Özkal ve Eroğlu, pazarda evet rüzgarı estirdi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun eşi Hatice Eroğlu, Sahipata’da kurulan pazarda esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Ürün satarken bağırdıkları gibi ‘evet’ diye bağıran esnaftan, referandum gönüllüsü vatandaşa ‘evet’ rüzgarının estiği pazarda, katmerleri Milletvekili Özkal elleriyle pişirdi.

Sahipata’daki Fuar Alanı’nda kurulan semt pazarında esnaf ve alışveriş yapan vatandaşları ziyaret eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun eşi Hatice Eroğlu, Afyonkarahisarlılarla uzun uzun sohbet etti. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban ve AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk’ün katıldığı pazar ziyaretinde vatandaşlarla içtenlikle kucaklaşan Milletvekili Hatice Özkal ve Hatice Eroğlu, vatandaşın istek ve taleplerini dinledi.

Binlerce metrekarelik pazar alanını adım adım gezerek tüm esnafa iyi ve bol kazanç temennisinde bulunan Özkal ve Eroğlu, hem esnafa hem de alışveriş yapan vatandaşlara anayasa değişikliğini anlattılar. Kadın ve gençlik kolları üyelerinin broşürler dağıttığı vatandaşlara anayasa değişikliği maddeleri açıklayan Özkal, Eroğlu, Çoban ve Ertürk; Afyonkarahisarlılardan referandumda, güçlü ve lider Türkiye için ‘evet’ oyu vermelerini istediler.

PAZARCILAR BU KEZ GEL DEĞİL EVET DİYE BAĞIRDI

Renkli görüntülerin oluştuğu pazarda Milletvekili Hatice Özkal ve Hatice Eroğlu, şeker pancarı soyarak vatandaşlara ikram etti. Hiç şeker pancarı yememiş insanlara tadına bakmaları tavsiyesinde bulunan Hatice Özkal ve Hatice Eroğlu, Teke Yöresinde sıklıkla tüketilen tirmisin tadına baktılar. Ürün satarken “gel, gel” diye bağırdıkları gibi gür sesleriyle; “evet, evet, evet, güçlü Türkiye için evet” diyerek bağıran pazarcılar, Özkal ve Eroğlu’nu tezgaha davet ettiler. Tezgahlarda pazarcılarla hatıra fotoğrafı çektiren Hatice Eroğlu ve Hatice Özkal, pazarcıların güçlü ‘evet’lerine eşlik etti.

ÖZKAL, KATMERİ HEM PİŞİRDİ HEM TANITTI

Katmer ve gözleme pişiren bir esnafa yardım eden Milletvekili Hatice Özkal’ın katmerin piştiği saç ocağın başına geçti. Vatandaşlara elleriyle katmer pişiren Milletvekili Özkal, şehir dışından gelen vatandaşlara katmeri ve özelliklerini ocağın başında anlattı. Milletvekili Özkal’ın pişirdiği katmeri, Hatice Eroğlu servis tepsisine koydu. Afyonkarahisar’ın pek çok kendine özgü tadı olduğunu anlatan Özkal, Bursa ve Antalya’dan gelen vatandaşlardan Afyonkarahisar’ın tatlarını memleketlerindeki sevdiklerine de götürme sözü aldı.

AFYON’DA İLK KEZ TÜM KADIN ESNAFI BİR ARAYA GETİRDİK

Pazarda vatandaşlarla hem gündelik yaşamı hem de referandumu konuştuklarını anlatan Milletvekili Hatice Özkal, pazarın yanı sıra şehirde ziyaret ettikleri kadın esnafın tercihinin hep ‘evet’ yönünde olduğunu anlattı. Ziyaret ettiği esnafın yüzde 90’ının evet diyeceğini söylediğini aktaran Özkal, “Pazarda vatandaşlarımızın yüzde 90’ının tercihinin evet kararında olduğunu gördük. Hayır diyen az sayıda vatandaşlarımızın neden ‘hayır’ düşüncesinde olduğunu sabırla dinledik. ‘Hayır’ diyen vatandaşlarımızı kırmadan kendi gerekçelerimizi anlattık. Kadın esnafımızda ise ‘evet’ tercihinin yüzde 90’ının bile üstünde olduğunu gördük. Afyonkarahisar’da bir ilki gerçekleştirerek tüm kadın esnafı bir araya getirdik. Kahvaltıda buluştuğumuz 300 kadın esnafımızdan sadece 3’ü ‘hayır’ görüşündeydi. Ancak bu durum, güçlü ve lider Türkiye’ye inananları rehavete sürüklememeli. 16 Nisan’a kadar gece gündüz, kapı kapı dolaşmayı sürdürmeliyiz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi