NECAT GENÇLİK İZCİLERİ, ÇANAKKALE'DE AFYON’U TEMSİL ETTİ

Çanakkale'nin Gelibolu yarımadasındaki Eceabat ilçesi, Kocadere köyü civarında gerçekleşen Çanakkale Milli Bilinç kampına, yaklaşık 6.000 izci katıldı. 25 Nisan 2015 Cumartesi günü sabah ezanıyla beraber kınalar yakılarak, “dedeciğim ben geldim” sloganıyla “57. Alay Yolu” yürüyüşü gerçekleştirildi.

Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından ulusal düzeyde organize edilen kampa, Afyonkarahisar ilinden sadece Necat Gençlik ve Spor Kulübü izcileri ve izci liderleri katıldı.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 57. Alay'ı anma yürüyüş yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yürüyüşün başladığı Kocadere köyü kırsalında kurulan kamp alanında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile binlerce kişi bir araya geldi. Ardından yürüyüş başladı. Alanda, aralıklarla top atışının canlandırıldığı ses yayını yapıldı.

Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüşe, Balkan ülkelerinden gelen gençler, öğrenciler ve izci grupları ile vatandaşlar katıldı.Parkurdaki bazı noktalarda dönemin asker kıyafetlerini giyen ve temsili canlandırmalar yapan Mehmetçikler görev yaptı. Yürüyüş, Conkbayırı'ndaki noktada tamamlandı.

Milli Bilinç Kampına ve yürüyüşe, Afyonkarahisar'ı temsilen katılan Necat Gençlik ve Spor Kulübü izcileri, AFYON ve AFYONKARAHİSAR İZCİLERİ flaması ve bayraklarıyla yürüdü.

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Necat Gençlik ve Spor Kulübü izci önderi Faruk Emre Aysal ve izci lideri Ali Yücel Okyar "Afyonkarahisar'ı bu büyük organizasyonda temsil ettiğimiz için gurur duyduk. Beş gün boyunca kampta, izcilerimizle birlikte milli ve manevi olarak çok önemli şeyler öğrendik. Kulüp olarak gençlik, izcilik ve spor çalışmalarımız devam edecek. Çok faal bir kulübüz, kısıtlı ve zor şartlarda faaliyet gösteriyoruz." dedi.

Editör: Haber Merkezi