Özkal, “Cumhurbaşkanlığı sistemi halk egemenliğinin sigortası”

Uydukent Bilgi Evini ziyaret eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, bilgi evinde kadınların yaptığı el emeği ürünleri ilgiyle inceledi. Osmangazi, Orhangazi, Dörtyol ve Ertuğrulgazi mahallesinden gelen kadınlara anayasa değişikliğini anlatan Milletvekili Özkal, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin halk iradesinin sigortası olduğunu söyledi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ile birlikte Uydukent Bilgi Evini ziyaret etti. Bilgi evinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Milletvekili Hatice Özkal, Halk Eğitim Merkezi usta öğreticilerinin bilgi evinde gerçekleştirdiği dikiş ve mefruşat kurs çalışmalarını inceledi. Kursiyerlerin yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri Milletvekili Özkal’a gösterdiği ziyarette, renkli görüntüler oluştu. Masa örtülerinden yorganlara, havlulardan mutfak önlüklerine kadar hemen her türde ürünler ortaya koyan kursiyer kadınları tebrik eden Milletvekili Hatice Özkal, kursiyer kadınlara kendi iş yerlerini açma tavsiyesinde bulundu. Hükümetin başta KOSGEB aracılığıyla olmak üzere kadın girişimcilere yönelik pek çok destek verdiğini hatırlatan Özkal, kadınların girişimciliğinin ve kadınların iş hayatına katılımının Türkiye’nin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını kaydetti. Türkiye’nin gelişmesi ve güçlenmesi adına kadınların desteğinin olmazsa olmaz olduğuna değinen Özkal, “toplum olarak hep birlikte el ele vereceğiz. Çocuklarımız için yarınlarımız için hep birlikte çalışıp güçlü ve lider bir ülke olacağız. İş hayatına katılma noktasında çekingen olmayın. Hükümetimizin kadın girişimcilere yönelik pek çok teşvik programı bulunuyor. Birkaç kadın bir araya gelerek burada yaptığınız eşsiz el işi ürünleri ülke ve kendi ekonominize katma değer üretir hale getirebilirsiniz. Ülkemizin, geleceğimiz olan çocuklarımızın, kadınlarımızın desteğine ve emeklerine ihtiyacı var. Bu emeklerin belki de en önemlisi anayasa değişikliği olacak. Güçlü bir Türkiye’yi hep birlikte tesis edeceğiz. Referandumda ‘evet’ oyu vererek sizler de güzel yarınlarda pay sahibi olabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından bilgi evinin toplantı salonunda Osmangazi, Orhangazi, Dörtyol ve Ertuğrul Gazi mahallerinden gelen kadınlarla bir araya geldi. Kadınlarla tek tek kucaklaşarak sohbet eden Milletvekili Hatice Özkal, kadınlarla uzun uzun sohbet etti. Kadınlara anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatan Milletvekili Özkal, “Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında kadınlarımızın neler yaptığını bilmeyen yoktur. Nene Hatunlar, Fatma Çavuşlar hepimize örnek olmuş, güç vermiş, yol göstermiştir. O günlerden bugüne Türk kadınının kahramanlığı hiç değişmemiştir. 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminde kadınlarımızın vatan savunmasındaki kahramanlığını bir kez daha gördük. Yüzlerce binlerce kadın vatan, bayrak ve istiklal uğruna her şeyi geride bırakarak ölüme koştu. Sokaklarda ve meydanlarda erkeklerimiz kadar kadınlarımız da vardı. O gece pek çok evde kadınlar; kocasını, evladını askere gönderir gibi dualarla uğurladı. Pek çok kardeşimiz gazi olurken, 15 Temmuz’da 11 kadın şehit verdik. Eğer onlar olmasaydı ülkemiz ne halde olurdu bir düşünün. Batılı ülkelerin darbeye nasıl sessiz kaldığını ve darbecilere nasıl destek verdiğini unutmayın. Ülkemiz bir daha böyle tehlikeler yaşamasın, hiçbir güç halkın iradesini engelleyemesin diye Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getiriyoruz. Darbeyle ülkemizi ele geçiremeyen sözde dost ülkelerin ‘hayırcı’ olması da bizlere karşı hırçınlığı da bunu görmesindendir. Bu yüzden sizlerden geleceğimizden ve ülkemizin bekasından yana olmanızı yani referandumda ‘evet’ demenizi bekliyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi