Özkal: “Tüm öğretmen ve öğrencilere başarı dolu bir yarıyıl dilerim”

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci döneminde tüm öğretmen ve öğrencilere başarı temennisinde bulunan AK Parti Milletvekili Hatice Özkal, son 14 yılda eğitim bütçesinin 12 katına çıkarken derslik sayısının yüzde 109, Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışan öğretmen sayısının ise yüzde 60 arttığını söyledi. AK Parti hükümetlerinin en büyük yatırım alanlarından birinin eğitim olduğunu ifade eden Özkal, "Hükümetimiz eğitim alanındaki her ihtiyacı karşılamaya çalışıyor. Geleceğimizin teminatı gençlerimizden tek beklentimiz ise, Türkiye'yi büyük hedeflere taşıyabilmek için derslerine çok çalışmaları ve iyi bir eğitim almalarıdır" dedi.
İkinci dönemin öğrenci ve öğretmenlere başarı getirmesi temennisinde bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal,  Milli Eğitim’in AK Parti hükümetlerinin en öncelikli meselesi ve yatırım alanı olduğunu hatırlattı. Eğitime yapılan yatırımların her yıl artarak devam ettiğini söyleyen Milletvekili Hatice Özkal, “2002 Yılında 7 Milyar 460 milyon TL olan Milli Eğitim bütçesi 2016 yılında 85 milyar TL'yi aşmıştır. Son 14 yılda 12 kat artan bütçemizin yanı sıra 2002'de 355 bin olan derslik sayısı AK Parti hükümetlerinin çalışmalarıyla 2016'da 743 bini aşmış, yeni derslik sayımız yüzde 109 kat artmıştır. 2002'de 561 bin olan öğretmen sayımız 900 bini, 11 bin 945 olan kütüphane sayımız ise, 24 bine ulaşarak 2 katına çıkmıştır. Yine 2002 yılında 75 olan üniversite sayımız bu yıl 183'e ulaşmış, öğrenim burs ve kredisi alan öğrenci sayımız ise; yüzde 234 artarak bir buçuk milyonun üstüne çıkmıştır. Ücretsiz ders kitaplarından tabletlere, akıllı tahtalardan teknoloji sınıflarına hükümetimiz eğitim alanında her eksik ve ihtiyacı son teknolojiyle tamamlamaya çalışmaktadır.  Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek çocuk ve gençlerimizin; çağın gereklerine uygun olarak eğitim-öğretim imkanlarından yararlanması amacıyla AK Parti olarak yoğun bir çaba içindeyiz. Ders zilinin yeniden çalmasıyla bugün okullarına dönen genç ve çocuklarından tek beklentimiz ise, derslerine iyi çalışarak, kendilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlamalarıdır. Çünkü Türkiye'yi 2023, 2053 ve 2071 gibi büyük hedeflere iyi eğitim almış gençlerimiz ve çocuklarımız taşıyacak"
Eğitim hayatı boyunca insanın kendisine yatırım yaptığını hatırlatan Eğitimci Milletvekili Hatice Özkal, çalışan öğrencinin başaramayacağı hiç bir zorluk olmadığını söyledi. Çalışarak her eksiğin kapatılabileceğini vurgulayan Milletvekili Özkal, öğrencilerden tatil rehavetini hızla atarak derslerine iyi çalışmalarını istedi. İkinci dönem içerisinde; üniversiteye giriş ve yerleştirme sınavı ile TEOG gibi önemli sınavların yapılacağını hatırlatan Özkal sözlerini şöyle tamamladı, “Heyecanla ve yepyeni umutlarla derslere başladık. Öğrenci kardeşlerim, dersleri için gösterecekleri ilgi ve çalışma azminin kendilerini başarıya götüreceğini unutmasınlar. Yetersiz olduklarını ya da eksikleri olduklarını düşünmesinler. Çalıştıktan sonra kapanmayacak eksik, yapılamayacak ders ya da sınav yoktur. Eğitim sistemimiz çalışanların en iyi okulları kazanmasına olanak tanıyor. Öğrencilerimizden ders çalıştıkları her dakikanın kendi geleceklerine bir yatırım olduğunu unutmamalarını rica ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle eğitim öğretim yılının ikinci döneminde meslektaşlarım öğretmenlerimize ve tüm öğrencilerimize başarı dolu bir yarı yıl dilerim."
 
Editör: Haber Merkezi