Özkal, “Cumhurbaşkanı, yaptıklarından sorumlu olacak”

Afyonkarahisar’daki 300 kadın esnaf ile bir araya gelen AK Parti Milletvekili Hatice Özkal, Cumhurbaşkanlığı sisteminin yasama ve yürütmenin güçlenip, yargının bağımsızlaşacağı bir sistem revizyonu olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanının mevcut sistemde yargılanmasının mümkün olmadığını hatırlatan Özkal, yeni sistemde yargılanabilecek Cumhurbaşkanının yaptığı her uygulamadan sorumlu olacağını belirtti.

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren 300 kadın esnaf, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun eşi Hatice Eroğlu ve Milletvekili Hatice Özkal ile bir araya geldi. Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde sıcak ve samimi ortamda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ve AK Parti yönetim kurulu üyelerinin de eşlik etti. Esnaf kadınlarla tek tek selamlaşarak sohbet eden Hatice Özkal, Hatice Eroğlu, Emine Çoban ve Ferda Ertürk, kadınlara iş hayati ve ekonomik durumla ilgili görüşlerini sordular.

Kadınlarım istek ve taleplerinin dinleyen Milletvekili Hatice Özkal ve Hatice Eroğlu, hükümetin esnafın sorunlarına yönelik pek çok destek ve tedbiri uygulamaya geçirdiğini hatırlattılar. KOSGEB desteklerinden ÖTV indirimine kadar hükümetin ekonomiyi canlandırmaya yönelik pek çok karar aldığını vurgulayan Milletvekili Özkal, vergilerini düzenli ödeyen mükelleflere yüzde 5 indirim getiren yasa tasarısını referandum sürecinde olunmasına rağmen TBMM’de kabul hızla kabul ettiklerini ifade etti. Üreten, çalışan, hem kendisine hem de ülkesi için iş ve emek oluşturan esnafın her türlü sorunlarını çözmeyi hedeflediklerini söyleyen Özkal, “Afyonkarahisarlı esnaf kadınlarımız belki ilk kez böyle bir etkinlikte bir araya geliyor. Münferit olarak komşuyuz, arkadaşız, akrabayız belki ama sizlerle esnaf kadın kimliğimizle buluşmanın önemli olduğunu düşündük. İnsan olarak birbirimize değmemizin ve dokunmamızın önemli olduğuna inanıyorum. Bugün sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. ” diye konuştu.

ESNAF KADINLARIMIZ AFYONKARAHİSARIMIZA VE ÜLKEMİZE DEĞER KATIYOR

Esnafın sıkını ve sorunlarını çok iyi bildiğini açıklayan Milletvekili Hatice Özkal, AK Parti’nin Türk milletiyle her zaman aynı dili konuştuğunu, milletin sorun ve sıkıntılarını iyi bildiğini belirtti. Mevcut durumu daha iyiye götürmek üzere ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Milletvekili Özkal, “AK Parti ailesi olarak aziz milletle iletişim konusunda hiçbir zaman sıkıntı yaşamadık. Biz halkımıza her zaman aynı dili konuşuyoruz. Halkımız bizim ne anlattığımızı anlıyor, biz onların ne dediğini, ne istediğini anlıyoruz. Esnaf kadınlarımızın sıkıntılarını, yaşadıkları zorlukları çok iyi biliyoruz. Aynı zamanda siz esnaf kadınlarımızın Afyonkarahisarımıza ve ülkemize kattıklarını görüyoruz. Ekonomiden istihdama değer katıyorsunuz. Gerçekten çok güzel şeyler başardığınızın farkındayız. Sizlerle bir araya gelerek, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek mevcut durumdan daha iyiye gitmek adına bir şeyler üretebiliriz ümidi içindeyim.” İfadelerini kullandı.

AFYONKARAHİİSAR İÇİN EL ELE VERİP MARKALAŞIN

Afyonkarahisarlı kadınların büyük birlikler ve işletmeler oluşturmalarını isteyen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal; kadınların üretmesi, birlik ve beraberlikler oluşturması ile markalaşması adına elinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti. Afyonkarahisar’daki kadınların daha fazla kazanmasının bütün Afyonkarahisar’ın toplumsal olarak kalkınmasını sağlayacağını aktaran Özkal, “Münferit esnaf güzel ve yararlı ancak hem Afyonkarahisarımız hem de ülkemiz adına daha çok üretmeli daha çok kazanmalıyız. Esnaflığı, üretimi, kazanmayı bir tık daha ileriye götürmek, bir basamak yukarıya çıkarmak gerekiyor. Afyonkarahisar bu anlamda birçok bakir bir alan, yatırım ve üretim yapılabilecek sektör var. İlimizde hem sizler hem de henüz iş hayatına atılmamış çok sayıda başarılı, zeki, çalışkan kadın var. Bugüne kadar ülkenin tanışmadığı, hatta dünyanın çok uzak olduğu çok sayıda ürünlerimiz, bize özü değer ve farklılıklarımız var. El ele vererek birlikte bu ürünlerin markalaşmasını sağlayabiliriz. Bu markalaşma bütün Afyonkarahisar’ın kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Siyasetteki bir kadın olarak benim ticarette yer alma gibi bir hedef ve düşüncem yok ama bu hedefteki herkese, birlik beraberlik oluşturacak, markalaşmak ve büyümek isteyen kadınlarımıza elimden gelen her desteği vermeye çalışacağım. Afyonkarahisar’ın kadın milletvekili olarak Afyonkarahisar’da kadınların kazanması daha çok kazanması benim için çok değerli ve önemli. Kadınlarımız ne kadar kazanırsa, Afyonkarahisar da o kadar kazanacak.” dedi.

CUMHURBAŞKANI YARGILANABİLİR HALE GELİYOR

Anayasa değişikliğini maddelerini tek tek detaylı olarak kadınlara anlatarak değişikliğin Türkiye’ye neler getirdiğini anlatan Milletvekili Hatice Özkal, kadınların değişiklikle ilgili sorularını yanıtladı. CHP’nin iddialarının aksine mevcut durumda yargılanması imkansız olan Cumhurbaşkanının, yargılanmasının önünün açıldığını söyleyen Milletvekili Özkal, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini oluşturan anayasa değişikliğine CHP; ‘rejimi değiştiriyorlar’ ve ‘tek adam diktatörlüğü getirileceği’ şeklinde karşı çıktı. Amaçları aziz halkımızı yalanlarla yanıltmaktı. Bizim rejimimiz Cumhuriyet rejimidir ve her zaman da öyle olacaktır. Anaysa değişikliğiyle devletin hareket kabiliyetini yavaşlatan çift başlı sistemin revize edilmesi amaçlıyoruz. Anayasaya göre sadece iki dönem için seçilebilen, TBMM ile birlikte gelen TBMM ile birlikte görevi sona eren bir kişinin tek adam ve diktatör olacağını iddia etmek yalanlar üzerine siyaset oluşturmaktan başka bir şey değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız da konuşmalarında ‘16 Nisan’ı göreceğimiz belli değil hepimiz birer faniyiz ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz’ diyerek bu değişikliğin kendisi değil de Türkiye’nin geleceği için olduğunu açıklamıştır. Ekonomisi hırpalanan, yasama ve yürütme erklerinin sorunlu hale geldiği bir sistemin yeniden revize ediyoruz. Güçlü Türkiye’nin yolunu açıyoruz. Üstelik bu değişikle Cumhurbaşkanı 35 yıl sonra yargılanabilir hale geliyor. Mevcut sistemde Cumhurbaşkanı vatana ihanet dışında yargılanamıyordu. Ancak yapılacak değişiklikle birlikte başbakanlığın yerini Cumhurbaşkanı alacak ve Cumhurbaşkanı yaptığı her şeyden sorumlu olacak. Mecliste alınacak çoğunluk kararı ile Cumhurbaşkanı, Yüce Divana gönderilecek. 1982’den bu yana yargılanmayan ve yaptıklarına karşı sorumluluğu olmayan Cumhurbaşkanının yargılanmasının yolu açılacak. Yasama, yürütme ve Yargı üçgeninde Meclis sorunsuz bir şekilde yasama görevini yapacak. Yeni hükümet sistemiyle daha hızlı kararlar alan bir Türkiye ve aldığı kararları uygulamaya hızlı bir şekilde geçiren bir devlet anlayışı oluşacak” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi