Parsak: “Darbe girişiminin önlenmesinde basının katkısı unutulmayacaktır”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak 24 Temmuz basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı
 
24 Temmuz Basın Bayramını kutlayan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, özellikle 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminde Türk Basınının gösterdiği reaksiyonun tarihte yerini alacağını ifade etti
 
Basın’ın toplumun aynası olduğunu söyleyen MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, “Doğruları yazan ve milletimizin yanında yer alan özgür basın olduğu sürece toplum gerçeklerden haberdar olmaya devam edecektir” dedi
24 Temmuz 1908 yılında basında sansürün kaldırılışı nedeniyle her yıl kutlanan Basın Bayramı için yazılı bir mesaj yayınlayan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, tüm gazetecileri kutladı.
Sansürün ve baskının toplumun gerçekleri öğrenmesinde en önemli etken olduğunu söyleyen Parsak, “Basının belli güç odakları tarafından baskıya alındığı dönemlerde milletimiz gerçeklerden haberdar olamamaktadır. Oysa basın gerçekleri tarafsız şekilde halka ileten en önemli güçtür. Haber alma özgürlüğü karşısında yapılan baskılar medyaya değil bizzat milletimize yapılmaktadır. Bugün dünyanın bir ucunda gerçekleşen bir olay saniyeler sonra dünyanın diğer ucunda görülebilmektedir” dedi.
YEREL MEDYAMIZA GÜVENİYORUZ
Afyonkarahisar’da görev yapan yerel medya çalışanlarını da kutlayan Parsak, “Genel medyanın bile sansürden çekinerek girmediği haberleri yerel gazetelerimizde görüyoruz. Bu olay Afyonkarahisar medyasının özgürlüğüne ve gerçeklere ne kadar düşkün olduğunun en güzel göstergesidir. Tarafsız şekilde ilimizde, ülkemizde ve dünyada gerçekleşen olayları kısa sürede Afyon halkına ulaştıran çok değerli yerel medya çalışanlarımızı da ayrıca kutluyorum” dedi.
BÖLGENİN EN İYİSİ
Afyonkarahisar medyasının bölgenin en etkin yayın organları olduğunu söyleyen Parsak, “Televizyonlarımız, Radyolarımız, internet haber sitelerimiz ve gazetelerimizle adeta çalışma arkadaşı olduk. Bölgemizin en etkin yayın kuruluşlarını görmekten de ziyadesiyle mutluyuz. Tekrar tüm medya çalışanlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, sansüre uğramayan yayınlarının devamını dilerim” dedi.
DARBE GİRİŞİMİNE GEÇİT VERMEDİLER
Türk Medyasının 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine karşı gösterdiği reaksiyonun ise takdire şayan olduğunu kaydeden Parsak, “Darbecilere boyun eğmeyen yerel ve ulusal medyamızı kutluyorum” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi