Özkal, Regaib Kandili hayırlara vesile olsun

Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, tüm inananların Regaib Kandilini kutlayarak ve hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Regaip Kandilinin üç ayların manevi iklimine girildiğine dikkat çeken bir haberci olduğunu anlatan Milletvekili Hatice Özkal, “Regaib; istemek, arzu etmek, meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek anlamına gelen Reğabe kökünden türemiş Arapça bir isimdir. Regaib Recep ayının ilk Cuma gecesidir. Hicri takvime göre gece önce gündüzü sonra geldiği için Miladi takvime göre ilk Perşembe gecesidir yani. Regaib rahmeti bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğine dikkat çeken bir habercidir. Allah’ın mağfiretinin engin lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak yağdığı bir rağbet gecesidir. İstek, arzu ve beğenmedir rağbet. İnsan rağbet ettiği değerlere göre rağbet görür. Regaib Kandili her türlü arzularımızı, isteklerimizi, emel ve tutkularımızı rağbetlerimizi iyiye doğruya güzele faydalı olana hakka ve hakikate Regaibimizi Rabbimize yöneltme bütün işlerimizi onun rızasına uygun hale getirme çabasıdır. Rağbetimiz başkaca hiçbir şeye değil sadece ve sadece ona olsun ki her gecemiz Regaib olsun. Allah’ın yarattığı tüm insanlara hizmet olsun Regaibimiz” dedi.

Kandil ve bayram gibi günlerin toplumu birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içinde tuttuğunu ifade eden Milletvekili Hatice Özkal mesajında şu ifadelere yer verdi, “Bütün günler ve gecelerin hepsi Allah’a aittir, aralarında ayrım yapılmaz. Hangisinde en çok iyilik yapılırsa yapan için o gün en çok değerli olanıdır. Kutsal geceler sevginin merhametin affetmenin ve bunlar yolu ile yücelmenin sebebi olur. İnsan olarak her zaman şefkatli, merhametli ve affedici olmalıyız. Fakat böyle olmayı unuttuğumuz anlarda olur. Kutsal gün ve geceler bizlere unutulan iyi davranışları hatırlatır. Türklerin İslam felsefesine getirdikleri insani bakış açısı çerçevesinde, şefkat yardımlaşma, geçmiş ile muhasebe, ihtiraslarını dizginleme, menfaat çatışmalarından uzak kalma, kin ve kırgınlıkları unutma, büyükleri hatırlamaya, sevgi hoşgörü kardeşlik ve beraberlik ortamına aracı olmaları bakımından kandil geceleri toplumumuzu bir arada tutan temel yapı taşlarıdır. Kandiller toplumların fertlerinin birbirlerine sevgi ve saygı ile yaklaşma, yardımlaşma, birbirlerinin gönlünü alma ve yakınlaşma, mutluluk ve huzuru dolu dolu yaşama günleridir. Toplumu birlik beraberlik kardeşlik ve dayanışma içinde tutan, saygı ve sevgi temelinde insanları birleştiren önemli günlerdir kandiller. Kardeşliğin, çıkarsız saygı ve sevginin yaşandığı günlerdir. Gerçekten dini bayramlar, insanlar arasında kaynaşmanın, dostlukları ve ahbaplıkları ilerletmenin bir yolu olarak belli bir öneme sahip oldukları gibi, dini his ve şuurun sosyal hayatta tazelenmesinin de bir vesilesidir. Bu günler sosyal dayanışma ve barış şuurunun fertlere kuvvetle hakim olduğu günlerdir.”

Editör: Haber Merkezi