Parsak: “Türk Milleti MHP ile yürüyecek”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak seçim ziyaretlerine Bolvadin’de devam etti

Bolvadin sivil toplum örgütlerini, esnafı ve vatandaşları ziyaret eden Parsak, “Yalan siyaseti artık sona eriyor. 1 Kasım’da Türk Milletinin tercihi MHP olaecak” dedi

Seçim çalışmaları kapsamında Bolvadin ilçesini ziyaret eden MHP Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mehmet Parsak, Bolvadin Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Uzuner, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Fahri Bilgin, Esnaf Odası Başkanı Sebahattin Çayır, ilçe esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldi.

SORUNLARI DİNLEDİ

Esnafın sorunlarını dinleyen Parsak, “AKP yıllardır küçük esnafı görmezden geldi. Ardı arkasına çıkarılan kanunlar tamamen büyük firmaların daha da büyümesi küçük firmaların ise yok olması üzerine çıkarıldı. Bugün Bolvadin pazarında esnafımız dert yanıyor. Bakkalımız, kasabımız para kazanamıyor. MHP iktidarında esnafımız yeniden ayağa kaldırılacak” dedi.

EKONOMİ DİBE VURDU

Türkiye’nin ekonomik darboğazda olduğunu ifade eden Parsak, “Ülkemizin ekonomik sorunları gün geçtikçe ağırlaşmaktadır. Yatırım, üretim ve ihracat sürekli zayıflamakta, işsizlik artmaktadır. Üretimin zayıf olduğu bir ekonomide vatandaşın geliri azalmakta, tasarruflar artırılamamakta, finansman sıkıntısı çekilmektedir. Bu gelişmeler ekonominin kırılganlığını artırmakta, risk pirimini yükseltmektedir. Artan döviz kuru ve faiz nedeniyle hanelerin ve firmaların borçları sürekli artmaktadır. Bu olumsuzluklar diğer taraftan da, kamu gelirlerini azaltarak ve kamu harcamalarını artırarak, kamu bütçe dengelerini bozmaktadır” dedi.

ÜRETİM EKONOMİSİNE GEÇİLECEK

MHP iktidarında üretim ekonomisine mutlaka geçileceğini ifade eden Parsak, “Dışa açık ve rekabetçi bir yapı içerisinde dünya ekonomisiyle bütünleşerek, bölgesel ve küresel gelişmelerin önde gelen belirleyicileri arasında yer alınmasını; bilgi çağının gereği olarak bilgi üretiminin desteklenmesi, bilgiye hızlı ve kolay ulaşımın sağlanması suretiyle bilginin en etkin tarzda kullanımının gerçekleştirilmesini; kolay ve spekülâtif kazanç sağlayan ranta dayalı bir tüketim ekonomisi yerine, teknolojik gelişmeyi, yenilikçiliği,  verimliliği ve istihdamı esas alan bir üretim ekonomisinin oluşturulmasını gerekli görmekteyiz. Geleneksel ihraç ürünlerinin yerini yüksek katma değerli, Ar-Ge ve teknoloji odaklı çeşitlendirilmiş ürünlerin alması temin edilecek, işlenmiş ürünü teşvik etmeye yönelik bir endüstriyel yaklaşım benimsenecektir” dedi.

SOSYAL ADALET İÇİN MHP

Gelir dengesizliğinin AKP iktidarında zirveye ulaştığını kaydeden Parsak, “Sosyal adalet ve adil gelir dağılımı

İstikrarlı ekonomik büyümenin sağlanması ve güçlü bir üretim ekonomisinin tesisi suretiyle; üreten, istihdam yaratan ve üretilen değerden bu süreçte yer alan her kesimin katkısı ölçüsünde adil pay almasını sağlayan, yoksulu gözeten, gelir dağılımını adaletli kılan bir sosyal refah düzeni oluşturmak temel hedefimizdir. Sosyal refahın asli unsuru olan beşeri sermayenin eğitimine öncelik verilecek, çalışma hayatı ve işgücü piyasası iyileştirilecektir. Güçlü bir emek piyasası; yoksulluğun azaltılması ve sosyal refah düzeni açısından vazgeçilmez bir unsurdur. Maliye politikası araçları sosyal adalet ve gelir dağılımı yönünde daha etkin kullanılacaktır” dedi.

Ziyaretlere MHP Bolvadin ilçe teşkilatı ve çok sayıda vatandaşta iştirak etti. Parsak ziyaretlerine akşam Dibevler Köyü ile Dişli Kasabası’nda devam etti.

 

Editör: Haber Merkezi