Parsak: “Askeri birlik ilimizi canlandırır”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında taşınmasına karar verilen askeri birliklerden en az birisinin Afyonkarahisar’a getirilmesi gerektiğini söyledi.
15 Temmuz darbe girişimin ardından bazı askeri birliklerin taşınacağını söyleyen Parsak, “Afyonkarahisar coğrafi yapısıyla askeri birlik kurulması için son derece uygun bir konuma sahiptir. Bu durum, ekonomik anlamda da ilimize katkı sunacaktır” dedi.
 
Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak taşınmasına karar verilen askeri birliklerden birisinin de Afyonkarahisar’a konuşlandırılmasını istedi.
15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimi sonrası birçok askeri birliğin ya kapatılması ya da yer değiştirmesinin gündeme geldiğini söyleyen Parsak, taşınacak birliklerden en az bir tanesinin Afyonkarahisar’a gelmesi gerektiğini söyledi.
BÖLGE İLLERİNİN HEPSİNDE VAR
Çevre illerde önemli askeri birlikler olmasına rağmen Afyonkarahisar’ın bu konuda mahrum kaldığını söyleyen Parsak, “Burdur’da Piyade Eğitim Tugayı bulunmaktadır. Yine Isparta ilimizde hem piyade alayı hem de komanda tümeni bulunmaktadır. Kütahya’da yine hava tugayı bulunmaktadır. Maalesef Afyonkarahisar bu konuda mahrum bırakılmıştır” dedi.
PİYADE VE KOMANDO TUGAYI İÇİN ELVERİŞLİYİZ
Afyonkarahisar’ın Piyade ve Komando Tugayı için oldukça elverişli bir arazisinin bulunduğunu ifade eden Parsak, “Afyonkarahisar ve ilçelerimizin birçoğunda piyade ve komando alayları için uygun yerler mevcuttur. Diğer yandan ilimiz ulaşım açısından da çok avantajlı bir konumdadır. Bu konuda gerekli girişimler ivedilikle yapılmalıdır” dedi.
ESNAF DA KAZANACAK
Askeri birliklerin en az bir tanesinin Afyonkarahisar’a kaydırılmasının ekonomik anlamda büyük fayda sağlayacağını ifade eden Parsak, “Askeri birliğin ilimizi taşınmasının esnafımız açısından da son derece önemlidir. Afyonkarahisar esnafı oldukça sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Eğer askeri birlik oluşturulursa ekonomimize ve esnafımıza doğrudan katkı sunacaktır. Bu konuda çalışma yapmak için en uygun zaman dilimindeyiz” dedi.
SİYASET ÜSTÜ KATKI SUNALIM
Askeri birliğin Afyonkarahisar’a kazandırılması hususunda siyaset üstü çalışma yürütülmesi gerektiğini belirten Parsak, “Afyonkarahisar’ın 5 milletvekili, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlarımızın ortak hareket etmesi halinde bu işin üstesinden geliriz. Afyonkarahisar bizim ortak noktamızdır” dedi.


 
Editör: Haber Merkezi