Parsak: “Gazi Meclisimize yakışmayan görüntüler yaşandı.”

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak Anayasa Uzlaşma Kurulu’nda dokunulmazlıkların kaldırılması hakkında yapılan görüşmeler esnasında AKP ve HDP’li Milletvekillerinin kavgasını değerlendirdi
Bu tür görüntülerin TBMM çatısı altında yaşanmasının üzüntü verici olduğunu belirten Parsak, yaşanan olayları Türk Milleti’nin takdirine bıraktıklarını ifade etti
Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ın da üyesi olduğu Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun, bugün Milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin konuların tartışılacağı toplantısı olaylı başladı.
SALONA POLİS GİRDİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “dokunulmazlık” görüşmeleri gergin başladı. Bugün saat 11:00’de toplanmak üzere Toplantı Salonu’na gelen komisyon üyesi Milletvekilleri oturacak yer bulamayınca AKP ve HDP milletvekilleri birbirine girdi. Yer kavgası yaşanması sonrası salona polis girdi.
TBMM Anayasa Komisyonu’nun konuya ilişkin ilk toplantısında yaşanan arbedede basın mensuplarının ve danışmanların toplantı salonundan çıkarılması istenildi.
BÖYLE ŞEYLER OLMAMALI
Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak konuyla ilgili açıklamasında bu tür çirkinliklerin Gazi Meclis’e yakışmadığını vurgulayarak, “Kolaylıkla çözülebilecek sorunların bu kadar büyütülmesi ve Gazi Meclis’e yakışmayan olayların meydana gelmesini doğru bulmuyoruz. Meclis’in siyasi etiği konuştuğu bir ortamda böyle olayların olması gerçekten çok yanlış. Ülkenin sorunlarına çözüm bulmakla görevliyiz, kavga etmekle değil” dedi.
SEVİYEYİ DÜŞÜRDÜLER
AKP’nin, Meclis’teki tartışmaları tırmandıran tavrına da dikkat çeken Parsak, “Sandalye çoğunluğuna güvenerek farklı görüşleri ve demokrasiyi hiçe sayıyorlar. Türk Milleti, terörle ilgili suçlamalarla ilgili dokunulmazlıkların kaldırılmasını bekliyor. Bunu yer kavgası seviyesine düşürmek çok yanlış bir tavır” dedi.  
TEK DERTLERİ GERGİNLİK
Açıklamasında HDP’li vekillerin tavrını da eleştiren Mehmet Parsak, “Gerginlik oluşturmak için hiçbir fırsatı kaçırmıyorlar. Konuşularak halledilebilecek bir konu bir anda arbedeye dönüştü. Ne yaparlarsa yapsınlar dokunulmazlıklarla ilgili düzenlemeleri engelleyemeyecekler” şeklinde konuştu.
TÜRK MİLLETİ’NİN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ
TBMM’de yaşanan olayların üzüntü verici olduğuna dikkat çeken Parsak, “Gazi Meclisimizde böyle olayların yaşanması ibret vericidir. Yaşanan olayların takdirini ise Türk Milletine bırakıyoruz” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi