PARSAK: “HÜSEYNİ DURUŞ SÜRECEK”
 
Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmekte olan 667 sayılı Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararname’sine ilişkin olarak söz alarak Meclis Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı.
 
Konuşmasının başında Muharrem ayının mübarek olmasını dileyen Parsak, “adaletsizlik ve zulme karşı gösterilen Hüseyni duruşun her dönemde artarak süreceğine olan inancımı tekrarlıyorum” dedi.
 
TÜRK MİLLETİ’NİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM
15 Temmuz’da yaşanan ve Yüce Türk Milleti’nin vatanına, devletine ve demokrasiye bağlılığı ile önlenen hain darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımız ile güvenlik güçlerimize Yüce Allah’tan rahmet, Milletimize sabır ve başsağlığı dileyen Mehmet Parsak, “Bu vesile ile hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, Türk Milleti üzerinde hain emelleri olanlara cesaret ve kararlılığıyla gereken dersi veren Türk Milleti’nin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı.
 
“HİZMET” VE “İNANÇ” MASKELİ KİRLİ YAPI
15 Temmuz darbe girişiminin, Türkiye Cumhuriyeti devletine sızan ya da konuyla ilgili yıllar öncesinden başlayarak yapılan uyarıların hiçe sayılması sonucu devlete adeta sızdırılan, “hizmet” ve “inanç” maskeli karanlık bir yapının, ülkemizin iç ve dış düşmanları ile kurduğu hain ittifakın koordineli bir çalışmasının sonucu olduğunu kaydeden Parsak, “Cumhuriyet rejimiyle sorunu olanlar tarafından korunarak güçlendirilen bu sinsi yapı, vatanımızı işgal etmek isteyen güçlere taşeronluk yaparak Türk Milleti’ne silah çekmiş, ekmeğini yediği vatana ihanet etmiştir” dedi.
 
DARBE GİRİŞİMİNE EN ERKEN VE EN NET TAVRI MHP GÖSTERDİ
Konuşmasında, darbe girişimine karşı MHP’nin tavrının da altını çizen Mehmet Parsak, “Hain darbe girişimi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafından daha kimin ne yaptığının tam olarak belirlenemediği dakikalardan itibaren lanetlenmiş, olası bir kalkışmanın asla kabul edilemeyeceği, her türlü demokrasi dışı arayışa karşı olunduğu ilan edilmiş, Hükûmetin ve milletin yanında olunduğu açıkça ortaya konulmuştur. Bu tavır, Milliyetçi-Ülkücü hareketin, Türkiye Cumhuriyeti’nin devleti ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne bağlılığının, Türk milletinin ve Türk devletinin bekasını, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünü esas alan siyasetinin bir sonucudur” sözleriyle MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin darbe gecesi gösterdiği net tavra dikkat çekti.
 
MHP, OHAL’İ DESTEKLİYOR
Darbe girişiminin hemen sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında hükümet tarafından bugüne kadar toplam 8 kanun hükmünde kararname çıkarıldığını belirten Parsak, “Olağanüstü hal kararı aynı gün TBMM tarafından onaylanmış, Milliyetçi Hareket Partisi, Türk devletini ve Türk milletini doğrudan hedef alan bu saldırı karşısında, sorumlularla mücadele noktasında yapılacak işlemlerin ivedi, kararlı ve güçlü bir şekilde gerçekleştirilmesini teminen olağanüstü hal kararını desteklemiştir” dedi.
 
Görüşmeleri devam eden kanun hükmünde kararnamede yer alan hususların aslında FETÖ’nün etki alanının nerelere uzandığının açık bir belgesi olduğunu söyleyen Mehmet Parsak, “Kapatılan kurum ve kuruluşlar, meslekten ihraç edilen yargı ve silahlı kuvvetler personeli ile kurumlarından ihraç edilen kamu görevlilerinin sayıları göz önüne alındığında, 15 Temmuz darbe girişimine kadar gelen süreçte FETÖ’nün vakıf üniversiteleri, özel eğitim kurumları, dershane, yurt, pansiyon, özel hastane, vakıf, dernek, sendika gibi hemen hemen her alanda en etkili bir şekilde faaliyet gösterdiği ortaya çıkmaktadır. Bu kadar büyük bir yapının devletin gözünden ve gözetiminden uzak bir şekilde ve hatta yurtdışından kontrol edilmesi neredeyse imkansızdır” diyerek AKP’ye yüklendi.
 
