Onkoloji Hastanesi’nin temeli Nisan’da atılıyor”

 Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak Gün FM’in konuğu oldu.

Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu yayında konuşan Rektör Solak çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

“Onkoloji Hastanesi’nin ihalesi sonuçlandı”

Onkoloji Hastanesi’nin gerçekleştirilmesi için 2014 yılının Ağustos ayından bu yana çalıştıklarını kaydeden Solak, “Giderek artan kanser vakalarına karşı bu hastane bölgemizde ihtiyaç halini almıştır. Önce Onkoloji Hastanesi projemiz onaylandı. Radyoterapi ünitesinin hastaneden önce tamamlanması ve hizmete başlanması istenmişti. Ardından biz ihaleyi yaptık. İhalemiz önceki gün itibariyle sonuçlandı. Bir hafta içinde kazanan firma ile sözleşme yapılacak. Muhtemelen Nisan’ın ilk 15 günü içerisinde de Onkoloji ve Hematoloji Hastanemizin temeli atılacak. Bu müjdeyi Gün FM aracılığı ile kamuoyuna duyurmanın mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.

“Türkiye’nin her yerinde Onkoloji Hastaneleri’ne ihtiyaç var”

Toplumda her 100 kişiden 4-5’inin kanser hastası olduğunu belirten Solak, “Yine toplumda her 100 kişiden 13-14’ü her an kansere yakalanma riskini taşıyor. Dolayısıyla kanser hastalığı oldukça ciddi ve erken tanı konulduğunda tedavi edilebilen bir hastalık. Bu nedenle Türkiye’nin her yerinde Onkoloji Hastaneleri’ne ihtiyaç var. Biz AKÜ olarak bu hastanenin gerçekleşmesi için gereken adımları attık ve ihalemizi gerçekleştirdik. Şimdi temel atma noktasına geldik. Hastanemizin ana binası ve ana bina beklenmeden Radyoterapi ünitemizi hemen tamamlayacağız. Ardından gerekli cihazlar temin edilerek halkımızın hizmetine sunulacak. Süreci hızlıca tamamlayacağız” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğretim üyesi sayısını arttıracağız”

Hukuk Fakültesi’nin 52 öğrenci ile eğitim-öğretime başladığı bilgisini aktaran Rektör Solak, “Diş Hekimliği Fakültemiz ise 12 öğretim üyesi ve 5 asistanı ile Şehir merkezinde ağız ve diş sağlığı ile ilgili her türlü hizmeti vermektedir. Hızla da poliklinik ve ameliyat sayıları artıyor. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi için Askeri Havaalanı yetkilileriyle görüşerek, havaalanından birlikte yararlanmayı planladık. Bu konuyu görüşeceğiz. Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğretim üyesi sayısını arttırarak yoğunluğu gidereceğiz. Hukuk Fakültemizde de yine öğretim üyesi sayısını arttıracağız” diye konuştu.

Yayın sonrası bir süre Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile de görüşen Solak, yayın dolayısıyla Akar’a teşekkürlerini iletti. Akar ise Solak’a görevinde başarılar diledi.

 

Editör: Haber Merkezi