Okullarda ayrımcılık yaşanmasın
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, eğitim-öğretim yılının açılması nedeniyle yaptığı açıklamada okullarda ayrımcılığın yaşanmamasını, buna karşı önlem alınması gerektiğini belirtti.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajda uyarılarda bulundu.
Köksal, "FETÖ soruşturması dolayısıyla el konulan okullar, kamulaştırıldı ve devlet okulu hâline dönüştürüldü. Bazı zaruretler karşısında bu uygulamayı haklı görebiliriz. Ancak uygulama esnasında yaşanan plansızlık ve programsızlığı haklı göremeyiz. FETÖ nedeniyle okullarına el konulan öğrenciler, durumlarına ve puan ortalamalarına göre devlet okullarında okuyacaklar. Suçun bireyselliği esas alınmalı ve FETÖ okullarından gelen öğrencilere kötü muamelede bulunulmamalıdır. Bu konuda öğretmenler de, öğrenciler de sağduyulu olmalıdır" dedi.
HANGİ OKULLAR TAŞINDI?
Afyonkarahisar özelinde hangi FETÖ kurumunun hani okula dönüştürüldüğünün net bir şekilde açıklanmadığına dikkat çeken Milletvekili Köksal, "Okullar açılıyor, ama hâlâ hangi kurumun nerede ve nasıl eğitim vereceği ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Kulaktan kulağa yayılan birtakım söylentilerle, bazı okulların taşındıklarını öğreniyoruz; ama bu konuda toplumu aydınlatması gerekenler susuyorlar. Birileri kendi kafalarına göre okullara tabelalar asıyorlar, isim veriyorlar. Ama ilgili karar organlarının haberi yok. Milli eğitimi böyle mi yöneteceksiniz" diye sordu.
KİTAPLA DOST OLUN
Eğitim-öğretim sürecinin tüm hayatı ilgilendirdiğini aktaran Köksal, "Öğrencilerimiz şunu bilsinler: Okulda öğrendikleri bilgiler, edindikleri iyi alışkanlıklar, geliştirdikleri yetenekler, ömür boyu kendilerine yol gösterecek ve yardımcı olacak. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum, öğrencilerimizin kitapla dost olmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi