Özkaya: “10 Ağustos 2014 bir milattır.”

Milletvekili. Ali ÖZKAYA'nın 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Seçiminin Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesaj:
Bugün 10 Ağustos 2016. Milletimiz; tam iki yıl önce, sandıkta ortaya koyduğu kararlı iradeyle, hem kendi tarihinin seyrini değiştirmiş, hem de gelecek nesillere gururla anlatılacak bir not düşmüştür. Bir milat olarak, Halkın kendi iradesini doğrudan yansıttığı ilk Cumhurbaşkanlığı Seçimi olma özelliği taşıyan bu demokrasi şöleni, Yeni Türkiye’nin şekillenmesinde büyük ve köklü bir adımdır. Halkın teveccühü ile “10 Ağustos 2014” tarihinde devlet yönetiminin en üst seviyesine erişen Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; Ülkemiz, istikrarlı siyaseti, ekonomisi ve reformlarıyla dünyaya örnek bir ülke olma yolunda güçlü adımlar atmaya başlamıştır.
15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ üyesi teröristlerce yapılan hain darbe girişimi ile, Milletin İradesiyle bu makama seçilen Sn. Cumhurbaşkanımız doğrudan hedef olmuştur. Ülkemize ve milletimize karşı yapılan bu darbe girişimi, Cumhurbaşkanımızın feraseti ve halkı meydanlara davet eden kararlı duruşuyla püskürtülmüştür. Cumhur ile başkanının birbirine nasıl bir kuvvetle bağlı olduğu bu darbe girişimiyle bir kez daha kanıtlanmıştır.
Bölgemizde ve tüm dünyada adaletin, demokrasinin, barışın, huzur ve refahın öncüsü olan Ülkemiz, Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, karşısına çıkarılan engellere rağmen, 2023 hedeflerine kararlı bir şekilde yürümeye devam edecektir.
 
Editör: Haber Merkezi