Pekşen: "Artık herkes kaygılı"

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Türkiye’de herkesin gelecek kaygısı taşıdığını belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Pekşen, Türkiye’de herkesin ve her kesimin gelecekten umutsuz bir hal aldığını belirterek “Herkes akşam sofrasına bir tas çorba koyabilmeli. Artık herkes kaygılı. Olağanüstü zor durumda büyük bir geçim kaygısı çekiliyor. İkincisi çocuklara iş olmalı. Aş yok işte yok. Üçüncüsü yaşlanınca insanların ömürlerini huzurla yaşamlarını tamamlamasıdır. Ama herkesin yüzünde büyük bir endişe ve kaygı var. Bugüne kadar hiç aklınıza gelmeyen bir soruyu artık kendinize soruyorsunuz. Ne olacak bu ülkenin hali? Yarınlar ne olacak deniliyor. Ülke olağanüstü bir yağma düzeninin, olağanüstü bir yıkım iktidarının elinde. Böyle bir şey olabilir mi? Her şey kavga ve şiddet. Uzlaşma yok. İnsancıl değerlerin hiçbiri barış, kardeşlik, dayanışma ve sevgi yok” dedi. 
İNSANLAR ÜRETEMİYOR, HER YER KAPANDI
Vatandaşların sorunlarının gündeme gelmesi gerektiğini vurgulayan Haluk Pekşen, “Bu siyasi iktidar nasıl bir iktidarsa Türkiye’de neye el atsa büyük bir çökme yaşandı. Neye el attılarsa yıktılar. Büyük tahribatlar oluştu. Herkes şimdi şaşkınca bakıyor. Esnaf diyor ki bir marketler zinciri kurdular benim elimden ekmeğimi aldılar. Artık işyerimi ayakta tutma şansı olmadığından evini nasıl geçindirebileceği de ayrı bir konu. Esnaf kaybetti, sanayici hiçbir şekilde rekabet edemeden büyük kısmı fabrikalarını kapattılar. OSB’de fabrika üretim kapasiteleri yüzde 50’nin altında. İnsanlar üretemiyorlar, her yer kapandı. Şimdi gençlerimizin hiçbirisi Afyon’da da geleceklerini eskiden olduğu gibi planlama şansına sahip değiller. Bunlar sizlerin çocukları. Ya Belçika’ya, Avrupa ülkelerine nasıl giderim telaşındalar ya da bu şehirden gidip de kendisine iş bulmanın derdinler” ifadelerini kullandı. 
VATANDAŞLARA CHP ÇAĞRISI
Pekşen, şu açıklamaları yaptı:
“En basit akla bilime bu kadar yabancı olan bir yer var mı? Şurada termal sular var. Afyon’da insanlar Rus’un gazı ile ısınıyorlar. İzmir’de Büyükşehir Belediyesi termal suyu evlere gezdirmiş. Bütün evler onunla ısınıyorlar. Niye Rus’un gazına para veriyoruz? Afyon’lu bunu sormuyor mu? Ruslar’a bu taahhütleri vererek iktidarda kalmayı mı beceriyorlar? Kendi değerlerimiz, birikimlerimiz nerede? Hani biz akla, bilime büyük destek verecektik? Burası yani Afyon dünyanın yumurta merkezi. Nedir durum? Bütün çiftlikler kapandı. En büyük alıcı Rusya ile kavga ettik. Kavga nedenini izah eden bir akla rastladınız mı? 60 milyar dolarlık dış ticaretimiz olan bir ülke ile kavga ettik. Bu sağlıklı bir ruh hali mi? Böyle bir ruh halinden sağlıklı ülke yönetimi olur mu? Gelinen noktada herkes sığınacak bir liman arıyor. Ben Karadenizliyim. Bizim oralarda deniz sahilinde çok ciddi limanlar vardır. Balıkçı barınakları vardır. O fırtınalı denizde eğer fırtına patlarsa, dalgalar yükselirse bir an önce bir limana sığınsınlar geleceklerini, hayatlarını kurtarmaya bakarlar. Şu anda Türkiye’de emin olun öyle bir parti var. CHP tam da bunu yapıyor. Şu anda herkesin sığınacağı liman CHP’dir. Başı secdeye değen adamdan zarar gelmez diyorlardı. Meğersem başı secdeye değmiyormuş. Onun başında başka şeyler varmış.”
BASKIN GENEL SEÇİME HAZIRLIKLI OLMALIYIZ
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan da Cumhuriyet Halk Partisi’nde halktan yana bir değişimin olduğuna dikkat çekerek “CHP’de bir değişim var. Bunu hepimiz görüyoruz. CHP çalışıyor. CHP Belde Başkanı’ndan, İlçe, İl Başkanı’na, Milletvekilleri’ne ve Genel Başkanı’na kadar çalışıyor. Çalışmakta zorunda. Başka bir seçeneğimiz yok. Çünkü karşımızda 14 yıldan beri devam eden bir iktidar partisi, iktidar partisinin her yaptığını gözü kapalı alkışlayan bir taraftar güruhu var. Buna karşı CHP’nin yapabileceği tek şey daha fazla çalışmak. Genel Başkanımızda ve milletvekillerimizdeki çalışma azminin bir an önce örgütlerimize yerleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizler bir an önce kaynaşmalıyız. Önümüzde bizi bekleyen bir referanduma ya da baskın genel seçime hazırlıklı olmak zorundayız. Biz CHP olarak hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu hazırlıklar sırasında partililerimizden isteğimiz bizlere parti yöneticilerine katkı ve destek sağlamanızdır” şeklinde konuştu. 
Editör: Haber Merkezi