Orköy Kredileri Bereket Getirdi

Orman köylerinin ormana olan bağımlılığını azaltmak, gelir düzeylerini yükselterek usulsüz faydalanmaları önlemek için verilen Orköy kredileri köylülerin hayatını değiştirmeye devam ederken, bazı ailelerinin ineklerinin ikiz ve üçüz doğurması bereket olarak yorumlanıyor.
 
Milli gelirden en az payı alan orman köylülerine yeni kazanç ve iş imkanlarının önü açılıyor. Süt sığırcılığından arıcılığa, koyun yetiştiriciliğinden seracılığa kadar onlarca değişik proje ile verilen krediler bereket olarak geri dönüyor.
 
Son 13 yılda Eskişehir ilinde 4 bin 717 aileye 29,8 milyon lira, Afyonkarahisar ilinde ise 2721 aileye 23,1 milyon lira kredi verildi. Krediler türlerine göre ilk yılı ödemesiz en az 5 yıl vadeli. Ayrıca kredinin yüzde 18'i de hibe edilmekte. 2016 yılında ise 2 ile 8 milyon 250 bin lira ödenek ayrıldı. 466 aileye kredi verildi. Ödemelerin yüzde 98'i tamamlandı.
 
Süt sığırcılığı kredisi alan birçok köyde süt üretimi yeniden canlandı. Hatta bazı yerlerde yeni süt soğutma tankları konuldu. Seyitgazi İlçesinin Kümbet Mahallesinde ise Orköy'den kredi alan 5 aileden 3'ün inekleri ikiz ve üçüz doğurunca köyde Orköy kredileri bereketli geldi yorumları yapıldı. Ayrıca Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinin dışında Seyitgazi İlçesinde de 3 aileye seracılık kredisi verilerek yöre halkına yeni bir gelir kapısı açıldı
 
Editör: Haber Merkezi