Özkal: “Gurbetçilerimize yönelik tüm vaatlerimizi gerçekleştirdik”
 
Avrupa'da Yaşayan Bolvadinliler Derneğinin (EuBolder) geçen hafta sonu Almanya'nın Valldorf kentinde düzenlediği etkinliğe katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, hükümetin gurbetçilere yönelik vaatlerinin hepsini gerçekleştirdiğini hatırlattı. 15 Temmuz'da Türkiye'yi bir arada tutan birlik ve beraberlik ruhunun Avrupa'da yaşayan gurbetçilerde de fazlasıyla olduğunu ifade eden Özkal, birlik ve beraberliğin devam etmesinin Türkiye açısından önemine değindi.
Avrupa'da yaşayan Bolvadinlileri her yıl geleneksel olarak bir araya getirmeyi planladıklarını anlatan Eubolder Dernek Başkanı Bayram Karadağ, EuBolder'in tüm Avrupa'ya yayılmasını hedeflediklerini söyledi. Hemşerilik duygularını pekişmesi açısından düzenlenen gecenin önemine değinen Bolvadin Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Cantürk Kayahan, birlikteliğin Avrupa'da doğup, büyüyen gençlerin milli kültüre bağlı kalması açısından da önemli olduğunu aktardı. Bolvadin'de gerçekleştirilen yatırımlardan da bahseden Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan ise, projelerle ilgili bilgi verdi.
Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin o ülkelerde kamuoyu oluşturulması açısından önemli bir sorumluluk üstlendiklerini anlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal gecede yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bütün mazlum coğrafyalara kol kanat gerdiğini hatırlattı. Türkiye'nin artık dünyaya yön veren ülkelerden biri olduğunu kaydeden Özkal, "Meclis’te yasama çalışmaları yaparken görüyorum ki ;Türkiye her şeyi ile artık o eski Türkiye değil. Uluslararası arenada sesi çıkan, Ortadoğu’da her türlü kirli oyuna rağmen ekonomisiyle, kültürüyle, hükümeti ve geliştirdiği  alternatif politikaları ile ayakta kalmayı başaran bir ülke. Ülkesinin vatandaşına nerede olursa olsun kol kanat geren ve haklarını savunan bir ülke. Sadece ülkesinin vatandaşları ile kalmayıp, dünya üzerindeki tüm mazlum coğrafyalara kol kanat geren büyük bir ülke. Artık dünya’nın yön verdiği değil dünya’ya yön veren bir ülke haline gelen ülkemizde sizlerinde emekleri çok büyük. Uluslararası her türlü alanda gurbetçilerimiz bizlere her zaman yardımcı olmuştur. Almanya ile ilgili sorunlarımız varsa Almanya’daki vatandaşlarımız, Belçika ile ilgili sorunlarımız varsa Belçikalı vatandaşlarımız ve benzeri birçok ülkede kamuoyu yaratma yönünden bulundukları ülkelerde bizler için çeşitli faaliyetlerde bulunarak seslerini duyurdu ve her zaman ülkesinin yanında oldu." dedi.
GURBETÇİLERİMİZE VERDİĞİMİZ SÖZLERİ KISA SÜREDE YERİNE GETİRDİK
AK Parti'nin gurbetçilere verdiği sözleri kısa sürede yerine getirdiğini söyleyen Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, gurbetçilerin ilk kez AK Parti'yle birlikte yaşadıkları ülkelerde de oy kullanabildiklerini hatırlattı. AK Parti'nin Avrupa'da yaşayan Türkler için ne gerekiyorsa yapmayı sürdüreceğini vurgulayan Özkal, "Bizde Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak her zaman gurbetçimizin yanında olarak destek çıktık. En son gurbetçi vatandaşlarımıza seçim zamanı verdiğimiz vaatlerimiz vardı. Bu vaatler kapsamında; sizler THY'den aile indirimi istemiştiniz. Artık yüzde 20 indirimden yararlanıyorsunuz. Dışarıdan araç getirme konusunda bir yıl olan süreyi iki yıla çıkardık. Yurt dışında öğrenim gören çocuklarımıza burs veriyoruz. Kadınlarımıza doğum yardımı yapacağız demiştik. Artık canlı doğan birinci çocuk için 300 lira, ikinci çocuğu için 400 lira, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 lira doğum yardımı yapılıyor. Evlatlarınızın evliliği için çeyiz desteğini de yine sizler için çıkarttık. Pasaport harçlarının düşürüleceğini söylemiştik ve bu konuda da sözümüzün arkasında durarak 189 Euro olan harçları 72 Euro’ya düşürdük. Belki de bu hizmetlerden en önemlisi olan dövizle askerlik 6 bin Avro'dan, bin Avro'ya indireceğiz diyerek verdiğimiz vaatlerimizi de biiznillah yerine getirdik." şeklinde konuştu.
ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINI YAŞATIYORUZ
Türkiye'nin gelişiminden ve güçlenmesinden rahatsız olanların terör örgütleri vasıtasıyla Türkiye'yi engellemeye çalıştığını anlatan Milletvekili Hatice Özkal, Türkiye'nin terörle mücadelesinin kararlılıkla ve son terörist etkisiz hale gelinceye dek devam edeceğini belirtti. Avrupa'daki Türklerin birlik ve beraberlik içinde olmasının Türkiye'nin gücüne güç kattığını söyleyen Özkal sözlerini şöyle sürdürdü, "Ülkemiz şu anda yeni bir sürece girmek üzere. Anayasa değişikliği ile ilgili ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Sizlerin de yakından takip ettiği ülkemizde, hükümetimizin gündeme aldığı konular tabi ki de dış mihrapların işine gelmeyen konular olduğu için ülkemiz sürekli kalleş saldırılara maruz bırakılıyor. Bir taraftan PKK, PYD, DAEŞ ve FETÖ gibi hain terör örgütleri ile diğer taraftan ekonomimize ve ticaretimize ket vurmaya çalışanlarla mücadele ediyoruz. Türkiye’nin vizyon projelerini hizmete geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu mücadele sürecinde vatansever insanlarımızı şehit verdik. Şehitlerimin sadece bedenlerini toprağa koyuyoruz,hatıralarını her zaman yaşatıyoruz ve yaşatmaya devam edeceğiz. Onları her zaman rahmet ve minnetle anacak, Aziz hatıralarına ve uğruna can verdikleri değerlere sonuna kadar sahip çıkacağız."
GÖNÜL BAĞINI KOPARTMAMIŞ OLMANIZ ÖNEMLİ
Gurbette Bolvadin konulu panelle devam eden etkinlikte hemşerileriyle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Milletvekili Hatice Özkal, "Bu soğuk kış gününde gurbet diyarlarda bir araya gelerek, gönülleri ısıtan  tüm dostlarımıza en derin sevgi ve muhabbetlerimi iletiyorum. Mesafelerin hemşerilerimiz için hiçbir öneminin olmadığını bizlere gösteren siz değerli Bolvadinliler ile burada olmaktan çok mutlu oldum. Bizlerde bu buluşma için 2 bin 500 - 3 bin kilometreyi sizinle birlikte olmak için kat ederek  bu güzel gününüze ortak olmak istedik. Senelerce  Bolvadin  sokaklarının tozunu yutmuş bir kardeşiniz olarak Bolvadin’in bendeki yeri tabi ki, ayrıdır. Kiminizle komşu, kiminizle akraba, kiminizle arkadaş olarak senelerce Bolvadin sokaklarında bir aradaydık. Ve gün geldi kimisi okumak için, kimisi gelin giderek, kimisi iş ve ailevi sebepleri dolayısı ile aziz vatanımızdan uzaklara geldiniz. Tabii burada önemli olan Bolvadin’den ayrılmak değil, gönül bağlarının kopartılmamış olmasıydı ve siz bunu başararak bugün buradasınız." diye konuştu.
SİZİN ELİNİZ, AYAĞINIZ VE HER ZAMAN AÇIK KAPINIZ OLARAK GÖREV YAPIYORUM
Almanya'da yaşayan tüm vatandaşların da milletvekili olduğunu hatırlatarak kapısının tüm gurbetçilere her zaman açık olduğunu kaydeden Hatice Özkal sözlerini şöyle tamamladı, "Sizler Almanya’da gerçekten zoru başararak köklerinizi ve geldiğiniz yere olan aidiyet duygularınızı hiç bir zaman kaybetmiyorsunuz. Birlik ve beraberlik içinde, köklerinize bağlı kalmanız bizleri gerçekten mutlu ediyor. Camilerimiz yine dolu, evlerinizde kadınlarımız yine bükmesini, güvecini, salçasını yapıyor. Düğünlerimiz kendi usullerimiz ve adetlerimize göre yapılıyor.Çocuklarınızı büyüdüğü ortama değil, her zaman için Türkiye hasreti ile büyütüyor olmanız ile Türkiye’ye olan sevdanız bizlere çok güzel örnekler gösteriyor. Bunlar Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın bizlerde hayranlık duygusu uyandıran önemli özellikleri. 'Doğduğun yer değil, doyduğun yerdir memleket.' derler. Ama sizde durumun çok farklı olduğunu biliyoruz. Siz gurbetçi vatandaşlarımız için söyleyecek olursak; 'Doyduğun yer değil,doğduğun yerdir memleket.'desek doğru demiş oluruz. Ben bu zamana kadar Avrupa'da gittiğim çok yerde şunu gördüm, bizim insanımız nereye giderse gitsin özünü kaybetmeden, gittiği yere uymak yerine gittiği yeri ya kendine uyduran ya da gittiği yere uymayarak kendi köklerinden kopmayan vatandaşlarımız vardı. Eskiden Almanya’da çalışan gurbetçilerimiz ülkelerine dönerken sadece keçeli kalemler ve çikolatalar getirebilirken bugün artık kazançlarının tamamını ülkemiz de değerlendiriyorlar ve ülkemize ciddi katkı sağlayacak projelere imza atarak, ülkelerine ellerinde yatırım projeleri ile geliyorlar. Eskiden Almanya’da sadece beden gücü ile çalışan vatandaşlarımız şu anda Almanya pazarında ciddi paylara sahip, kendi işinin sahibi ve yanında bir sürü personel çalıştıran birer işveren haline geldiler. Vatandaşlarımız artık burada siyaseten temsil edilebilen ve edebilir bir güce sahip olmuşlardır.Tabii bu ve benzeri meseleler gerçekten bizler için gurur kaynağı. Malumunuz bende Bolvadin’in yetiştirdiği bir vatandaş olarak siz değerli Milletimizi temsilen Meclis’te sizin sesiniz, eliniz, ayağınız ve her zaman açık bir kapınız olarak görev yapıyorum."
Panelin yanı sıra zeybek gösterileri ve eğlenceyle devam eden gecede, organizasyona emeği geçenlere teşekkür plaketi sunuldu. Öte yandan Milletvekili Özkal Almanya temasları kapsamında Dişli beldesinden Ramazan Koçer'in oğlunun düğününe da katıldı. Afyonkarahisarlıların büyük ilgi gösterdiği Milletvekili Özkal, kendisini evine davet eden Ramazan Kızıl'ı kırmayarak Waldorf'taki evine misafir oldu. Özkal, ziyarette Kızıl ailesiyle Bolvadin üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Afyonkarahisar ve Bolvadinlilerin işyerlerine de ziyaretlerde bulunan Özkal, Avrupa'daki Türk esnafa hayırlı işler temennisinde bulundu. 
 
Editör: Haber Merkezi