Olağanüstü Okuyanların Belgeleri Vali Balkanlıoğlu Tarafından Verildi.
Afyonkarahisar Valiliği AB Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanıp T.C Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılı Teknik Destek Programı kapsamında finanse edilerek hayata geçirilen “Olağan Üstü Okuyorum” isimli eğitime katılan Valilik, İl Emniyet, Orman ve Su İşleri 5. Bölge Müdürlüğü personelleri ile Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencilerine katılım belgeleri Vali Balkanlıoğlu tarafından verildi.
Valilik makamında gerçekleştirilen katılım belgesi takdim töreninde Vali Balkanlıoğlu’na bilgiler veren Afyonkarahisar Valiliği AB Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Hüseyin Oğuz; “Kişilerin nitelik ve motivasyonlarının artırılması için gerçekleştirilen eğitimlerimize bir yenisini daha ekledik. Afyonkarahisar bazı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencilerinden toplam 17 kişi hafta sonları 5 gün ve toplamda 40 saat Afyonkarahisar Gençlik Merkezinde eğitim aldılar. Eğitimde başta hızlı okuma, yani fotoğrafik hafızayı artırma konulu eğitim verildi. Eğitimin katılımcılar için daha verimli bir çalışma performansı sağlayacağına inanıyorum.”dedi.
Daha sonra katılımcılara belgelerini veren Vali Balkanlıoğlu; “Bu tür eğitimlere katılan ve kendini sürekli yenileyen kişilerin kendine olan öz güvenleri artacak, bilgi ve beceri kazanacak ve böylece hayatının her döneminde daha verimli hayat sürecektir. İnsanlarımızın kitap okuma alışkanlıkları çok az. Bizler kitap okumanın ne kadar önemli olduğunu gittiğim her yerde söylüyorum. Daha çok çocukluktan kazanılan bu alışkanlığın öğrencilerimize kazandırılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yetişkinlerinde kitap okumak gibi bir alışkanlığını kazandırmak, onların kendilerini ifade etmelerindeki etkinliği kazandırmak ve daha bilgili bir toplum oluşturmak adına yapılan eğitimler benim için çok anlamlı. Çünkü okuyan insanların ufku genişler, karşısındakini daha iyi anlarlar ve kendi ifadelerini de karşı tarafa daha iyi ifade edebilirler. Böylece insanlar iş hayatı dahil bütün hayatları boyunca daha kaliteli bir ömür sürebilirler. Bu anlamda eğitimde emeği geçen herkesi kutluyor ve herkes için hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.
Belge dağıtımı sırasında katılımcılara tavsiyelerde bulunan Vali Balkanlıoğlu; “Aldığınız eğitimleri sürekli yeni ve sıcak tutun, böylece aldığınız eğitimi hiç unutmayacak ve hatta üzerine bir şeyler katabileceksiniz. Buda size hayatınız boyunca çok şey kazandıracaktır.”dedi.
Editör: Haber Merkezi