Parsak: “Düzenli borcunu ödeyenlere yüzde 5 indirim yapılmalı”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak TBMM’de Vergi Affı ile ilgili kanun tasarısı hakkında partisi adına konuştu
 
 
2002 yılından beri Türkiye’de 6 defa vergi affı getirildiğine dikkat çeken Parsak, “Borcunu düzenli ödeyen vergi mükelleflerimiz bu konuda mağdur edilmektedir. Vergi affı getirirken borcunu düzenli ödeyen mükelleflere yüzde 5’lik indirim yapılması gereklidir” dedi
 
 
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen vergi affı konusunda TBMM’de bir konuşma yapan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, borcunu düzenli ödeyen vergi mükelleflere kolaylık sağlanması gerektiğini ifade etti.
ADALETLİ OLMAK ZORUNDAYIZ
TBMM’nin adaletli olmasını gerektiğini söyleyen Parsak, “Bu yüce kürsüde yaptığımız konuşmalarda ve özellikle de son dönemlerde en fazla ihtiyaç duyduğumuz adalet vurgusunu hep ön plana çıkarıyoruz. Gerçekten adalet mülkün temeli olduğunu göre, yani devletin temeli olduğuna göre, özellikle de 15 Temmuzdan sonra yaşanan gelişmeleri nazara aldığımızda, en fazla ihtiyaç duyduğumuz da adalet olduğuna göre, bu adaleti, bu çerçevede, görüşmekte olduğumuz yasa teklifi çerçevesinde de aramamız gerektiği bir hakikat, tartışmasız bir gerçektir” dedi.
ALIŞKANLIK HALİNE GELMEMELİ
Vergi affı konusunun sık sık gündeme gelmesi nedeniyle borcunu düzenli ödeyen mükelleflerin buna sitem ettiğini ifade eden Parsak, “Devletin çok temel iki fonksiyonundan bir tanesi yargılama; bunda adaletli olmak durumundayız, bununla birlikte vergilendirme; vergi toplamada da adaletli olmak durumundayız. Verginin belirlenmesinde, temelinde, tabanında, tahakkukunda ne yazık ki adalet yoktur. Bu ciddi zorluklara, ciddi sıkıntılara yol açmaktadır. Bundan dolayı, en azından tahsilât aşamasında bir adalet gerekmektedir” dedi.
İNDİRİM UYGULANMALI
Vergilerini düzenli ödeyen mükellefler için indirim teklifinde bulunan Parsak, “Vergisini zamanında, tam olarak ve düzenli biçimde ödeyen vergi mükellefleri ile yıllar boyu vergisini ödeyemeyen veya ödemeyen ve AKP iktidarları döneminde sıkça çıkarılan bu vergi barışı, affı tasarılarından dolayı da buna cesaretlenip, bunu bir alışkanlık hâline getirenler var. Vergi mükellefleri arasında bir adaleti tesis etme amacına yönelik olarak, en azından vergisini zamanında, düzenli olarak ödeyen mükelleflere, tahakkuk dönemi sonunda bir yüzde 5'lik indirim uygulansın” dedi.

 
Editör: Haber Merkezi