Parsak:”AKP millete hesap verecek”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak Başmakçı ilçesini ziyaret etti

7 Haziran seçim sonuçlarını AKP iktidarının kabullenemediğini ifade eden Parsak, “Milletimiz koalisyona karşı çıkan asıl partinin AKP olduğunu iyi biliyor. 1 Kasım’da bunun hesabını verecekler” dedi.

Seçim çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren MHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Milletvekili adayı Mehmet Parsak Başmakçı ilçesini ziyaret etti. Beraberinde Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü, İl ve ilçe teşkilatıyla birlikte ilçe esnafını ve vatandaşı ziyaret eden Parsak 7 Haziran seçimlernide destek istedi.

AKP SANDIĞA GÖMÜLECEK

AKP’nin 7 Haziran seçim sonuçlarını hazmedemediğini kaydeden Parsak, “MHP’ye azınlık hükümeti yada erken seçim hükümeti teklifi yapan AKP sonra meydana çıkıp MHP şartlarımız kabul etmedi diyerek algı oluşturmaya çalışıyor. Ancak milletimiz bu yalanları gerekli cevabı verecektir. MHP her şeye karşı ise her şeye razı olan CHP ile neden koalisyon kurmadılar söylesinler” dedi.

TÜRKİYE TEHDİT ALTINDA

Ülkemizin AKP yüzünden büyük kriz yaşadığını ifade eden Parsak, “Türkiye, on üç yıldır tek başına iktidar olan bir siyasi partinin kurduğu hükümetler tarafından yönetilmektedir.  Bu süre içinde milletin desteği, adalet, huzur ve refah için kullanılmak yerine gerilim, kutuplaşma ve çatışma ekseninde heba edilmiş, “milli irade” yolsuzluk, adaletsizlik ve bölücülük için kılıf yapılmıştır. Türk milleti ve devleti beka sorunu ile yüz yüze bırakılmıştır” dedi.

MEDYA BASKI ALTINDA

Medyanın AKP eliyle baskı altına alındığına dikkat çeken Parsak, “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Cumhuriyetin temel ilkelerine, millî güvenliğe ve kamu düzenine aykırı olmamak üzere basın, yayın ve diğer iletişim araçları üzerinde kısıtlama konulmaması, bunların sansür edilmemesi ve hür olması gerektiğine inanmaktayız. Bununla birlikte düzeltme ve cevap hakkı, kişilerin haysiyet ve şerefine dokunulmaması ve gerçeğe aykırı yayınlar yapılmaması gibi hususları içeren basın ve yayın ahlakının gelişip kurumsallaşması, bu doğrultuda mesleki denetim ve kamuoyu denetiminin de sağlanmasını gerekli görmekteyiz” dedi.

DEMOKRASİ AYAKLAR ALTINDA

Türkiye’de demokrasinin son 13 yılda adım adım yok edildiğini kaydeden Parsak, “Bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması ile bu hakların en geniş anlamda kullanımının teminini gerekli görmekteyiz. Sağlıklı bir demokrasinin tesis edilebilmesinin birey anlayışının egemen olmasına ve bireyin özgürleştirilmesine bağlı bulunduğuna inanmaktayız” dedi.

GÜÇLÜ DEĞİL HAKLI KAZANMALI

Türkiye’de güçlülerin kazandığı bir sistem oluşturulduğunu ifade eden Parsbak, “Adaleti, temel hak ve özgürlüklerin güvencesi ve devletin temeli olarak görüyoruz. Bu nedenle yargı, insanların tereddütsüz güvenebileceği, adalet duygusunun zihinlerde ve kalplerde yer ettiği bir yapıda olacaktır. Hâkim ve savcıların liyakat ve vicdan sahibi olması ile  “kanaat adaletinin”  tesisi, yargıya olan güvenin teminatı olacaktır. Sistemin etkin, erişilebilir ve adil olması sağlanarak adalete güven tesis edilecektir” dedi.

YARGI BAĞIMSIZ OLACAK

MHP iktidarında bağımsız bir yargı oluşturulmasına katkı sunulacağını ifade edenParsak, “Hiçbir organ, makam, merci, kişi ve baskı gurubuna ayrıcalık tanınmayacak biçimde yargı bağımsızlığı tesis edilecek, hiçbir kimse ya da organ yargı denetimi dışında bırakılmayacaktır. Yargı yetkisinin kullanılmasında hiçbir organ, makam, mercii veya kişinin mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat verememesi, tavsiye ve telkinde bulunmaması esas olacak, hukukun herkes için eşit ve adil bir şekilde tecelli etmesi sağlanacaktır” dedi.

Parsak’a ziyaretlerinde vatnadaşlar büyük ilgi gösterdi.

 

Editör: Haber Merkezi