Parsak, dur durak bilmiyor

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Mehmet Parsak, dur durak bilmeden seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Mehmet Parsak, Sebze ve Meyve Toptancı Halini ziyaret etti. Parsak’a hal esnafı ziyaretinde MHP 2. sıra Milletvekili Adayı Aziz Aslan, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ve partililer eşlik etti. Toptancı esnafının sıkıntılarını dinleyen Parsak, MHP iktidarında sıkıntılarının giderileceğini bildirdi. MHP’den ümitli olduklarını dile getiren esnaf, “Bu seçimde Milliyetçi Hareket Partisinin seçim vaatlerini çok yerinde buluyoruz. Esnafı düşünen bir MHP görüyoruz. Umarız iktidar olursunuz ve sorunlarımıza çare üretirsiniz” dediler.

ZİNCİR MARKETLERDEN ESNAFA DARBE

Hal esnafı, “Kayıt dışı ve bu tür denetimsizlikler hal esnafını zor durumda bırakıp diğer yollarda vergi kayıplarına yol açmaktadır” dedi. Afyonkarahisar’da marketlerden de ağır darbe aldıklarını söyleyen hal esnafı, zincir marketlerin izledikleri satış politikası sonucu vatandaşın cebi boşalırken esnafın yok olduğu görüşünü aktardı. Esnaf, kayıt dışılığın önüne geçen hallere, vatandaş ve siyasilerin sahip çıkması gerektiğini savundu.

VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ YOK

Toptancı esnafı piyasanın ölü olduğunu söyleyerek, "Vatandaşın alım gücü kalmadı. Fiyatların yüksek seyretmesi vatandaşın alım gücünü düşürüyor. Manav da gelip bizden mal almıyor. Toptancı olmamıza rağmen yine de iş yok. Patates fiyatları bile biliyorsunuz bir ara çok yüksek fiyatlara kadar çıkmıştı.  Şu anda patates toptan 2 lira. Marketlerde 3 lira yine. Hala fiyatları yüksek. Yaz meyveleri şu anda düşüyor fakat karpuz, kavun fiyatları biraz yüksek. Hal böyle olunca vatandaş ateş pahası ürünlere yanaşamıyor bile” diye dert yandılar.

MHP ESNAFIN YANINDA

MHP Milletvekili Adayı Parsak ise, “Sabredin, az kaldı. Desteğinizle iktidara geldiğimizde inşallah tüm sorunlarınıza çare üretmeye çalışacağız. Biliyorsunuz esnaf için çok önemli seçim vaatlerimiz var. Esnafımızı AVM’lere karşı koruyan düzenlemeler yapacağız. Esnafımızın emekli aylığından kesilen SGK primini kaldıracağız. Sağlık hizmetinde alınan ek ücret ve katılım payı uygulamasına son vereceğiz. Vatandaşlarımız borç ve yüksek faiz sarmalından kurtarılacaktır. 2016-2019 yıllarında, yıllık ortalama yüzde 5,2 büyüme ve 700 bin istihdam sağlayacağız. Dönemin sonunda 1,1 trilyon dolara, kişi başına milli gelir 13,300 dolara, ihracat 238 milyar dolara erişecektir, istihdam 29,1 milyon kişiye ulaşacaktır” dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi