Özkal; “AK Parti, 15 yıldır milletin hizmetkarı”
 
Özkal; “AK Parti, 15 yıldır milletin hizmetkarı, kimsesizlerin kimsesi, mazlumların koruyucusu”
 
AK Parti'nin 15. Kuruluş yıldönümü nedeni ile mesajı yayımlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, milletin kurduğu AK Parti’nin 15’inci yılında dünyanın en büyük siyasi oluşumlarından biri olduğunu hatırlattı. Girdiği her seçimden zaferle çıkan AK Parti’nin üye sayısının bir çok ülkenin nüfusundan fazla olduğunu hatırlatan Milletvekili Özkal, “AK Partililer; millete hizmet, kimsesizlerin kimsesi, mazlumların koruyucusu olma hedefiyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde çıktığımız bu kutlu yürüyüşte, darbe girişimlerine ve her türlü kirli oyuna rağmen ülkemizin geleceği için gece gündüz demeden çalışmaya devam edecektir” dedi.
 
AK Parti’nin dünyanın en büyük siyasi organizasyonlarından biri olduğunu ifade eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, partisinin 15. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayınladığı yazılı açıklamada; AK Parti’nin üye sayısının pek çok ülke nüfusundan fazla olduğunu hatırlattı. AK Parti’nin temellerinin Afyonkarahisar’da atıldığını vurgulayan Milletvekili Özkal, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip önderliğinde Aziz Milletimize hizmet etme heyecanı ve ülkemizi parlak bir geleceğe taşıma kararlılığıyla çıktığımız bu kutlu yolda 15. yıla ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta; ‘Afyonkarahisar’dan yola çıktık’ diyerek, AK Parti'nin kuruluş hazırlıklarının Afyonkarahisar'da tamamlandığını vurgulamaktadır. Kurucu kadın kolları başkanı olmaktan onur duyduğum AK Parti, zamanla en büyük siyasi sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın hatta dünyanın en büyük siyasi hareketlerden biri haline gelmiştir. Cumhurbaşkanımız önderliğinde bizzat milletin kurduğu ve en büyük parti haline getirdiği Partimiz; 15 yılda; 5 genel ve 3 yerel seçimin yanı sıra ara ve yenileme seçimlerinden de hep zaferle ayrılmıştır. Halkımızın teveccühü ve güveni ile her geçen gün daha güçlü ve büyük bir aile olarak; ülkemize ve vatandaşımıza hizmet aşkıyla çalışıyoruz. Partimizin kurulduğu ilk günün heyecanı ve çalışma azmiyle ülkemizi geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Halkımızın hizmetkarı, kimsesizlerin kimsesi, mazlumların koruyucusu, gariplerin sırdaşı olma hedefindeki AK Parti, ülkemizin yanı sıra tüm mazlum ülkelerin de umudu olmuştur.” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin güçlü ve kararlı bir şekilde büyük hedeflere yol aldığını hatırlatan AK Parti Milletvekili Hatice Özkal, AK Parti’nin her zaman halkla el ele yürüdüğünü ifade etti. Türkiye’nin AK Parti’yle başlayan kutlu ve büyük yürüyüşünün terör ve darbelerle önünün kesilmeye çalışıldığını da kaydeden Milletvekili Özkal şu ifadeleri kullandı, “Ülkemizi yeniden en büyük ve en güçlü ülkelerden biri olma idealiyle sadece halkımıza en iyi hizmeti verme hedefiyle yola çıkan AK Parti’yi durdurmak için pek çok kirli senaryo sahnelendi. AK Parti kurulduktan sadece 13 ay sonra AK Parti’nin yükselişini engellemek için Kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili olmasını engellendi. Buna rağmen 3 Kasım 2002’de Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu AK Parti’ye güvenen aziz milletimiz, Partimize ilk seçim zaferini yaşattı. İlk AK Parti hükümeti olan 58’inci hükümet, AK Parti Türkiye için gece gündüz demeden çalışmaya başladı. İlk seçim zaferimizden dört ay sonra yapılan ara seçimin ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı’ndaki 59’uncu hükümet ile Türkiye’nin güçlü, gelişmiş ve söz sahibi olması amacıyla gece gündüz demeden çalışmaya başladı. AK Parti kurulduğu günden bu yana aradan geçen 15 yılda; 5’i genel 3’ü yerel olmak üzere 8’i ülke genelinde yapılan, 10’dan fazla seçimden zaferle çıktı. Her zaman ve her alanda milletle kucaklaşan AK Parti, Türkiye’de demokrasi anlayışını da güçlendirerek, ülkenin her kesimine hitap etmeyi sürdürmektedir. Sağlıktan, eğitime, ekonomiden, enerjiye, ulaşımdan, turizme alanında yaptığı köklü reformlarla yeni, çağdaş, güçlü ve gelişmiş bir Türkiye ortaya çıkaran AK Parti’nin, Türkiye’yi refaha taşıyan kutlu yürüyüşünü durdurmak için farklı kirli senaryolar oynandı. E-muhtıralardan kapatma davalarına, farklı terör örgütlerinin saldırılarından devletin içine sızan hainlerin darbe teşebbüsüne kadar 15 yılda pek çok alçakça saldırı; Ülkemizi, Cumhurbaşkanımızı, AK Parti hükümetlerimizi ve AK Parti’yi hedef alarak yapıldı.”
Türkiye’nin bağımsızlığının sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin hain FETÖ üyesi darbeciler tarafından bombalandığını hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal; Türkiye’nin geleceği için çalışmanın şehitlere bir vefa borcu olduğunu ifade etti. Darbe girişimi kalkışması sonrası oluşan birlik ve beraberlik ortamının önemine değinen Özkal, “Asker kılığına girmiş hainlerin halkımıza kurşun yağdırdığı, tanklarla uçaklarla saldırdığı son saldırı da vatandaşımızın cesaret ve ferasetiyle durduruldu. Hain ve kukla FETÖ üyesi teröristlerin kanlı kalkışmasının hemen ardından bu kez bebek katili bölücü teröristler, polis ve askerimize yeniden kalleşçe saldırmaya başladı. Bütün terör örgütleri birlik olarak; AK Parti hükümetlerinin Türkiye’yi güçlü yarınlara taşımasını engellemek için saldırıyorlar. Bu hain saldırıların son kurbanı, AK Parti Beytüşşebap İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman kardeşimiz oldu. Kendisine Cenab-ı Allah’tan rahmet, sevenlerine sabırlar niyaz ediyorum. Cumhurbaşkanımızın her zaman dediği gibi; ‘İki kıyafetimiz vardır: Bir idamlık bir bayramlık.’ Bu inançla yola çıkan AK Partililer, ülke ve millet sevdası için ölmekten hiçbir zaman korkmadı, korkmayacak. Başbakanımız ve Genel Başkanımız Binali Yıldırım’ın açıkladığı üzere AK Parti olarak; 15’inci yıl gibi özel bir tarihi, şehitlerimize saygıdan kutlama değil de anma olarak gerçekleştirecek, şehitlerimizi yad edeceğiz. Hem darbecilere göğsünü siper eden demokrasi şehitlerimiz hem de bölücü teröristlerle mücadele ederken şehit düşen kahraman asker ve polislerimizin anısına, geride kalan bizler ve tüm vatandaşlarımız ülkemizi güçlü, güzel yarınlara taşıyacağız. Bu düşüncelerle; hem terör ve demokrasi şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, Partimizin 15’inci kuruluş yıl dönümünün, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.
 
 
Editör: Haber Merkezi