Neron’ Korkusu Mahalleliyi Gece Nöbetine Başlattı
Afyonkarahisar’da geçtiğimiz Salı günü ailesini kızıp kendi evi ile birlikte 4 komşusunun evini yakan kişi serbest bırakılıp mahalleye tekrar geri gelince, vatandaşlar ‘Neron’ korkusu yüzünden geceleri nöbet tutmaya başladı.
Fakipaşa Mahallesinde geçtiğimiz Salı günü meydana gelen olayda, 184. Sokaktaki 11 numaralı evde meydana gelen yangında iddialara göre, Şenel, Hideyet S., alkollü olduğu bildirilen oğulları Raşir S., ile sabah saatlerinde kavga etmişti. Kavganın ardından evden ayrılan çiftin oğulları, aile üyeleri evde yokken oturdukları eve gelerek telefon ile annesini arayıp daha sonra oturdukları evi ateşe vermiş, çıkan yangında 4 ev yanmış, 2 evde zarar görmüştü. Olay yerine gelen polis ekipleri Raşit S.’yi gözaltına almış ve emniyete götürmüşlerdi. İddialara göre, gözaltında Raşit S., aynı gün akşam saatlerinde serbest bırakılmıştı. Raşit S.’nin serbest kaldıktan sonra mahalleye gelip tehditler savurarak, tekrara yangın çıkaracağını söylemesi üzerine, mahalle sakinleri ‘Neron’un yangın çıkaracağı endişesi ile 2 gündür gece-gündüz nöbet tutmaya başladı.
Durumdan çok endişeli olduklarını ve Raşit S. ile ilgili emniyet güçlerinin gerekli önlemleri almasını istediklerini söyleyen Fakipaşa Mahhalle Muhtarlarığı Azası Bekir Kaymak, günlerdir adeta diken üstünde yaşadıkların söyledi. Mahalle sakinleri olarak bir sarhoşun elinde esir kaldıklarını kaydeden Kaymak, “Sarhoş geliyor evi yakıyor, başka yerleri yakıyor, ondan sonrada tehdit ediyor ve ‘bu mahalleyi komple yakacağım’ diyor. Daha öncede yani annesi, babası biliyor bunu yaptığını, annesine kızıyor evi yakıyor, komşularının evi de yanıyor. Geceleri nöbet tutuyoruz, ‘sarhoş geliyor, evi yakacak’ diye. İlk gün evi yaktı 6 saat sonra geri geldi. Ondan sonra rest çekiyor buralarda, ‘yine yakacağım, şöyle yapacağım’ diye. Olayın ardından emniyete gidenler oldu, evi yananlar gitti. Biz burada gördük, onun dediklerini gördük yani” dedi.
“Mazot, Benzin Neyse Döktü, Mahalleyi Yaktı”
Çıkarılan yangında evi yanan Sultan Kalay ise, yangından evi ile birlikte seyyar satıcı olan kocasının sermayesinin de yandığını söyleyerek, “Evi yakan sarhoş ile ben yan yana komşuyum. Çıktım evlerinde yangın var diye, yende dedim çıkalım evin camını kıralım hortum tutalım diye, ‘beni oğlum keser, öldürür diye’ bize kapıyı açtırmadı kendisi, itfaiye ve polis gelene kadar mahalleliye elletmedi kendisi. Evler tutuştu itfaiye geldikten sonra, oğlu mazot, benzin neyse döktü, mahalleyi yaktı. Burada 6-7 tane ev yandı, televizyonlar patladı, tüpleri çıkardılar, benim 10-15 bin TL’lik malım vardı, kocam seyyar satıcı onun malları falan yandı. Paralarım yandı, eşyalarım yandı bunları kim karşılayacak? O çocuk mu karşılayacak, bizim yanan eşyalarımızı canımız, malımızı? Kim sahip çıkıyor bize?” diye konuştu.
Büyükkalecik Tarımsal Kalkınma Kooperatifin Evrakları Da Çıkan Yangında Zarar Gördü”
Bir başka mahalle sakini Fatma Özmen ise yangında evi yananların sokakta yaşamaya başladıklarını kaydederek şunları söyledi:
“Eşlerimiz işe gidiyor, uyuyamıyoruz. Acaba şimdi mi gelecek, acaba birazdan mı gelecek diye. Çocuklarımız bile korkuyor Raşit geliyor diye. Korkuyla duruyoruz, buna bir çare yani. Geceleri korkuyoruz uyuyamıyoruz, nöbet tutuyoruz. Kadınlarla, komşularla gece 2’ye kadar oturuyoruz. Polis yakalıyor, savcı bırakıyor ‘bu içkili bırakın’ diye. Eğer öyle bir şey varsa herkes içki içsin ev yaksın, adam öldürsün bu nasıl kanun. Adam öldüreceğim demiş tehdit etmiş mahalleliyi. Artık buna bir son versinler. 3-4 gündür, 7 tane evimizi kaybettik. Şuanda evi olmayan kişiler, dışarılarda, akrabalarında, 2 tane kilimin üstünde yaşıyor.”
Yangının çıktığı evlerden birinde yaşayan ve yangından Büyükkalecik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Kalay ise, kooperatif evraklarının çıkan yangında zarar gördüğünü kaydederek, kendilerine bununla ilgilide bir yol gösterilmesini istedi.
Geceleri evlerinin yanacağı, kendilerine bir zarar geleceği korkusu ile yaşamaya başlayan mahalle sakinleri kendilerine uzanacak yardım elini bekliyorlar.
 
Editör: Haber Merkezi