.
Törene, Valimiz Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, PMYO Müdürü Mustafa Eker, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende ilk konuşmayı Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Eker yaptı.
Daha sonra kürsüye gelen Valimiz Hakan Yusuf Güner; “ Sözlerime hafta sonunda meydana gelen trafik kazasında hayatlarını kaybeden ailelerimize sabır yaralılarımıza da Cenabı Haktan acil şifalar dilerek başlıyorum. Bugün ilimizde anaokulu, ilköğretim okulu, ortaöğretim, lise, üniversite ve aynı zamanda Polis Meslek Yüksek Okulumuzun yeni eğitim ve öğretim dönemi başlıyor. Bizler devlet olarak bütün imkânları harcayarak bu vatan evlatlarının iyi yetişmesi için adeta seferberlik ilan ettik. Bu çerçevede Afyonkarahisar ilimizde de bugün yeni bir dönemin, yeni bir iklimin aslında başlangıcı. Özellikle, ilimizde bugün Polis Meslek Yüksek Okulumuz bu güzel binada, bu güzel mekânda halkımızın canı, malı, ırzı için bir emniyet teşkilatı olarak yetişmek üzere burada eğitim alacaksınız. Bizler görevlerimizi öncelikle anayasamız, yasamız ve yönetmelikler çerçevesinde aziz milletimizin bir hizmetkârı olarak onların kültürüne, geleneklerine, inançlarına saygı göstererek yerine getireceğiz. Bu çerçevede sizler görevleriniz ve üstleneceğiniz sorumluluklar itibariyle gelecekte hem mülki makamları, hem adli makamları, hem de üniformanız vesilesiyle kendi teşkilatınızı temsil edip bir nevi devletin halk içerisindeki görülen elleri, gözleri ve kulakları olacaksınız. Bu çerçevede ben inanıyorum ki yetişmiş olduğunuz aile terbiyesi ve burada alacağınız eğitimler sonucunda aziz milletimizi en iyi anlayan, en iyi hisseden, en iyi tercüman olan birer kamu görevlileri olarak yetişeceksiniz. Ben gelecekte üstleneceğiniz son derece önemli ve hassas bu kutsal görev vesilesiyle bir kez daha hepinize başarılar diliyorum. Geçmişten günümüze kadar vefat etmiş olan tüm güvenlik personellerimize hususiyetle emniyet teşkilatı mensuplarımıza Cenabı Haktan rahmet diliyorum. Aziz gazilerimize esenlik dolu bir yaşam, esenlik dolu bir yarın diliyorum. Eğitim-öğretim döneminiz hayırlı olsun diyor, hepinize başarılar diliyorum.“dedi.
 
Açılış töreninin ardından AKÜ İİBF Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Fişne tarafından, ‘Avrupa Birliği ve Türkiye’ konulu dönemin ilk dersi verildi.
Editör: Haber Merkezi