PARSAK: GEÇMİŞTE DİNLEMEDİNİZ BARİ ŞİMDİ KULAK VERİN
 
Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmekte olan 403 sıra sayılı kanun tasarısı hakkında Milliyetçi Hareket Partisi adına söz alarak 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hükümet tarafından gerçekleştirilen uygulamalara dikkat çekerek iktidara çeşitli uyarılarda bulundu.
 
DARBE SUÇUNA İŞTİRAK EDEN HERKES CEZALANDIRILMALI
15 Temmuz darbe girişiminde sorumluluğu olanların, görevine, rütbesine ve siyasi gücüne bakılmaksızın adaletli bir şekilde yargılanarak en şiddetli şekilde cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Parsak, “Bu noktada hiçbir tartışma yok ancak bu çerçevede yapılan uygulamalarla ilgili olarak bana ve tüm milletvekillerimize her gün onlarca bilgi ve haber geliyor. Darbe girişimi suçuna iştirak eden her kim ise asker, siyasetçi, memur, esnaf ayrımı yapılmaksızın gerekli tedbirler alınmalıdır ancak bu işlemleri adeta bir cadı avına çevirip adaletin gözden kaçırılması da kabul edilemez” dedi.
 
MÜCADELE, TOPLUMSAL ZEMİNİNİ KAYBETMEMELİ
Türk Milleti’nin o gece büyük bir ihanete uğradığının altını çizen Mehmet Parsak, “Suçu olan hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalı ancak bu arada masum insanların mağdur edilmesi de engellenmelidir ki böyle bir şey bir daha yaşanmasın. Şu anda her seviyeden, her siyasi partiden destek bulan bu mücadelede adalet gözetilmezse ne yazık ki bu mücadele, toplumsal zeminini kaybeder ve tam anlamıyla başarıya ulaşamaz” şeklinde konuştu.
 
DEVLET BEYİN UYARILARINI BARİ ŞİMDİ DİNLEYİN
Konuyla ilgili olarak Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin 2011 yılı ve sonrasında yaptığı FETÖ uyarılarını hatırlatan Parsak, “Sayın Genel Başkanımız şu an yaşanan durumların ortaya çıkmaması için 2011 yılından itibaren birçok uyarı yaptı ve bunların tamamında haklı çıktı. Ancak o gün görevde bulunanlar bu uyarılara hiç kulak vermedi, hiç önemsemedi. O günkü yetkililerin olaylara devlet gözüyle değil siyasi parti gözüyle bakmaları bugünleri hazırladı. Sayın Genel Başkanımızı o gün dinlemediniz, bari bugünden sonra uyarılarına kulak verin” ifadelerini kullanarak Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin 26 Temmuz 2016 tarihli grup konuşmasında kullandığı şu ifadelere dikkat çekti:
“Askeri ve sivil bürokraside toplu görevden almalar yapılırken sağlam delil ve belgelere dayanmak esas olmalıdır. Paralel devlet yapılanmasının tüm unsurları tespit edilmeli, her yönüyle analiz edilerek araştırılmalı ve hepsi birden adaletin önüne çıkarılmalıdır. Bu yapılıyorken masumların hakkını gasp etmek, suçsuz, günahsız insanımızı mağdur etmek en az terör örgütünün zalimliği kadar tehlikelidir. Aldığımız yoğun şikâyet ve eleştiriler, vatanını ve milletini canından aziz bilen kardeşlerimizin de FETÖ terör örgütüyle aynı kategoride ele alındığı yönündedir. Bu, doğru ve hakkaniyetli görülemeyecektir. Bu itibarla, idari ve kanuni tasarruflar sırasıyla ve süratle alınırken mazlumlara ilişilmemeli, onların hak ve insanlık onurları çiğnenmemelidir"
 
KUTLU MÜCADELE, ADALETSİZLİK İLE LEKELENMEMELİ
Konuşmasının sonunda bir kez daha adalet vurgusu yapan Mehmet Parsak, “Türk Milleti’nin hayatını ortaya koyarak verdiği bu kutlu mücadele adaletsizlikler ile lekelenmemelidir” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi