Özkal: “Referandum, büyümemiz ve güçlenmemiz açısından çok önemli”
 
AK Parti Sinanpaşa İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, referandumun Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.
 
Sinanpaşa AK Parti İlçe Binası'nda gerçekleşen ilçe danışma meclisi toplantısına katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, yeni anayasayla ilgili partililere bilgi verdi. Anayasanın millete çok iyi anlatılması gerektiğini söyleyen Milletvekili Hatice Özkal, muhalefetin yalan yanlış bilgilerle milleti yanılttığını ifade etti. Referandumda Türkiye'nin geleceğinin oylanacağını vurgulayan Hatice Özkal, "Aziz milletimiz, ülkemiz açısından kritik önemde bir karar alacak. Referandumda 'evet' demek; Türkiye'nin güçlenmesi, büyümesi, istikrarın sürmesi ve refahın artmasına da 'evet' demek anlamına gelecek. Benzer şekilde ülkemizin geleceği açısından kritik öneme sahip bu değişikliğe 'hayır' demek ülkemizin kabuğuna çekilmesini istemek olacaktır." dedi.
Referandum sürecinde herkese büyük görev düştüğünü kaydeden Milletvekili Hatice Özkal, partililerden kapı kapı gezerek; millete gerçeklerin ve değişikliğin öneminin anlatılması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin çok partili yönetime geçtiği dönemden bu yana ülkenin geleceği açısından en önemli kararın referandumda vereceğini vurgulayan Özkal, "Türkiye'yi yıllarca tek parti yönetimine mahkum edenler bu kez de; 'millet konuşmasın, millet fikrini sormayalım' diyerek mecliste anayasa değişikliği teklifinin reddedilmesi için elinden geleni yaptı. Aziz Milletimiz her zaman her şeyin en bilir, en iyi kararı verir. Milletimizin kararının üzerinde bir karar yoktur. Biz bu kritik kararı bizzat milletimiz versin istedik. Hiç bir karar Aziz Milletimizin tercihinin üzerinde değildir ve olamaz. Kim gerçekten milletten yana, kim statükodan yana bunu herkes gördü." şeklinde konuştu.
Sistemin kilitlendiğini hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, anayasa değişikliği kanun teklifinde sistemin de Meclis'in de kilitlendiğini, bazı muhalefet partilerinin Meclis'i çalışamaz hale getirdiğini anlattı. Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerini uzatmak için her yolu deneyen muhalefetin; TBMM'ye yakışmayan görüntüler oluşturduğunu da vurgulayan Özkal sözlerini şöyle tamamladı, "Halkçı olduğunu iddia edenler, Aziz Milletimizin fikrini söylememesi için elinden geleni yaptı. Anayasa değişikliği görüşmeleri uzatmak için büyük çaba harcadılar. Sabahlara kadar çalışarak maddeleri tek tek oyladık. Bu süreçte topluca TBMM kürsüsünü işgal edenleri de kendini kürsüye kelepçeleyenlere de tanık olduk. Milletinizin vereceği karar, öyle büyük bir korku yaratmıştır ki; milletin egemenliğinin tecellisi Meclisimizin kürsüsünü parçalamaktan bile geri durmamışlardır. Aziz Milletimiz, bu yaşananların cevabını referandumda verecektir."
 
Editör: Haber Merkezi