Parsak: “Vicdanlarda yara oluşmasın”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın cevaplandırması için yazılı soru önergesi verdi
 
671 Sayılı Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnamesinin 32. maddesi ile bazı suçlar hariç tutularak “Denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezanın infazı” ve “Koşullu salıverilme” sürelerinde ve oranında değişiklik yapıldığına dikkat çeken Parsak rüşvet, yolsuzluk ve hırsızlık gibi suçlardan ceza alanların bundan yararlanıp yararlanamayacağını sordu
 
 
MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, TBMM Başkanlığına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın cevaplandırması için yazılı soru önergesi verdi. 671 Sayılı Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnamesinin 32. maddesi ile bazı suçlar hariç tutularak “Denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezanın infazı” ve “Koşullu salıverilme” sürelerinde ve oranında değişiklik yapıldığına dikkat çeken Parsak, kimlerin ve kaç kişinin bu değişiklikten yararlandığını sordu.
TOPLUMUN VİCDANI DÜŞÜNÜLMELİ
Soru önergesinde,  671 Sayılı Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnamesinin 32. maddesi kapsamında tahliye olmuş ve olacak toplam hükümlü sayısının kaç kişi olduğunu soran Parsak ayrıca bunların mahkûm oldukları suç türlerine göre sayısal dağılımı merak ettiklerini ifade etti. Parsak, suç türlerine bakıldığında toplum vicdanında yara oluşmasına neden olabilecek salıverilmelere karşı olduklarını ifade etti.
KİMLER YARARLANACAK
Kararname ile kimlerin tahliye olduğunu toplumun merak ettiğini ifade eden Parsak, yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlık gibi suçlardan ceza alanların serbest bırakılmasının toplum nazarında yara açacağına dikkat çekti.
 
Editör: Haber Merkezi