ÖĞRENCİLERDEN İKİ ANLAMLI DAVRANIŞ
 
Hamidiye Ortaokulu idarecileri, personeli, öğrencileri ve velileri Şehit olan polislerimiz için ve Halep’te yardıma muhtaç aileler için iki anlamlı bağış gerçekleştirdi.
 
Hamidiye Ortaokulu öğrencileri, velileri ve okul personeli geçtiğimiz günlerde iki anlamlı etkinlik gerçekleştirdi. Değerler Eğitimi, Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde geçtiğimiz günlerde hain terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonrası şehit olan polislerimiz için "Polisimin Yanındayım" kampanyası kapsamında okul öğrencileri aralarında topladığı parayı ve yazdıkları mektupları şehit ailelerine iletilmek üzere İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen’i makamında ziyaret ederek teslim ettiler.
DUYGULU ANLAR YAŞANDI
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Gürbüz Bıdık’ın da katılımıyla gerçekleşen ziyarete, Okul Müdürü Nevzat Çakar, Rehber Öğretmeni Zeynep Eker ve okulu temsilen öğrenciler katıldı. İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen’in memnuniyetini dile getirdiği ziyarette bir öğrenci şehit aileleri için yazılan mektuplardan birini okuyarak duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.
HALEP’E YARDIM
Ayrıca geçtiğimiz gün Hamidiye Ortaokulu öğrencileri, velileri, öğretmenleri ve idari personeli topladıkları nakdi yardımlarla (4-5 Bin Liralık) çocuk maması, çocuk bezi, makarna, un, konserve, battaniye gibi en çok ihtiyaç duyulacak olan malzemeleri Yarım Elma Yardımlaşma Derneği aracılığıyla Halep’e göndermek üzere dernek yetkililerine teslim edildi.
Konuyla ilgili bilgi veren Hamidiye Ortaokulu Müdürü Nevzat Çakar, “Okulumuz, Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Halep’te yaşanan olaylara, gelişmelere duyarsız kalmamak adına, Okul Aile Birliği, okul idaresi, personeli ve öğrencileri olarak Halep’e Yol Açın Kampanyası’na dahil olduk. Halep’te en çok ihtiyaç duyulan malzemeleri aramızda topladığımız yardımlarla temin ederek Yarım Elma Yardımlaşma Derneğine teslim ettik” ifadelerini kullandı.
Müdür Çakar, amaçlarının öğrencilerinin yardıma muhtaç insanlara gözlerinin kapalı olmaması, duyarsız kalmamak gerektiğini öğretmek olduğunu vurguladı. Nakdi yardım yerine toplanan para ile malzeme alımı yaparak esnafın da bu sevaba dahil olmasını sağlayan bu yardım için temin edilen 4-5 bin lira değerindeki gıda, giysi gibi malzemeler Yarım Elma Yardımlaşma Derneği Yetkililerine Öğretmen Didem Çakal, Musa Kara ve memur Şükran Şan önderliğinde, öğrenciler tarafından teslim edildi.
 
Editör: Haber Merkezi