Parsak: “Büyük başarılar sağladık”

Ankara’da bulunan Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanlığını gerçekleştirilen kongre sonucu devreden MHP Milletvekili Mehmet Parsak yeni yönetime başarılar diledi

2009 yılından itibaren Derneğin Genel Başkanlığını yürüttüğünü ifade eden Parsak, bu süreçte birçok başarılı projeye imza attıklarını, sanatsal, kültürel etkinlikler düzenlediklerini, Ankara’da yaşayan Afyonluların kaynaşmasını sağladıklarını söyledi

1975 yılında Ankara’da kurulan Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği’nin kongresi dün gerçekleştirildi. Dernek Genel Başkanı Mehmet Parsak’ın MHP’den Milletvekili olması nedeniyle dernek genel başkanlığını iş adamı Mehmet Ali Özerkan ve yeni yönetimine devretti.

KURUCU GENEL BAŞKANDAN DEVİR ALDIK

Derneği 2009 yılında 1975 yılından itibaren derneğin kurucu genel başkanlığını yürüten Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu’ndan devir aldığını ifade eden Parsak, “2009 yılında derneğimize tahsis edilmiş olan Afyonlular Evi’nin satışında yaşanan hukuksal sorunlar nedeniyle yönetim bizden destek istemişti. Biz Afyonlular Evi’nin satışına engel olmak için 4 yıllık bir hukuk mücadelesi sürdürdük. Ancak satışına engel olamadık. Bizim konuyla yakından ilgilenmemiz nedeniyle kongrede genel başkanlığı bize devir etmek istediler. Bizlerde Afyonlu hemşehrilerimizin bir çatı altında olmasını ve güzel çalışmalar yürütebileceğimizi düşünerek devir aldık. 2012 yılında gerçekleştirilen kongrede yine üyelerimizin desteğiyle görevimize devam ettik” dedi.

AFYON’U EN GÜZEL ŞEKİLDE TANITTIK

2009 yılından itibaren Ankara’da düzenlenen EGEM Platformunda ilimizin en güzel şekilde tanıtıldığını ifade eden Parsak, “Ankara’da bulunan Ege illeri dernek ve vakıflarının üye olduğu EGEM Platformunun düzenlediği tanıtım günlerinin hepsine katılarak Afyonkarahisar’ın Ankara’da en iyi şekilde tanıtılmasına vesile olduk. Düzenlenen tüm etkinliklerde alnımızın akıyla çıktık” dedi.

ETKİNLİK SAYISI HIZLA ARTTI

Görev yaptıkları süre boyunca Afyonkarahisar ve İlçeleri dayanışma Derneği’nin çok önemli çalışmalara imza attığını kaydeden Parsak, “Her yıl en az bin Afyonlu hemşehrimizin katılımıyla iftar programları düzenledik. Yine her yıl Sultan Divani’yi anma ve aşure etkinliği gerçekleştirdik. Hıdırıllez Şenlikleri, Keşkek Günleri’ne hemşehrilerimizin yoğun katılımı bizleri son derece memnun etti. İlimizin tanınmış simalarından eski Bakanlarımızdan Ali Çetinkaya ve Cumhuriyet döneminin en güçlü yazarlarından İkazcı Mehmet Şükrü Bey için anma programları düzenledik. Böylesi değerli insanların hemşehrilerimiz tarafından daha yakından tanınmasına vesile olduk” dedi.

AFYONLU GENÇLERİMİZİ UNUTMADIK

Görev yaptıkları 6 yıllık süreçte Ankara’ya eğitim görmeye gelen öğrencilerin unutulmadığını ifade eden Parsak, “Eğitim-öğretim yılının başında Ankara’ya gelen Afyonlu öğrencilerle tanışma kahvaltıları ve yemekleri düzenleyerek öğrenci kardeşlerimizin birbirlerini tanımasına yardımcı olduk. Bu öğrenci kardeşlerimizden 3 tanesinin bugün derneğimizin yönetim kurulunda yer alması bizim mutluluğumuzu daha da artırıyor. 1 öğrenci kardeşimizde uzun süre gençlik kolları başkanlığı yaparak yönetime gelmiştir” dedi.

BÜTÇEMİZİ ARTIRDIK

Göreve geldiklerinde dernek bütçesinin 34 bin TL olduğunu söyleyen Parsak, “Bugün derneğimizin bütçesi 155 bin TL seviyesine gelmiştir. Biz genel seçimler öncesi derneğimize bir bina almak istedik. Ancak Milletvekili adayı olduğumuz için bunun siyasi malzeme olarak kullanılmaması için seçim sonrasına bıraktık. Kısa süre içinde derneğimizin kalıcı bir binası olacak ve burada hizmet verecektir. Ben yeni yönetim kurulumuza her türlü desteği vermeye devam edeceğim. Onların başarısı Afyonun başarısı demektir. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi