Özkaya; “Muhtarlar yerel demokrasimizin vazgeçilmez bir değeridir.”.

19 Ekim 1829 İstanbul Nüfus Sayımından beri var olan Muhtarlık kurumumuz; köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde aracı görevi gören, yaptıkları çalışmalarla takdiri hak eden ve yerel demokrasimizin vazgeçilmez bir değeridir.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Muhtarlarımız için 19 Ekim’i Muhtarlar Günü olarak ilan etmiş hükümetimizce hazırlanan genelgeyle ile bu güne resmiyet kazandırılmıştır.
Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğu anda çalacakları ilk kapı daima muhtarlıklarımız olmuştur. Hem milletimizi hem de devletimizi temsil eden Muhtarlarımız, geride bıraktığımız 14 yılda hak ettikleri değeri ve desteği hükümetimizden görmektedir. Köylerimizden ve mahallerimizden gelen ihtiyaca yönelik talepler hızla çözüme kavuşturulmaya çalışılmaktadır.
15 Temmuz gecesi tüm muhtarlarımız sergiledikleri duruşla Milli İradeye sahip çıkmış, İstanbul Acıbadem Mahallesi Muhtarımız Mete Sertbaş hain darbeciler tarafından Şehit edilmiştir. Terörle mücadele konusunda da her zaman Milletinin ve Devletinin yanında olan muhtarlarımız bizlere büyük bir güç vermiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyor, kendilerine çalışmalarında kolaylıklar dileyerek selam ve saygılarımı sunuyorum.

Av. Ali ÖZKAYA
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili
 
Editör: Haber Merkezi