PARSAK, TBMM’DE “AİLE”Yİ KONUŞTU
 
Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan “Çocuk Nafakası ve Diğer Aile Nafaka Türlerinin Uluslararası Tahsiline İlişkin Sözleşmeye Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı”yla ilgili olarak partisi adına söz alarak TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı.
 
Konuşmasında aile müessesesinin Türk toplumu açısından önemine değinen Parsak, ailenin, toplumun huzur ve güvenini tesis eden en değerli kurum olduğunu söyledi. Değişimin bunaltan bir hızla yaşandığı günümüzde, toplumun yapı taşı olan ailenin ciddi sorunlarla başa çıkmak zorunda kaldığını vurgulayan Mehmet Parsak, “Sadece ebeveynler değil, çocuklar, gençler, hatta dede ve nineler, hayatın akışı içerisinde aile sorunlarıyla baş başa kalarak yıpranmaktadır” ifadelerini kullandı.
 
TÜRK KADINI DA EN AZ TÜRK ERKEĞİ KADAR KIYMETLİDİR
Konuyla ilgili olarak Kur’an-ı Kerim’den ve Türk töresinden de örnekler veren Parsak,  “Yüce Allah Nisa suresi 35'inci ayet-i kerimesinde ‘Eğer eşlerin arasının açılıp birbirinden ayrılacaklarından endişe ederseniz, bu takdirde, erkeğin ailesinden bir hakem, kadının ailesinden de bir hakem tayin edin. İki taraf da işi düzeltmek dilerse Allah aralarını bulur ve onları uyuşmaya muvaffak eder’ demektedir. Diğer yandan eski Türklerde de aile müessesesi toplumsal yaşamda önemli bir yer tutmuş, Türk sosyal hayatı, aile ve akrabalık bağları üzerine kurulmuştur” dedi.
 
Türk aile yapısı, binlerce yıl, varlıkta ve yoklukta birlik ve dayanışma içinde yaşadığını da kaydeden Mehmet Parsak, “Türk kadını da en az erkekler kadar kıymetli görülmüş, gerek aile içerisinde gerek devlet yönetiminde önemli görevler üstlenmiştir. Tıpkı erkeği gibi ata binen, silah kullanan, avcılık yapan Türk kadını, kuvvet, tahammül, gayret, azim ve cesaret bakımından erkeğin evdeşi ve gerçekten eşi olmuştur” şeklinde konuştu.
 
Türk aile yapısının ve Türk kadınının öneminin, her savaşta bir kez daha anlaşıldığının da altını çizen Mehmet Parsak, “Türk milleti, son olarak Kurtuluş Savaşı'nda, kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden cepheye koşmuş ve toplumsal dayanışması ile kahramanlık ruhunu bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir” dedi.
 
2007’DEKİ SÖZLEŞMEYİ MECLİS’E ANCAK 2016’DA GETİREBİLİYORLAR
Konuyla ilgili olarak Meclis Gündemi’nde görüşülen kanun tasarısının kaynağı olan uluslararası sözleşmenin, 5-23 Kasım 2007 tarihleri arasında düzenlenen 21. Lahey Uluslararası Özel Hukuk Konferansı sırasında imzaya açıldığını da hatırlatan Mehmet Parsak, “Son zamanlarda Genel Kurul’da görüştüğümüz tüm kanunlarda olduğu gibi bu kanun tasarısının kaynağı da ne yazık ki vize serbestisi diyaloğu, Sayın Başbakanın deyimiyle “Kayseri pazarlığı”dır. 2007 yılında imzaya açılan uluslararası sözleşmeye ilişkin kanun tasarısının ancak 2016 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelebilmesinin iktidar için hızlı bir çalışma olduğu kuşkusuzdur” sözleriyle iktidarın yasama konusundaki özensizliğini dile getirdi.
 
