ÖFKE İLE ÇIKARILAN YANGIN 4 AİLEYİ DE EVSİZ BIRAKTI

Afyonkarahisar’da ailesi ile kavga edip yangın çıkardığı iddia edilen bir kişinin öfkesi, 4 evin yanmasına nende oldu.
Edinilen bilgilere göre yangın, Fakipaşa Mahallesi 184. Sokaktaki 11 numaralı evde meydana geldi. İddialara göre, Şenel, Hideyet Sakızcı çifti, ismi henüz belirlenemeyen ve alkollü olduğu belirtilen oğulları ile Sabah saatlerinde kavga etti. Kavganın ardından evden ayrılan çiftin oğulları, aile üyeleri evde yokken oturdukları eve gelerek telefon ile annesini arayıp evi yakacağını söyledi. Bunun üzerine Şenel Sakızcı hemen durumu diğer çocuklarına bildirerek onlardan yardım istedi. Çocukları ile eve gelen Sakızcı, oğlunun telefonda söylediği şeyi gerçekleştirdiğini ve evine yaktığını gördü. Evde yangın çıktığını gören aile üyeleri durumu hemen polis ve itfaiyeye bildirdi. Ahşap evde çıkan yangın kısa sürede yanındaki evlere sıçradı. Olay yerine gelen polis ekipleri Sakızcı ailesinin sokakta tartıştıklarını görünce, evde yangın çıkardığı öne sürülen şahsı gözaltına aldılar. Bu sırada olay yerine gelen Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, eski bir yerleşim yeri olmasından dolayı sokaklarının çok dar olan yangın bölgesine araçları ile giremedi. Bunun üzerine ekipler çareyi hortumları ek yapmakta buldu. Yanan evlerin yakınına araç ile yanaşamayan ekipler, yangına yaklaşık 50 metre uzatılan yangın hortumları ile müdahale ettiler.
Yangınla ilgili bilgi veren Fakipaşa Mahalle Muhtarı Remzi Karataş, yangında 4 evin zarar gördüğünü söyleyerek, “Oğlu gelmiş evi yakacağım demiş, komşuların da duyumu böyle. Komşular beni aradı, ev yanıyor diye. Ben de hemen 110’u aradım. Tam bilmiyorum evde oturan bir genç babası ile tartışmış. Vatandaşlar bana ruhi bunalımda olduğunu söylediler. 4 tane ev zarar gördü. Can kaybı yok, Allah’a şükür. Mal kaybı çok. Mahallemiz dar olduğundan dolayı itfaiyede giremedi” dedi.
Öte yandan yangının ardından evi yanan Şenel Sakızcı ile komşuları arasında yangın söndürme çalışmaları esnasında henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürüde tartışma çıktı. Çıkan tartışmaya polis müdahale ederek tarafları sakinleştirdi.
Yangının çıktığı bölgede mahalleli büyük panik yaşarken, söndürme çalışmalarının devam ettiği yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Editör: Haber Merkezi