Özkal, 17-25 Aralık FETÖ’nün hukuk kılıflı darbesiydi
 
15 Temmuz’da Türkiye’yi kana bulayan hain terör örgütü FETÖ’nün ilk darbe girişimini 17 ve 25 Aralık 2013’te gerçekleştirdiğini hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, hukuk kılıfı içinde yapılan siyasi operasyonun 15 Temmuz gibi bir darbe girişimi olduğunu söyledi. Sahte belge ve delillerle yasal bir soruşturma görüntüsü verilen 17-25 Aralık darbe girişiminin hükümeti devirmeyi hedeflediğini vurgulayan Özkal, FETÖ’nün hem 17-25 Aralık’ta hem de 15 Temmuz’da; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve Türkiye’nin geleceğini hedef aldığını anlattı.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Meclis Başkanlığı’nca 15 Temmuz sergisi açıldı. 15 Temmuz hain darbe kalkışması ve sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaşananların en çarpıcı fotoğraflarla anlatıldığı sergiyi gezen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, “Rabbim Aziz Milletimize bir daha böyle bir durum yaşatmasın.” temennisini dile getirdi. Gazi Meclis’in Türk milletinin cesaret ve feraseti sayesinde dimdik ayakta olduğunu ifade eden Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, sergi sonrası 17-25 Aralık darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.
Türkiye’nin AK Parti iktidarındaki gelişiminin hem ülke içindeki hainleri hem de yurt dışında onları yöneten şer odaklarının gözünü korkuttuğunu anlatan Milletvekili Hatice Özkal, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 17-25 Aralık darbe girişimiyle Türkiye’yi karanlığa sürükleme planlarını uygulamaya koyduğunu söyledi. İhanet şebekesi FETÖ’nün hukuk ve polis içindeki örgüt elemanları aracılığıyla 17-25 Aralık darbe girişimini tezgahladığını ifade eden Özkal, “Türkiye’nin 2002 yılından itibaren AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’la yaşadığı güçlenme ve yükselişten rahatsız olanlar AK Parti’nin önünü türlü engellerle kesmek istedi. Halkın iradesi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlik gücünü görenler daha 2001’de onun milletvekilliğinin engellenmeye çalışmıştı. AK Parti iktidarıyla başlayan büyük dönüşüm ve güçlenme hamlesi post-modern darbeye, kapatma davalarıyla engellenmeye çalışıldı. Tüm bu engelleme çabalarına rağmen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve dirayeti, AK Partili dava arkadaşlarımızın birlik ve beraberliği ile halkımızın destek ve teveccühüyle Türkiye, kendi silahını üreten, ekonomisi güçlü, dünyada söz sahibi bir ülke haline gelmeye başladı. Bu durumu hazmedemeyen şer odakları; içimize yerleştirdiği hainleri, dini duyguları istismar eden satılık teröristleri 17 ve 25 Aralık 2013’te devreye soktu. İhanet şebekesinin ilk darbe girişimi olan 17/25 Aralık vatandaşlarımızın ve devletimizin bu hainlerin gerçek yüzünü görmesi için bir vesile oldu. FETÖ/PYD’nin adalet kurumlarının ve polis teşkilatının içine sızmış hain elemanları, sahte belge ve delillerle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti hükümetimize ve ülkemizin geleceğine karşı bir komplo sahnelemiştir. Türkiye’de yolsuzluğu bitiren AK Parti’ye, en hassas olduğu konuda saldıran hainler; böylece Partimizi, Aziz Milletimizin gözünden düşürmeye çalışmıştır. Ancak bu hain tuzakları kuranlar, Yüce Allah’ın da bir planı olduğunu hesaba katmadılar” şeklinde konuştu.
17/25 Aralık darbe girişiminin 15 Temmuz’a giden sürecin bir parçası olduğunu vurgulayan Milletvekili Hatice Özkal, darbecilerin Adnan Menderes’e yaptığı gibi FETÖ’nün de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete olan güveni sarsmak için sahte belgelerle yolsuzluk iddiaları ortaya attığını söyledi. Türk halkının hainlerin yalan ve iftiralarına inanmadığını, AK Parti’yle milletin daha da kenetlendiğini kaydeden Milletvekili Özkal, bu birlik ve beraberliğin 15 Temmuz destanının yazılmasının da temeli olduğunu söyledi. Üç yıl içinde iki darbe girişiminde bulunan hain FETÖ’nün 17/25 Aralık darbe girişiminde elindeki medya gücüyle algı operasyonu yaptığına da değinen Özkal sözlerini şöyle sürdürdü, “FETÖ mensubu hain savcı, hakim ve polisler 17 ve 25 Aralık’ta hukuk kılıfı içinde bir darbe girişimini uygulamaya koydu.  Hainler; 25 Aralık’ta gerçekleştirmeyi planladıkları darbenin ortamını hazırlamak için 17 Aralık’ta sahte belgelerle siyasi bir operasyon başlatmıştır. FETÖ bu kirli operasyonla Türkiye’de sistematik bir yolsuzluk olduğuna dair algı oluşturmaya çalışılmıştır. FETÖ/PYD’nin basın kuruluşları bu algı operasyonunu yürütürken, Türkiye’deki bazı basın kuruluşları ile yabancı basın kuruluşları bu yalanlara inanarak algı operasyonunun parçası olmuştur.  Hükümetimizin derhan aldığı tedbirlerle FETÖ/PYD mensubu polis ve savcıların görev yeri değiştirilmiştir. Hükümetin girişimlerine rağmen kendini devletin üstünde gören FETÖ mensubu savcılar, 25 Aralık’ta o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı ve yakınlarını hedef almıştır. Oluşturdukları algı operasyonuyla Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı ve hükümetimizi yıkmayı planlayan bu hainler; Türkiye’yi, Mısır’a çevirme hedefinde başarısız olmuştur. FETÖ/PYD’nin yalan ve iftiralarına inanmayan halkımız; Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye sahip çıkmıştır. Aziz milletimiz, bu iftiralardan sadece 8 ay sonra Recep Tayyip Erdoğan’ı daha ilk turda Cumhurbaşkanı seçerek, kendisine ve Partimize olan güvenini göstermiştir. Bu ilk darbe girişimi başarısız olan emniyet ve adalet kurumları içindeki üyelerinin bir bölümü tasfiye olan hain FETÖ, 15 Temmuz’da ikinci kez darbe girişiminde bulunmuştur. Bu kez ordu içindeki üyeleriyle Devletimizi, Hükümetimizi ve demokrasimizi yıkmayı hedefleyen hainler masum halkımıza ve polislerimize ateş açmış, Türkiye’yi karanlığın içine çekme çabasında bulunmuştur. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın kararlılığı, cesareti ve dirayeti ile canını ortaya koyan Aziz Vatandaşlarımızın kahramanlığı, FETÖ’nün ikinci ihanetini de boşa çıkarmıştır. Artık tüm Türkiye’nin gerçek yüzünü gördüğü bu ihanet şebekesi; 17 ve 25 Aralık’ta gerçekleştirdiği algı operasyonlarını, şimdi yurt dışında sürdürmektedir. Onların her gün devam ettirdikleri ihanetleri; Aziz Milletimizi kenetlemekte, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmektedir. Tüm terör örgütlerine karşı olan mücadelemiz kararlılıkla sürecek ve onların tüm engelleme çabalarına rağmen Türkiye lider ve güçlü bir ülke olacaktır.”  
 
Editör: Haber Merkezi