ÖZKAL, EĞİTİM-BİR-SEN ÜYESİ BAYAN ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

 

Eğitim-Bir-Sen Bayanlar Komisyon başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltı programına katılan AK Parti Milletvekili adayı Hatice Özkal, “Öğretmenlik zor bir meslek olsa da yapmanın verdiği hak ve gurur ve öğrencilerimizin yüzündeki gülümseme hiçbir şeye değişilemez” dedi.

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Hatice Özkal, Eğitim-Bir-Sen Bayanlar Komisyonu’nun kahvaltı programına katıldı. Afyonkarahisar Öğretmenevinde gerçekleşen programa çok sayıda eğitimci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Bayanlar Komisyonu Başkanı Esma Karataş, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu vurguladı. Karataş, “Bilindiği gibi mesleğimiz ‘peygamber mesleğidir. Öğrencilerimize para, makam, şöhret, şan’dan daha ziyade erdemi, bilgeliği, çalışkanlığı kendi insanına ve insanlığa faydalı olmayı öğretmeye onları bu yönde eğitmeye çalışıyoruz. Zor meşakkatli bir mesleğimiz var ancak karşı karşıya kaldığımız her türlü zorluğa her an kendimizi yeniden inşa ederek, soylu bir sadelikle, sabırla ve fedakarca görevimizi yapmaktayız ve Rabbim izin verdikçe de yapmaya devam edeceğiz” diyerek konuştu.

 

ÖĞRETMENLİK ZOR BİR MESLEK

Komisyon Başkanı Karataş’ın ardından bir konuşma yapan Milletvekili adayı Hatice Özkal, Eğitim-Bir-Sen camiasına güzel bir organizasyon düzenledikleri için teşekkür etti. Öğretmenliğin zor bir meslek olduğunu dile getiren Özkal konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu güzel günde siz öğretmen kardeşlerimin yani ailemin yanında olmaktan çok gurur duydum. Hepinizin bildiği üzere bende öğretmen kökenli bir kardeşinizim. Öğretmenlik zor bir meslek olsa da yapmanın verdiği hak ve gurur ve öğrencilerimizin yüzündeki gülümseme hiçbir şeye değişilemez. Bilindiği üzere birçok arkadaşımız gibi bende 28 Şubat’ta öğretmenlik vazifemi bırakmak zorunda kaldım, eğitim-bir-sen bu sorunların çözümü adına çok güzel işlere imza atarak, bugün sizlere bu mağduriyeti yaşatmamak için elinden gelen gayreti göstermektedir. 28 Şubat döneminden sonra siyasette aktif görevler alarak Ak Parti Kadın Kolları Kurucu Üyeliği yaptım. Ardından Ak Partide çeşitli görevlerde bulundum ve şuanda sizlerin huzurunda Ak Parti Afyonkarahisar 3. Sıra Milletvekili adayı olarak bulunuyorum. İçinizden gelen bir kardeşiniz olarak tüm sorun ve sıkıntılarınızın farkındayım,1 Kasım sonrasında halkımızın desteğiyle gireceğimiz parlamento da siz öğretmenlerimizin sesi olacağım.” Yapılan konuşmaların ardından Milletvekili adayı Özkal, programa katılan bayanlar tarafından yoğun ilgi gördü. Özkal, bayan öğretmenlerle sohbet ederek, fikir alış verişinde bulundu. Özkal’a Eğitim-Bir-Sen programında İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, İl Yönetim Kurulu Üyesi Rasime Fedakar ve teşkilat mensupları eşlik etti. 

Editör: Haber Merkezi