Özkal, “Referandumun sonucu, çocuklarımızın da geleceğini belirleyecek”

Afyonkarahisarlı kadınlarla buluşarak anayasa değişikliğini anlatmayı sürdüren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, 6 farklı mahallenin kadınlarıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye'nin dünyadaki geleceğini belirleyeceğini anlatan Milletvekili Özkal, referandum sonucunun Türkiye'deki tüm çocukların refah ve güvenliği açısından önemli olduğunu söyledi.

Taş Medrese'de; Tacı Ahmet, Fakıpaşa, Akmescit, Sümer, Marulcu ve Burmalı mahallelerinden gelen kadınlarla anayasa değişikliği toplantısında bir araya gelen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, toplantı öncesi kadınlarla içtenlikle kucaklaştı. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk'ün de katıldığı toplantıda anayasa değişikliğini madde madde anlatan Milletvekili Hatice Özkal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini kadınlara tanıttı. Türkiye'de her dönem Cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında uyuşmazlık ve anlaşmazlıklar yaşandığını hatırlatan Milletvekili Özkal, "her dönem yaşanan uyuşmazlıkların, devletteki çift başlılığın kaybedeni hep Türkiye olmuştur. Örneğin Amerika Birleşik Devletleri'nde 228 yılda 45 hükümet kurulurken, bizde 94 yılda 65 hükümet kurulmuştur. Ortalama her 1,5 yılda bir hükümet değişmiş. Türkiye bu süreçte kimi zaman bir ay görevde kalamayan hükümetlerle vakit kaybetmiş. Her hükümetin kurulmasının zaman alması, bakanların göreve başlaması ve bakanlıkları tanıma süreçleriyle de hep zaman kaybetmişiz. Hükümetlerin son bulmasına neden olan anlaşmazlıklara dayalı olaylar hem ülkemize hem de vatandaşımıza olumsuz yansımış. Ahmet Necdet Sezer ile Bülent Ecevit arasındaki anayasa fırlatma tartışmasının nasıl büyük bir ekonomik krize dönüştüü herkesin hafızalarındadır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle, bu sorunların hepsi ortadan kalkacak. Hükümeti bizzat halkımız seçecek. 5 yıl seçim, hükümet sorunu, bürokrasi ve seçim düşünmeden ülkemizi kalkındıracağız" dedi.

Referandumun sonucunun sadece Türkiye'nin geleceği değil Türk halkının geleceği açısından da belirleyici nitelikte olduğunu belirten Milletvekili Hatice Özkal, Afyonkarahisarlı kadınlardan oy kullanırken çocuklarını düşünmelerini istedi. Referandumda sandığa gitmemenin ülkenin geleceğini umursamamak olduğunu hatırlatan Özkal, "Türk siyasi tarihi boyunca Süleyman Demirel'den Turgut Özal'a Necmettin Erbakan'dan Muhsin Yazıcıoğlu'na pek çok devlet adamımız mevcut sistemin aksaklıklarını fark ederek, sistemsel değişikliğin gerekliliğine vurgu yapmıştır. Ancak bugüne kadar anayasal değişikliği gerçekleştirecek uygun ortam oluşmamıştır. MHP ile önemli bir mutabakat, uzlaşı örneği göstererek tüm devlet adamlarımızın hayali olan bu değişikliği gerçekleştirme yolunda önemli bir adım attık. Bu nedenle 16 Nisan'da yakalanan tarihi fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz. Referandumda Türkiye'nin ve tüm halkımızın geleceğini ve güvenliğini oylayacağız. Eminim ki; her biriniz çocuklarımız için iyi bir gelecek istiyor, onların iyi eğitim almalarını hedefliyor, mutlu ve huzurlu bir ülkede refah içinde yaşamaları için dua ediyorsunuz. İşte Cumhurbaşkanlığı sistemini, bu ülkedeki tüm çocukların hatta onların da çocuklarının; güvenliği, huzuru, mutluluğu ve refahı için istiyoruz. Bu nedenle sizlerden referandumun sonucunun, çocuklarımızın geleceğini belirleyeceğini unutmamanızı rica ediyorum. Çocuklarımızın geleceği, ülkemizin istiklali ve istikbali için tercihimiz 'evet' olmalı" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi