Özkal: “Kadir Gecesi hayırlar getirsin”
 
Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Afyonkarahisar AK Parti Millekvekili Hatice Özkal, bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi’nin, Türkiye’ye ve tüm İslam Alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Terör olayları nedeniyle Ramazan Bayramı’nı Türkiye’nin buruk karşılayacağını ifade eden Milletvekili Özkal; dokuz günlük tatili değerlendirerek, şehirlerarası yolculuk yapacakların trafikte çok dikkatli olmalarını istedi.
Kur’an’ı Kerim’in; Kadir Gecesi’nde indirildiğini hatırlatan AK Parti Milletvekili Hatice Özkal, Kadir Gecesi’nin tüm inananlar için önemli ve mübarek bir gece olduğunu hatırlattı. Kadir Gecesi’nin insanın iç dünyasına manevi bir yolculuk imkanı sunduğu ifade etti. Kadir Gecesi’nin esenlik ve huzurunun tüm Türkiye ve İslam coğrafyasına yayılarak, barış ve huzur getirmesi dileğinde de bulunan Özkal, “Kadir gecesi, Kutsal Kitabımız Kur’an’ın indirildiği en özel, en değerli gecedir. Kadir Suresi’nde, ‘Biz Kur'an'ı Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.’ şeklinde buyrulmuştur. İç muhasebemizi yaparak, af ve tövbe ile geçecek bu hayırlı gecede, Allah’a uzanan eller; ülkemiz ve milletimizin geleceği için de iyi dileklerde bulunacaktır diye umut ediyorum. Terörde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acısı kalbimizde karşıladığımız Kadir Gecesi’nin, ülkemiz başta olmak üzere tüm İslam Alemine; huzur, barış ve sağlık getirmesini dilerim” dedi.
Kadir Gecesi’yle birlikte 1 Temmuz gününün, 9 günlük bayram tatilinin de başlangıcı olduğunu hatırlatan Milletvekili Hatice Özal, trafiğe çıkacakların dikkatli ve kurallara uygun hareket etmelerini istedi. Trafik yoğunluğunun artacağını vurgulayan Özkal sözlerini şöyle tamamdı, “her bayram tatiliyle birlikte binlerce vatandaşımız şehirlerarası yolculuk için özel araçları ya da otobüslerle karayollarında seyahat ediyor. Uzun bayram tatillerinde karayollarındaki hareketlilik daha da artıyor. Yollarda canların yitip gitmemesi için; vatandaşlarımızın dikkatli olmasını, trafikte kurallara uygun hareket etmelerini ve uykusuz yola çıkmamalarını rica ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm Müslümanların, Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor; Yüce Allah’tan barış ve huzur içinde hepimizi Ramazan Bayramı'na eriştirmesini diliyorum."
 
 
Editör: Haber Merkezi