FETÖ, AKP DÖNEMİNDE 15 KAT BÜYÜDÜ!
FETÖ’nün bu kadar güçlenmesinde AKP’nin büyük payı olduğunu kaydeden Parsak, “2000 yılında 10 yıl hapis talebiyle Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılanan FETÖ-Başı Gülen’in, AKP hükümetinin 2006 yılında Terörle Mücadele Kanunu’nda yaptığı değişiklikle beraat ettiğine ve FETÖ yapılanmasının AKP döneminde tam 15 kat büyüdüğüne dair gazete haberleri, FETÖ’nün bu cüreti nereden aldığının anlaşılması bakımından önemlidir. Özellikle geride bıraktığımız on yıl içerisinde, yurtsuz kalan üniversiteliler, ucuz dershane arayan başarılı öğrenciler, terfi bekleyen memurlar FETÖ’nün kucağına itilmiş, Bank Asya ile çalışmayan işadamlarının işleri rast gitmemiş, ülkede FETÖ’cü olmayanların hiçbir işi görülmez olmuştur” dedi.
 
EN BÜYÜK ŞAHİT TÜRK MİLLETİ’DİR
Türk Milleti’nin kimin daha fazla FETÖ’cü olduğunu çok iyi bildiğini belirten Mehmet Parsak, “İsteyen istediği kadar reddetsin, Türk Milleti yaşayarak gördüğü bu rezil ortamı gayet iyi hatırlamakta, sorumlularını ise gayet iyi tanımaktadır. Bu konuda en yakın şahit vatandaşlarımız, en büyük kriter Yüce Türk Milleti’nin vicdanıdır” şeklinde konuştu.
 
SUÇLULAR CEZALANDIRILSIN ANCAK KAOS GÜÇLENMESİN
15 Temmuz darbe girişimine karışan, doğrudan ya da dolaylı olarak destek olan, koruyan, kollayan kim varsa, ismi ve unvanı ne olursa olsun adalet önünde hesap vermesi ve bedelini ödemesi gerektiğinin altını çizen Mehmet Parsak, “Diğer yandan, hal, “olağanüstü” olsa dahi devlete olan güvenin ve hukukun üstünlüğünün ihmal edilmesi gibi ileride çok büyük sorunlara yol açabilecek uygulamalar konusunda azami dikkat ve gayret gösterilmelidir. Kriterler tam olarak belirlenmeden, açık deliller net olarak ortaya konulmadan yapılan uygulamalar, kanun hükmünde kararnameler ile ilgili birçok hukuki tartışmayı beraberinde getirmekte, bu durum, böyle kritik bir ortamda karmaşa ve kaosun güçlenmesine neden olmaktadır” dedi.
 
DARBENİN BAŞINI BIRAKIP KUYRUĞU İLE MÜCADELE EDİLİYOR
Milletimizin OHAL KHK’ları kapsamında yapılan işlemlerle ilgili olarak açıklama beklediğini belirten Parsak, “Darbenin planlayıcıları, uygulayıcıları, darbe girişiminin başarılı olması halinde sözde yeni yönetimde görev alacak kişiler başta olmak üzere birçok soru halen cevapsızdır. Kısacası darbe girişiminin başı, beyni ve temel organları halen belirsizliğini korurken, darbe girişiminin adeta “kuyruğuyla” mücadele edilmesi Milletimizin, FETÖ ile mücadele konusundaki güvenini her geçen gün biraz daha aşındırmaktadır” sözleriyle FETÖ ile mücadelenin yetersiz kaldığını ifade etti.
 
DARBEYE KARŞI EN BÜYÜK GÜÇ MİLLETTİR
Darbe girişiminin karşısındaki en büyük gücün 15 Temmuz gecesi olduğu gibi bugün de Yüce Türk Milleti’nin ta kendisi olduğunu hatırlatan Mehmet Parsak, “Olağanüstü Hal, demokrasinin askıya alındığı veya hukukun rafa kaldırıldığı bir süreç değildir. Olağanüstü hal, içinde bulunduğumuz gibi olağandışı bazı dönemlerde kritik iş ve işlemlerin ivedi bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan Anayasal bir müessesedir. Bu şartlar altında hem olağanüstü halin Anayasal konumuna uygun davranmak hem de Türk Milleti’nin FETÖ ile mücadele noktasındaki kararlılığını korumak zorunda olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isterim” dedi.
 
MHP YAKINDAN TAKİP EDİYOR
FETÖ’yle mücadele adı altında milletimizin vicdanını yaralayacak uygulamaların hayata geçirilmesinin, FETÖ’nün ekmeğine yağ süreceğini ve temelde milli birlik ve beraberliğimize darbe vurmak isteyen bu kirli yapının işlerini kolaylaştıracağını kaydeden Parsak, “Milliyetçi Hareket Partisi, darbe girişimi ve FETÖ ile mücadele konusunda Olağanüstü Halin gerekli ve önemli olduğunu düşünmekte ancak hükümete verilen bu yetkinin Anayasa ve hukukun dışına çıkılmadan sorumlu ve adaletli bir anlayışla kullanılmasını da önemsemekte ve takip etmektedir” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi