Özdemir:“Afyon'u Turistlere Tanıtmada Ciddi Eksiklik Var”

Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ)Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, turistlerin şehri daha iyi tanımaları ve gezmelerini sağlayacak altyapı eksikliği olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Eylem planı kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fakültesi ev sahipliğinde Afyonkarahisar’ın turizmle turizmle ilgili altyapı ve üst yapı sorunları ele alındı. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir’in sunuş konuşmasıyla başlayan toplantıda bir süre önce gerçekleştirilen Kültür Turizm Çalıştayı’nda tespit edilen altyapı ve üstyapı sorunları ele alındı. Toplantıda ayrıca çalışmalarda dile getirilmemiş olan sorunların var olup olmadığı konusunda istişarede bulunuldu.

'KALE ETRAFINDA TABELA YOK'

Toplantıda kale etrafındaki bilgilendirici ve yönlendirici tabela eksikliği ve çıkış yeri eksikliği başta olmak üzere kentin simgeleri arasında yer alan Afyonkarahisar Kalesi ile ilgili yapılabilecekler ele alındı.

Kente gelen yabancı turistlerin merkezde gezmesini kolaylaştıracak ve şehri daha iyi tanımasına katkı sağlama konusundaki yetersizlikler üzerinde duruldu. Ayrıca Afyonkarahisar’ı tanıtmaya dönük hediyelik eşyaların ve satış yerlerinin yetersizliği, sosyal medya mecralarının şehrin tanıtımında yeteri kadar kullanılamaması, spor turizminin geliştirilmesi gerekliliği, havalimanını daha aktif hale getirmenin önemi, şehir turu ve Frig Vadisi ile ilgili turların eksikliği gibi konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Şehrin turizm konusunda maddi kaynağı da olan kamu-özel sektör işbirliğiyle turizm destinasyonu için oluşturulacak yetkili ve sorumlu bir kurumun eksikliğinin koordinasyonsuzluğa ve kaynakları etkin olarak kullanamamaya neden olduğu tespitleri de toplantıda gündeme gelen konular arasında yer aldı.

AKÜ Sosyal Tesisler toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sandıkcı ev sahipliği yaptı. Toplantıya Ar.Grv. Ali Avan, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden Vahit Okumuşer, Mustafa Oruç ve Fikret Karalar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasından Selim Şenbabaoğlu, Korel Termal Otelden Ercan Hondi, Güral Otelden Cenker Yılmaz, Afyonkarahisar Belediyesinden Nadide Demirbilek, İl Kültür Turizm Müdürlüğünden ise Özge Öztürk Demirayak katıldı.

Editör: Haber Merkezi