Öğretmen Lisesi Anadolu Lisesi Olarak Kalıyor
Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Kız İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmesine tepki göstererek günlerdir 'sessiz okuma' eylemi yapan ve imza kampanyası başlatan okulun öğrencilerinin çabaları sonuç verdi. Milli Eğitim Bakanlığı, kararını revize etti. Okul, alınan kararla yeniden Prof. Dr. Kamil Miras Anadolu Lisesi'ne dönüştürüldü.
Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi, ay başında kapatılarak Prof. Dr. Kamil Miras Anadolu Lisesi'ne dönüştürüldü. Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercih rehberinde ise okulun adını 'Afyonkarahisar Kız İmam Hatip Lisesi' olarak gören öğrenci ve veliler, 7 Temmuz'da okulun imam hatip lisesine dönüştürülmesini protesto etti. Öğrenciler, 8 Temmuz'da da 'sessiz oturma ve okuma' eylemi başlattı. Afyonkarahisar Valiliği karşısındaki Anıtpark'ta oturan öğrenciler, kararın revize edilmesi için imza kampanyası başlattı.
BAKAN AVCI: ANADOLU LİSESİ OLARAK KALACAK
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşerek Anadolu Öğretmen Lisesi'nin imam hatip lisesine dönüştürülmesi kararının bir daha değerlendirilmesini talep etti. Görüşme sonrasında Bakan Avcı, Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Prof. Dr. Kamil Miras Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretime devam etmesi yönünde karar alındığını bildirdi.
Bakan Avcı, okulun adının 25 Temmuz Cuma günü basılacak tercih rehberinde Prof. Dr. Kamil Miras Anadolu Lisesi olarak yer alacağını söyledi. Gelecek yıl kız imam hatip lisesi için bina yapılacağını da kaydeden Bakan Avcı, bu bina yapılana kadar imam hatip lisesi öğrencilerinin aynı okulda misafir öğrenci olarak ders göreceğini açıkladı.
TOPTAŞ: İMAM HATİP LİSELERİNE KARŞI DEĞİLİZ
Kararı öğrencilere ve velilere duyuran CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, öğrencilerin ve velilerin gösterdiği demokratik hak arama mücadelesinin sonuç verdiğini söyledi. Konuyu Bakan Avcı'ya ilettiğini ve görüşmeler sonrasında talebin kabul gördüğünü aktaran Toptaş, "Okulumuz Prof. Dr. Kamil Miras Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretime devam edecek. Demokratik eylem yapan öğrencilerimizi ve çocuklarına sahip çıkan velileri kutluyorum. Afyonkarahisar'ın eğitim alanında eksikliklerinin tespit edilip planlı ve programlı bir şekilde çözülmesinden yanayız. Bizler imam hatip lisesine karşı değiliz. Afyonkarahisar'ın eğitim alanında ihtiyaçlarına cevap bulmaya çalışıyoruz" dedi
Editör: Haber Merkezi