Özkal: “Kahramanları rahmet ve minnetle anıyorum”
 
Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin, Türk tarihine altın harflerle yazılmış destansı bir zafer olduğunu hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, “canlarıyla, kanlarıyla imkansız denileni başaran; iman, inanç ve vatanseverlikleriyle ülkemizi düşmandan kurtaran Aziz Ecdadımızı büyük Zafer’in 94’üncü yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
Büyük Taarruz ve Zafer Haftası’nın 94’üncü yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınlanan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal; büyük zaferin, Türkiye’nin işgalci düşmandan kurtarılmasının yanı sıra tüm esaret altında yaşayan milletlere umut veren bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi ordularının Afyonkarahisar’da başlayan genel taarruzla imkansız kabul edildiğini başardığını belirten Milletvekili Özkal, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Başkomutanlığı’ndaki TBMM ordularının kahramanları; Cumhuriyetimizin temellerini, Afyonkarahisar’da canları ve kanlarıyla atmıştır. Gazi Mustafa Kemal’in 25 Ağustos’ta Şuhut’ta son planlarını tamamladığı Büyük Taarruz, askeri başarının ötesinde ülkemizin kurtuluş destanını olma özelliğini göstermektedir. Düşmanın; ‘geçilmesi imkansız’, ‘4 yılda aşılamaz’ dediği siperler, kahraman ecdadımızın; vatan sevgisi, imanı, inancı ve esarete boyun eğmeyen karakteri karşısında saatler içerisinde yerle bir olmuş, Afyonkarahisar toprakları; her karışı şahit kanıyla sulanmış kutsal topraklar haline gelmiştir. Çıplak ayakları ve düşmana göre yetersiz silahlarıyla, ağustos sıcağında, sarp ve bozkır Afyonkarahisar coğrafyasında; 5 günde canları ve kanlarıyla destansı bir zafer yazan kahraman Mehmetçikler, işgal ve esaret altındaki tüm milletlere özgürlük ve bağımsızlık umudu vermiştir” dedi.
Afyonkarahisar’da başlayan Büyük Taarruz’un, o dönemde yine Afyonkarahisar sınırları içindeki Dumlupınar’da düşman ordularının yok edilmesiyle; tarihe şehit kanlarıyla kazınmış bir destanlaştığını ifade eden Hatice Özkal; “Çanakkale’de, Gazze ve Kut-ül Amare’de küllerinden doğan şanlı ecdadımız, Gazi Mustafa Kemal’in; 19 Mayıs’ta Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşini; düşmanı yakıp kavuran bir yangın olarak Afyonkarahisar’a taşıdı. Aç susuz yüzlerce kilometrelerce yol geldikten sonra dinlenmeden, Kocatepe’nin sarp ve kayalıklarını tırmanan Mehmetçikler; Başkomutan’ın emriyle koşar adım ölüme ve bağımsızlığa yol aldılar. Şuhut ve Afyonkarahisar halkımızın; ikmal ve moral desteğinin yanı sıra bizzat canlarını ve kanlarını feda ederek katıldığı Büyük Taarruz, eşsiz kahramanlık öyküleri barındırmaktadır. Geleceğimizin teminatı gençlerimize en iyi şekilde anlatmamız gereken büyük zaferin 94’üncü yıldönümünde, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum.”
Darbe girişimi kalkışması sırasında Türkiye’nin ikinci bir İstiklal mücadelesi verdiğini, yeni bir destan yazdığını hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, Türkiye’nin bu zor günlerinde birlik ve beraberliğin önemine de değindi. Zafer Haftası etkinliklerine hangi görüşten olursa olsun tüm Afyonkarahisarlıların milli birlik ve beraberlik duygusuyla katılmasını temenni ettiğini söyleyen Özkal, ellerinde Ay Yıldızlı bayraklarla Zafer Haftası etkinlere katılanların hainlere en güzel cevabı vereceğini belirtti. 
 
Editör: Haber Merkezi