Parsak: “Sanayici ve üretici ekonomik buhran yaşıyor”

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler’i ziyaret eden Parsak fikir alış-verişinde bulundu

Seçim çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren MHP 1. Sıra Milletvekili Mehmet Parsak’ın şehir merkezinde; vatandaş, esnaf, sivil toplum örgütleri, dernekler, kurum ve kuruluş ziyaretleri tüm hızıyla sürüyor. Gerçekleştirdiği ziyaretlerde kendisine gösterilen yakın ilgi ve alakaya teşekkür eden Parsak, yaşanan ekonomik sorunların AKP iktidarının yanlış ekonomik uygulamaları nedeniyle kaynaklandığını söyledi.

DOLAR 2.70’i gördü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet temsilcilerinin ekonomi kurmaylarını hedef alan açıklamaları nedeniyle doların 2 ay içinde 2.20 TL’den 2.70 TL’ye ulaştığını ifade eden Parsak, “Türk lirasının dolar karşısında hızla erimesinin sebebi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet temsilcilerinin gergin siyaset anlayışındandır. Türk halkının cebindeki para 2 ayda yüzde 30 değer kaybetmiştir” dedi.

ŞEHRİ BİRLİKTE YÖNETMELİYİZ

Ziyaretler kapsamında dün Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser’i ziyaret eden MHP Adayı Mehmet Parsak, ilimizin ciddi sorunları olduğunu belirterek kurum ve kuruluş temsilcileriyle birlikte çalışma yürüteceklerini söyledi. Afyonkarahisar ihracatının son yıllarda durağanlaştığını ifade eden Parsak, hükümetin ihracatçının önünü açması gerektiğini söyledi. MHP ekonomi kurmaylarının ciddi projeler hazırladığını kaydeden Parsak, 8 Haziran’dan itibaren MHP’nin ihracatçıları kucaklayacağını kaydetti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, seçim çalışmalarında Parsak’a başarılar diledi.

ÜRETİCİ KAN AĞLIYOR

Ticaret ve Sanayi Odası’nın ardından Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler’i ziyaret eden Parsak, Afyon’da geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan insanların sıkıntısından bahsetti. Üreticilerin büyük bölümünün bankalara borçlu olduğunu kaydeden Parsak, “Afyon’a üreticilerimizle bir araya geliyoruz. Tamamına yakınının bankalara ciddi anlamda borçları var. Hayvan alabilmek için bankalara gitmek zorunda kalan üreticilerimiz 9 ay boyunca baktıkları hayvanlarını kesime verdiklerinde yada kurban bayramı öncesinde sattıklarında ellerinde para dahi kalmıyor. Ellerine geçen paranın zaten büyük bölümü bankalara gidiyor. Üreticimiz banka kredisi çekmeden üretim yapabilmesi için AKP’den kurtulmak gerekiyor” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ise seçim çalışmalarında Parsak’a başarı diledi.

Parsak’ın ziyaretlerinde MHP İl Başkanı Raşit Demirel, Milletvekili Aday Adayı Selcen Karaer, Merkez İlçe Kadın Koordinatörü Okşan Ulusoy Efe, ile Merkez İlçe yönetim kurulu üyeleri Ahmet Çifteci ile Yücel Seleoğlu’da eşlik etti.

 

Editör: Haber Merkezi