TÜRK MİLLETİ’NİN BEKLENTİSİ BU DEĞİL
Çocuklara ilişkin, aile yapısına ilişkin veya aile yapısının dağılması sonrası bireylerin hayatının devamını sağlayan nafaka müessesesine ilişkin her türlü olumlu kanun tasarılarını ve uluslararası sözleşmelere destek verdiklerini kaydeden Parsak, “Ancak şu hususun altını önemle çizmek isterim ki bu konularda Türk milleti bizden, Genel Kurula alelacele getirilen kanun tasarılarının gereğince tartışılmadan kabul edilmesini değil, aile yapısının devamını sağlayacak uygulamalar yapmayı, boşanmış ailelerin çocuklarını korumayı ve bu hususta gereken kanuni düzenlemeleri gerçekleştirmemizi beklemektedir” ifadelerini kullandı.
 
AFYONKARAHİSAR, BOŞANMA SAYISININ EN ÇOK OLDUĞU 25. İL
Türkiye İstatistik Kurumunun resmî verilerine göre 2015 yılında toplam 131.830 boşanma gerçekleştiğini kaydeden Parsak, bu boşanmaların arkasına gizlenmiş kötü ekonomik koşullar, aldatma ve kötü muameleye bağlı nedenlere dikkat çekti. Afyonkarahisar'da da 2015 yılında 981 çiftin boşandığını ve Afyonkarahisar’ın, boşanma sayısı en yüksek 25. İl olduğunun da altını çizen Parsak, “Görüleceği üzere Türkiye'nin bir yıllık boşanma tablosu içler acısı bir hâldedir. Ekonomik geçimsizlik, aile içi geçimsizlik, bireyler arası geçimsizlik gibi sorunlar ne yazık ki çağımızın en büyük çözüm bekleyen meselelerinden birisi hâline gelmiştir” dedi.
 
BOŞANMALARDA %45 ARTIŞ
2001 – 2016 yılları arasında boşanma sayılarındaki olağanüstü artışa da vurgu yapan MHP’li Vekil, 2001 yılında 91 bin olan boşanma sayısının 2015 yılında 132 bine kadar yükseldiğini söyledi. Ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere, işsizlik, eğitim sisteminde izlenen yanlış politikalar, toplumsal tedirginlikler, adalete güvensizlik ve terör gibi unsurların aile yapımızı doğrudan etkilediğini kaydeden Parsak, “Bu boşanmalar sonucunda en çok mağduriyet, muhakkak Türk milletinin geleceği olan çocuklarımız bakımından gerçekleşmektedir. Çocuklarımız nafaka almak değil, ailesiyle birlikte bir ömür mutlu ve mesut bir şekilde yaşamak istemektedir. Çocuk nafakası ve diğer aile nafaka türleri elbette ki dağılmış bir ailenin her bir bireyi için önemlidir ancak hastaya kefen biçmek yerine hastayı hayatta tutmak birinci vazifemiz olmalıdır” dedi.
 
VAKIF AVUKATLIĞINI BIRAKIP İŞLERİNE BAKSINLAR
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın faaliyetlerine de değinen Mehmet Parsak, “Aileden sorumlu bakanlığın, vakıf avukatlığı yapmak yerine sadece kendi işini yapmasını tavsiye ediyorum. Tüm bu sorunların çözümü için Hükûmetin acilen bir girişimde bulunması gerekmektedir. AKP Hükûmeti ülkemizdeki ekonomik, sosyal, eğitimsel ve işsizlik sorunlarını çözmediği müddetçe boşanmaların sayısı ve buna bağlı olarak mağduriyet yaşayan çocukların sayıları da artacaktır” dedi.
 
ŞEHİT ÇOCUKLARINI UNUTMADI
Konuşmasının sonunda şehit çocuklarına yer veren Mehmet Parsak, Hükûmetin şehit çocuklarını siyasi gayelerle futbol statlarında kullanmak yerine özel bir koruma ve destekleme paketi hazırlaması gerektiğini söyledi.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi