Parsak: “Bombaların patlaması mı gerekiyor?”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, "Hukuk devletiyiz, canlı bomba listesi elimizde ama eylem yapmadan tutuklayamayız" şeklinde beyanat veren Başbakan Davutoğlu’nu eleştirdi

Davutoğlu’nun açıklamasını ibretle izlediklerini söyleyen Parsak, “Bir canlı bombanın yakalanması için bombayı patlatması mı beklenir. BU açıklama devlet ciddiyetinden son derece uzaktır” dedi

 

Seçim çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren MHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mehmet Parsak Bayat ile Emirdağ ilçelerini ziyaret etti. Burada esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Parsak, 1 Kasım’da MHP’ye destek istedi.

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA

Geçtiğimiz gün bir TV kanalına çıkan Başbakan Davutoğlu’nun "Hukuk devletiyiz, canlı bomba listesi elimizde ama eylem yapmadan tutuklayamayız" şeklinde ki beyanatını hayretle izlediklerini söyleyen Parsak, “Bir canlı bombanın yakalanması için adeta patlama olmasını bekliyorlar. Hukuk devletinde vatandaşın can ve mal güvenliği her şeyin ötesindedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı nasıl böyle bir açıklama yapıyor hala inanamıyoruz” dedi.

SANAYİMİZ CANLANACAK

Gerçekleştirdiği ilçe ziyaretlerinde Türkiye’nin sanayileşmesinin önemine değinen Parsak, “MHP iktidarnıda uluslararası rekabet gücüne sahip bir sanayi oluşturulacak. Yerel kaynakları harekete geçiren, nitelikli iş gücü istihdam eden, ileri teknoloji kullanan ve üreten, özgün tasarım ve marka geliştiren, tüketici sağlığını ve tercihlerini gözeten, çevre normlarına uygun üretim yapan, teknolojik yenilik öngören, verimlilik artışı sağlayan, uluslararası rekabet gücüne sahip bir sanayi oluşturulacaktır.  Büyüme, istihdam ve ihracat kapasiteleri yüksek olan sektörlerde katma değeri yüksek ürünlerin üretimine ağırlık verilecektir. İthalat bağımlılığını azaltacak ve yerli imkânları harekete geçirecek sanayi yatırımları desteklenecektir” dedi.

TEKNOLOJİYE TAM DESTEK

Yerli teknolojinin geliştirilmesinde katkı sunacaklarını ifade eden Parsak, “Teknolojik değeri yüksek ürünlerin üretilmesi tercih edilecek. Ar-Ge ve yenilikçilik (inovasyon) kültürünün yerleştirilmesi, ara malı üretiminin Türkiye’de yapılmasının desteklenmesi sağlanacaktır. Katma değeri düşük yüksek enerji gerektiren üretim yerine teknolojik değeri yüksek ürün ve hizmetlerin üretilmesi tercih edilecektir.  Ar-Ge yatırımlarının çeşitlendirilmesi ve artırılması, üniversite-sanayi işbirliğinin artırılması sağlanacaktır” dedi.

KÜRESEL ÜRETİM MERKEZİ

Türkiye’nin küresel üretim merkezi olması için ciddi projeler hazırlandığını kaydeden Parsak, “Ülkemiz bölgesel ve küresel üretim merkezi olacak. Orta ve yüksek düzeyde üretim teknolojilerine sahip olan sektörlerde ülkemizin önemli bölgesel ve küresel üretim merkezi olması sağlanacaktır. Kümelenme faaliyetleri desteklenecek, firmalar arası işbirliği, ortak Ar-Ge ve tasarım özendirilecektir.  Sanayimizin yurt içi kaynakları azami ölçüde kullanan, uluslararası rekabet gücüne sahip, ileri teknolojili ve yüksek katma değerli bir yapıya dönüşümü desteklenecektir.

Kamu ihaleleri yoluyla yenilikçi yerli sanayi desteklenecektir” dedi.

Parsak’ın ziyaretlerine MHP Bayat ve Emirdağ ilçe teşkilatları, il yönetim kurulu üyeleri, kadın koordinasyon kurulu üyeleri ve partililer eşlik etti.

 

Editör: Haber Merkezi